Vuosi 2010 – Toimintakertomus ja Kiitos!

Vuoteen 2010 on mahtunut useita iloisia onnistumisia ja karvaita pettymyksiä. Vuoden 2010 haastatteluita, puhetilaisuuksia ja kirjoituksia ovat hallinneet usein ilmasto- ja energiapolitiikka, kysymys ydinvoiman lisärakentamisesta, talouskasvu ja degrowth-keskustelu, kasvissyönti sekä kulutuskysymykset ja keskustelut ekologisesta elämäntavasta.

Luonto-Liiton pääsihteerin tehtävien puolesta olen ollut mukana Polttava Kysymys -ilmastolakikampanjassa, Äänestä ydinvoima historiaan -kampanjassa, Kevätseuranta-hankkeessa, degrowth-keskustelussa, Älä osta mitään -päivän ja Mainoskuplan valmisteluissa, Salakaadot seis -kampanjassa, Itämeren ja metsiensuojelun sekä ympäristökasvatustyön ja luonnonharrastuksen edistämisen parissa.

Vuonna 2010 omassa elämässäni tapahtui esimerkiksi seuraavia asioita:

– Olen työskennellyt Luonto-Liiton pääsihteerinä ensimmäisen kokonaisen vuoden. Luonto-Liiton jäsenmäärä on samalla kasvanut yli tuhannella henkilöllä, järjestö on saanut merkittäviä uusia lahjoituksia ja kampanjat ovat saaneet hienosti huomiota. Järjestössä on hyvä meininki!

– Olen toiminut Suomen luonnonsuojeluliiton valtuuston jäsenenä ja Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin puheenjohtajana sekä Allianssin, Nuorten Akatemian ja Ympäristöareenan hallituksissa.

– Olen istunut Suomen kestävän kehityksen toimikunnassa ja Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnassa.

– Blogini valittiin Suomen ympäristöblogien ykköseksi ja täytti viisi vuotta. Tekstejä on tuona aikana kertynyt yli tuhat. Blogissani olen peruskirjoitusten lisäksi pitänyt vuonna 2010 ”Askelia tyytyväiseen elämään” (kevät) ja ”Hyvä johtaminen” (syksy) -kirjoitussarjoja sekä viikottaista viikkopäiväkirjaa.

– Olin mukana perustamassa Suomeen degrowth-verkostoa. Keväällä järjestimme degrowth-keskustelun Suomen sosiaalifoorumissa ja alkusyksystä kansainvälisen Kasvu murroksessa -seminaarin Vanhalla ylioppilastalolla.

– Tein oikeusministeriölle selvityksen verkkovaikuttamisesta ja kirjoitin siitä Helsingin Sanomien Vieraskynä-tekstin. Olen vuonna 2010 kirjoittanut kirja-artikkeleita mm. ilmastopolitiikasta, ympäristötietoisuudesta Suomessa ja kansalaistoiminnasta.

– Olin televisiossa YLE:n Ilmastodieetit-ohjelmassa asiantuntijapanelistina, olen esitellyt ekologista elämäntapaani Kansan Uutisissa, kertonyt päivästäni Kodin Kuvalehdessä ja Vihreässä Langassa, esitellut bloggaamista Uutispäivä Demarissa, puhunut ilmastonmuutoksesta Hymy-lehdessä sekä kommentoinut ajankohtaisia ympäristökysymyksiä usein televisiossa, radiossa ja eri lehdissä.

– Olen istunut aamupalalla Ralph Naderin kanssa, päivällisellä Presidentinlinnassa kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin kanssa sekä käynyt kuuntelemassa Malediivien presidentti Mohamend Nasheedia ja Pekka Himasta.

– Hankimme ja remontoimme Annukan kanssa uuden kodin Helsingin Käpylästä sekä pohdimme asuntomme ympäristövalintakriteereitä Helsingin Sanomien juttusarjassa.

