Päivällisellä Ruotsin kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin kanssa

Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

Olin maanantai-iltana (1.11.) Presidentinlinnassa Ruotsin kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin Suomen vierailun kunniaksi järjestetyllä päivällisellä yhdessä Annukan kanssa.

Hieno tilaisuus. Paikalla oli noin 160 kutsuvierasta. Tilaisuuden aluksi Victoria ja Presidentti Halonen pitivät hyvät puheet. Päivällisellä esiintyi lauluyhtye Fork sekä Kaartin soittokunta. Erityisen ilahduttavaa oli, että paikalle oli kutsuttu niin paljon nuoria vaikuttajia ja esimerkiksi ympäristöjärjestöjen edustajia.

Väitän, että ympäristöjutut ovat todella nousseet marginaalista valtavirtaan, kun Luonto-Liiton pääsihteeri ja niin monet muut ympäristöjärjestöjohtajat kutsutaan mukaan kuninkaallisten kanssa ruokailemaan.

Itselläni ei tilaisuudessa ollut mahdollista keskustella kuninkaallisten kanssa kohteliaisuuksien vaihtoa enempää. Jos olisin voinut keskustella, olisin halunnut puhua ainakin seuraavista asioista:

– Ruotsin edelläkävijyys kansainvälisen ympäristöpolitiikan saralla
– Ruotsin vanhojen metsien suojelusta ja luonnonsuojelun määrärahoista
– Ruotsin energiapolitiikasta ja ydinvoimasta
– Ruotsin susiensuojelun tilanteesta

Kyllä. Tarjolla oli myös herkullista vegaaniruokaa ja mm. Kultarannan omenoista tehtyä omenamehua. Pyörää ei saanut Presidentinlinnan eteen parkkiin, joten sen joutui jättämään kadulle.

Yksi kommentti artikkeliin ”Päivällisellä Ruotsin kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin kanssa”

Jätä kommentti