Viikkopäiväkirja 50 (13.-19.12.2010)

Maanantaina luin aamulla päivän lehden ja sähköpostit, kirjoittelin blogia ja katsoin Facebookin. Aamupäivän aikana annoin haastattelun Europa-lehdelle Cancúnin ilmastokokouksen tuloksista. Lounaan jälkeen vedin Luonto-Liiton toimistokokousta, jossa käytiin läpi Lari Karreisen johdolla asiaa vapaaehtoisten johtamisesta. Alkuillasta osallistuin YK-liiton syyskokoukseen, jossa hyväksyttiin järjestön uudet strategiat, toimintasuunnitelma ja budjetti sekä valittiin uusi hallitus. Illalla juhlimme Annukan kanssa 8-vuotista taivaltamme käymällä syömässä Ravintola Kotossa.

Tiistaina kävin aamulla juoksemassa, luin sähköpostit ja päivän lehden sekä kirjoittelin blogia. Myös kirjoitukseni Cancúnin ilmastokokouksesta ja Suomen roolista julkaistiin CO2-raportti.fi-sivuilla: Cancúnin ilmastokokous ja Suomi. Aamupäivän vietin Luonto-Liiton toimistolla henkilöstö- ja talousasioiden parissa. Iltapäivällä vastailin Aamulehden haastatteluun koskien 95e10-bensiiniä, piipahdin Vasemmiston jouluglögeillä Hakaniemessä sekä jatkoin matkaa edelleen Finanssialan Keskusliiton tiloihin Bulevardille Allianssin hallituksen kokoukseen.

Keskiviikkona kävin aamulla juoksemassa, luin sähköposteja ja päivän lehden sekä kirjoittelin blogia. Aamupäivän vietin kiireettömästi Luonto-Liiton toimistolla. Iltapäivällä juhlimme mm. Titta Lassilan läksiäisiä sekä osallistuin ilmasto.orgin ja ilmasto-opas.fi -sivustojen yhteiseen palaveriin. Illan vietin Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin hallituksen kokouksessa ja pikkujouluissa.

Torstaina kävin aamulla juoksemassa, luin sähköposteja ja päivän lehden. Aamupäivällä suuntasin Säätytalolle Suomen kestävän kehityksen toimikunnan seminaariin koskien valmistautumista YK:n Rio+20 -konferenssiin 2012. Parasta antia oli ehdottomasti professori, ympäristöneuvos Antero Honkasalon puheenvuoro. Iltapäivällä valmistelin Luonto-Liiton vuoden 2011 hommia ja kävin läpi sähköposteja. Kirjoitukseni ympäristöhyveellisestä johtajuudesta julkaistiin Hyvejohtajuus-blogissa.

Perjantaina luin aamulla päivän lehden ja sähköposteja. Aamupäivän vietin Luonto-Liiton toimistolla käyden läpi sähköposteja. Lopputulokseen täytyy olla tyytyväinen sillä päivän loputtua inboksissa ei ollut jäljellä yhtään viestiä. Ei siis yhtään lukematonta, käsittelemätöntä tai luettua viestiä. Iltapäivällä osallistuin Helsingin seudun ruuhkamaksuselvitystä koskevan viiteryhmän seminaariin, jossa esiteltiin jatkoselvityksen tuloksia. Mitään uutta tämän suhteen ei käynyt ilmi. Ruuhkamaksut on ylivoimaisesti kaikkein tehokkain yksittäinen keino vastata liikenteen aiheuttamiin haasteisiin. Ilta olikin sitten varattu ensin Luonto-Liiton pikkujouluille ja sen jälkeen Suomen luonnonsuojeluliiton jouluväen glögeille.

Lauantaina vietimme Annukan kanssa lomapäivää. Nukuimme pitkään, kävin juoksemassa, kävimme kaupassa ja siivosimme sekä laitoimme ruokaa. Yllätyksekseni olin päässyt myös YLE:n Pressiklubissa esitettyyn Riku Siivosen Suomi – Pispa-La -kappalseen sanoituksiin. Alkuillasta piipahdimme yläkerran naapurien luona glögeillä ja illaksi pyöräilimme Etelä-Haagaan juhlimaan Jounin 40-vuotissyntymäpäiviä yhdessä muiden mahtavien tyyppien kanssa. Hämmästyttävää, miten yhä nuoremmat ihmiset täyttävät 40-vuotta.

Sunnuntaina luin aamupäivän lehtiä, valmistelin tulevan viikon asioita sekä kirjoittelin jouluruuasta ja hyvästä johtamisesta. Iltapäivällä tein Annukalle ruokaa – pastaa ja tomaattisoijarouhekastiketta. Jouduin myös antamaan lumelle periksi ja kävin naapurissa olevassa Mäkelänrinteen uintikeskuksessa juoksemassa juoksumatolla.

Viikon aikana kävin juoksemassa 5 kertaa  (yhteensä 50 km) ja pyöräilin 81 km. Työtunteja ja yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä kertyi viikon aikana yhteensä 73,5 tuntia.

Viikon osalta olen kiitollinen siitä kahdeksasta vuodesta, jonka olen saanut Annukan kanssa viettää. Olen myös kiitollinen Luonto-Liiton monipuolisista ja mukavista työntekijöistä, Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin mahtavasta hallituksesta sekä niistä lukemattomista ympäristönsuojelun sankareista, joiden kanssa saan aikaani päivästä toiseen viettää.

Viikon aikana olen oppinut kansainvälisestä ilmastopolitiikasta, rahoituksesta ja Suomen huoltosuhteesta. Olen oppinut paljon uutta energiayhtiöistä ja sähköntuotannosta, ilmastoviestinnästä, ruuhkamaksuista sekä suomalaisten ruokatottumuksista.

Tulevan viikon aikana istun vielä yhdeksässä eri kokouksessa ja siirryn sen jälkeen lomalle viettämään aikaan Annukan kanssa. Tavoitteena on keskustella, lukea ja kirjoittaa. Palataan asiaan taas tammikuussa.

Edellinen viikko on luettavissa täältä: Viikkopäiväkirja 49.

Yksi kommentti artikkeliin ”Viikkopäiväkirja 50 (13.-19.12.2010)”

Jätä kommentti