– Kävin kesälomalla pyöräretkellä Tankassa ja juoksin syntymäpäiväni kunniaksi maratonin sekä tein säännöllisesti lihaskuntoharjoittelua ja venyttelin.

– Olen allekirjoittanut elämäni ensimmäisen kustannussopimuksen ja tehnyt Tom Henrikssonin kanssa keväällä 2011 ilmestyvää Ekopop-kirjaa ekologisesta ja onnellisesta elämästä.

Kuluneen vuoden jälkeen voin erinomaisesti. Olen ollut pääsääntöisesti terve, veriarvoni ovat kunnossa ja fyysinen kuntoni on erinomainen. Onnellisuuttani ovat lisänneet päivittäisen oppimisen ja kiitollisuuden vaaliminen, myönteinen elämänasenne, ihanat ystävät ja parisuhde, aktiivinen kuntoilu ja järjestötoiminta sekä vegaaninen ruokavalio, päihteettömyys ja turhasta viihdesyömisestä (makeiset, limsat, sipsit, keksit ja pullat) pidättäytyminen.

Tässä vuosi 2010 lukuina:

– 98 haastattelua (televisio, radio, lehdet)
– 93 puhetilaisuutta tai luentoa
– 17 kirjallista lausuntoa
– 47 tiedotetta
– 85 artikkelia, juttua tai kolumnia lehtiin tai verkkosivuille
– 274 blogitekstiä (www.leostranius.fi)
– 457 kokousta
– 29 seminaaria yleisön joukossa
– 7 tempausta/mielenosoitusta (järjestäjänä)
– 43 kotimaan tai ulkomaan matkaa

– 2253 km juoksua
– 4429 km pyöräilyä
– 56 lihaskuntoharjoitusta

Yhteensä 2028 tuntia erilaisia töitä sekä lisäksi 1417 tuntia yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä ja 543 tuntia kuntoilua. Lisäksi käytin aikaa 154 tuntia asuntoon liittyvään remonttiin. Keskimäärin siis yli 11 tuntia jotain viikon jokaisena päivänä vuoden 2010 aikana.

Yksin voi tehdä niin vähän. Vuoden 2010 aikana ansaituista nettotuloista lahjoitin noin 10 prosenttia hyväntekeväisyyteen.

Suurin kiitos kuuluu kaikesta tästä Sinulle! Kiitos kaikille teille, joiden kanssa olen saanut jakaa vuoden 2010 surut ja ilot!

Lue myös nämä:
Vaihtoehtoinen uudenvuodenpuhe (31.12.2010)
Vuosi Luonto-Liiton pääsihteerinä (9.11.2010)
Vuosi 2010 – puolivälin katsaus (2.7.2010)
Vuosi 2009 paketissa ja lukuina – Kiitos! (4.1.2010)

* * *

6 kommenttia artikkeliin ”Vuosi 2010 – Toimintakertomus ja Kiitos!”

 1. Vähän tuo nyt haiskahtaa … vain Suomessa ja Googlaus antaa vain firman omia kehuja..?.

  Ja palkitut blogit, Tuukka Simonen ei ole kohta vuoteen kirjoittanut tavuakaan blogiinsa..?

  Ja ei yhtään ilmastokriittistä blogia mukana, vain uskovien ….?

  Ettei olisi vihreä peitejärjestö omakehuun 😉 ?

  Vastaa
 2. Jos noin niin vähintäänkin yksisilmäinen, enpä antaisi toimeksinantoa moiselle putiikille !
  Vähän kuin tämä vihreiden usein viittaama ”SourceWatch”, jonka perustaja Wikipedian mukaan on Vietnamin sodan aikainen ”aktivisti”, samaa isänmaanparturien porukkaa kuin filmitähti Jane Fonda, joka istui Pohjois-Vietnamilaisen tykin piipulla ja solvasi isänmaansa vapautta puolustavia sotilaita !

  Vastaa
 3. Päivitysilmoitus: Eipä ole tylsää | Teemusta

Jätä kommentti