Vuosi Luonto-Liiton pääsihteerinä

Viime viikon maanantaina (1.11.) tuli tasan vuosi täyteen töitä Luonto-Liiton pääsihteerinä. Valinta tehtiin valtuuston kokouksessa 6.9.2009 ja nimitys julkistettiin 14.9.2009: Luonto-Liiton pääsihteeriksi Leo Stranius.

Tarkemmin ottaen pääsin aloittamaan urani jo perjantaina (9.10.2009) kun istuin Luonto-Liiton pääsihteerinä Jenny ja Antti Wihurin  rahaston juhlatilaisuudessa Finlandia-talolla yhdessä puheenjohtaja Mauno Särkän kanssa. Tilaisuudessa myönnettiin Luonto-Liitolle 100 000 euron kunniapalkinnon pitkäaikaisesta ja arvokkaasta työstä lasten ja nuorten omaehtoisen ympäristötoiminnan edistämiseksi. Kirjoittelin päivästä aikanaan tänne: Yhtä juhlaa.

Työsuhteeni virallisena vuosipäivänä (1.11.2010) olin avaamassa Salakaadot seis -kampanjaa sekä päivällisellä Presidentinlinnassa kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin kanssa. Yhtä juhlaa koko vuosi ei tietenkään ole ollut. Siihen on mahtunut aika monta tuntia raakaa työtä.

Tässä pääsihteerin vuosi (1.11.2009-31.10.2010) lukuina:

– 115 haastattelua (televisio, radio, lehdet)
– 93 puhetilaisuutta tai luentoa
– 15 kirjallista lausuntoa
– 86 kirjoitusta, juttua tai kolumnia lehtiin tai verkkosivuille
– 50 lehdistötiedotetta
– 261 blogikirjoitusta (https://www.leostranius.fi)
– 452 kokousta
– 26 seminaaria (yleisön joukossa)
– 7 tempausta tai mielenosoitusta (järjestäjänä)
– 40 kotimaan tai ulkomaan matkaa

Vuoteen on mahtunut paljon iloja, onnistumisia, oppimisen paikkoja ja haasteita! Ilmasto- ja energiapoliittista vaikuttamista Kööpenhaminan ilmastokokouksen ympärillä, Polttava Kysymys -ilmastolakikampanja sekä Äänestä ydinvoima historiaan -kampanja, Kevätseuranta-hanke ja luonnon monimuotoisuuden teemavuosi, degrowth-keskustelun rantautuminen Suomeen, kulutuskriittisyyttä sekä Mainoskupla-kilpailu ja Älä osta mitään päivä,  suurpetojen ja susien suojelua, Salakaadot seis -kampanjan avaus sekä Itämeren ja metsiensuojelua, ympäristökasvatusta ja luonnonharrastusta. Vaikka mitä!

Mahtava meininki, upeita ihmisiä ja hienoja kampanjoita. Kiitos kaikille teille, joiden kanssa olen saanut tehdä tätä!

3 kommenttia artikkeliin ”Vuosi Luonto-Liiton pääsihteerinä”

  1. Päivitysilmoitus: Marraskuu sanoin ja numeroin

Jätä kommentti