Maaliskuun yhteenveto: Eduskuntavaalit ovat jo ovella

Leo Stranius - vaalipyöräMaaliskuussa töiden painopiste siirtyi Luonto-Liitosta Suomen luonnonsuojeluliittoon.

Samaan aikaan myös eduskuntavaalikampanjointi kiihtyi täyteen vauhtiin ja kunnallispolitiikassakin tapahtui vaikka mitä.

Erityisen ilahduttavaa oli, että Helsingin Sanomien 4.4. julkaisemassa gallupissa olen koko Helsingin 31. suosituin ehdokas ja vihreitä äänestävien keskuudessa sijalla kuusi. Yhtään ääntä ei ole tietysti vielä annettu, mutta tästä asetelmasta on hyvä ponnistaa viimeisen kahden viikon kampanjarutistukseen. Läpimenoon on todella hyvät mahdollisuudet.

Ohessa maaliskuu numeroina ja alla vielä lyhyt yhteenveto eri tehtävistä:

– Töissä Suomen luonnonsuojeluliitossa 138,5 tuntia
– Töissä Luonto-Liitossa 17 tuntia
– Tein vapaaehtoistyötä 26,5 tuntia
– Käytin aikaa kunnallispolitiikkaan 32,5 tuntia
– Käytin aikaa eduskuntavaalikampanjaan 114,5 tuntia
– Käytin aikaa kuntoiluun 24,5 tuntia
– Kävin puhumassa 12 tilaisuudessa
– Annoin 5 haastattelua
– Kirjoitin 15 lausuntoa, kolumnia/artikkelia tai tiedotetta
– Julkaisin 25 blogikirjoitusta
– Osallistuin 62 kokoukseen
– Osallistuin 6 seminaariin
– Osallistuin 2 tempaukseen/mielenosoitukseen

Eduskuntavaalikampanjan kampanjateemat on nyt julkaistu kokonaisuudessaan. Työstin maaliskuun aikana jokaiseen teemaan tarkemman perustelutekstin. Mukana jokaista vaaliteemaani ovat avaamassa myös Suomen kärkikaartin professorit ja asiantuntijat.

Kampanjateemoihin liittyvät kirjoitukseni löytyvät täältä:
Energiaa talouteen: Kuusi teesiä
Kuusi tapaa edistää hyvinvointia
Energiaa puhtaasta luonnosta: Säästetään lajien kirjo lapsille
Energiaa lapsiperheille ja koulutukseen: Viisi keinoa edistää tasa-arvoa, lapsiperheiden jaksamista ja hyvää koulutusta
Energiaa demokratiaan: Kohti yhdenvertaista Suomea
Energiaa ravinnosta: Viisi askelta parempaan ruokaan

Maaliskuun puoliväissä käynnistyi katukampanjointi. Esitteitä on jaossa yhteensä 50 000 kpl. Minua ja kampanjaryhmäläisiä voikin nyt huhtikuun aikana tavata helposti eri puolilla kaupunkia. Tervetuloa juttelemaan! Lisäksi kuun lopussa alkoivat pyöriä myös kampanjavideoni. Videoissa Madventuresin/Docventuresin Riku Rantala haastattelee minua ajankohtaisista aiheista. Videot ovat katsottavissa Facebook-sivullani, Youtube-kanavallani ja verkkosivuillani.

Lisäksi onnistuin maaliskuun aikana hankkimaan eduskuntavaalikampanjalleni joukkorahoitusta yli 1500 euroa mesenaatin kautta tarjoamalla ajanhallintavalmennusta. Sykähdyttävin hetki oli kun opiskelija Elina Tyynelä halusi tukea kampanjaani lahjoittamalla sille koko opintotukensa. Mikäli haluat tukea kampanjaa, onnistuu se täällä.

* * *

Suomen luonnonsuojeluliitossa ensimmäinen täysi kuukausi on hujahtanut henkilöstöasioiden (kehityskeskustelut), lausuntojen, ilmasto- ja energiaviestien, energiaremontti-kampanjan, kohtuutaloushankkeen ja monen muun jutun parissa. Lisäksi on valmisteltu ja lobattu hallitusohjelmatavoitteita sekä puolustettu ympäristöhallintoa ja koskiensuojelulakia. Maaliskuussa oli aihetta myös juhliin, kun pitkään kampanjoitu ilmastolaki saatiin eduskunnassa maaliin.

Luonto-Liitossa sijaiseni Heta Hyvärinen on päässyt hyvään vauhtiin. Maaliskuussa hoidin lähinnä hänen perehdytykseen liittyviä asioita. Maaliskuussa Luonto-Liitossa valmisteltiin mm. kantelu Euroopan komissiolle suden kannanhoidollisesta metsästyksestä ja käynnistettiin Kevätseuranta-kampanja.

Kunnallispolitiikassa huomiota on herättänyt mm. ympäristölautakunnan käsittelyssä oleva Vanhankaupunginkosken pato ja sen purkaminen. Kirjoitin aiheesta tänne. Kaupunginvaltuustossa jättämäni aloitteen ympäristökriteerien huomioimisesta sähkönhankinnassa allekirjoitti huimat 47/85 kaupunginvaltuutettua. Seuraavaksi käsittelyssä on aloitteeni vegaaniruuan saamiseksi päiväkoteihin.

Tästä on hyvä jatkaa! Hyvää alkanutta huhtikuuta ja kevättä 2015!

Lue myös nämä:
Helmikuun yhteenveto: Kahden työn ja eduskuntavaalikampanjan loukussa
Tammikuun yhteenveto: Kohti uusia haasteita
Toimintakertomus 2014: Vuosi sanoin ja numeroin

2 kommenttia artikkeliin ”Maaliskuun yhteenveto: Eduskuntavaalit ovat jo ovella”

  1. Odotan ensimmäistä ennakkoäänestyspäivää. Koskaan en ole ollut näin varma, ketä haluan äänestää. Ainoa huono puoli Leossa on se, että hän on mies ja meidän naisten kai kuuluisi äänestää naista… Luotan Leon ajavan naisten asioita siinä missä muitakin tärkeitä asioita. Ja kun on niin paljon tärkeämpääkin, kuin sukupuoli. Kuten luonto. Ja lapset. Vaikkapa.

    Vastaa

Jätä kommentti