Tammikuun yhteenveto: Kohti uusia haasteita

Leo Stranius susien puolestaVuoden ensimmäinen kuukausi on takana. On aika tehdä lyhyt yhteenveto kuluneista viikoista.

Ohessa siis päällimmäiset kuulumiset niin omasta arjesta, Luonto-Liitosta kuin eduskuntavaalikampanjasta ja kaupunginvaltuustostakin.

Kuuden havainnon jälkeen tammikuun tekemiset myös numeroina.

 

1. Uusia haasteita. Vuosi alkoi vauhdikkaasti, kun minut valittiin Suomen luonnonsuojeluliiiton suojelupäälliköksi vuoden loppuun kestävään sijaisuuteen. Luonto-Liiton toiminnanjohtajan tehtävästä olen palkattomalla vapaalla huhtikuun alusta lähtien. Työt Suomen luonnonsuojeluliitossa alkavat kuitenkin jo helmikuussa, eli olen keväällä kahden työn loukussa. Siihen päälle sitten vielä eduskuntavaalit.

2. Luonto-Liitto. Luonto-Liitossa olemme suunnitelleet Lähimetsät haltuun -kärkikampanjaa. Metsäkampanjassa saimme Metsähallituksen pysäyttämään Keuruulla tapahtuneet arvokkaan metsän hakkuut. Lisäksi keskustelua on herättänyt susiasiat, erityisesti kannanhoitosuunnitelma ja tappoluvat sekä Perhon salametsästystapaus. Tammikuussa järjestimme myös Eläköön sudet! –mielenosoituksen. Susipolitiikkaa olen kommentoinut niin televisiossa, radiossa kuin lehdissäkin. Tammikuussa olen hoitanut myös työntekijöiden kehityskeskustelut. Vireillä on paljon kaikkea kivaa!

3. Eduskuntavaalikampanja. Töiden ohella myös eduskuntavaalikampanjaa on tehty täydellä höyryllä. On kampanjaryhmän kokoamista, lahjoitusten keräämistä, kampanjateemojen hiomista, visuaalista ilmettä, vaalikoneisiin vastaamista ja vaikka mitä. Olemme tavanneet huippupätevän kampanjapäällikköni Elina Matteron kanssa vähintään viikoittain. Täältä voit katsoa, miten itse voit halutessasi auttaa.

4. Kaupunginvaltuusto. Kaupunginvaltuuston kokouksia ehti tammikuussa olla kaksi. Hyväksyimme keskustakirjastosuunnitelman. Itse olen jättänyt kaksi aloitetta: Toinen jäteasemien kierrätyksen helpottamisesta ja toinen viittomakielen liputuspäivän saamisesta Helsinkiin. Ympäristölautakunnassa ympäristöjohtajan valintaprosessi on edennyt siihen vaiheeseen, että tehtävään on ehdolla nyt Esa Nikunen.

5. Oma arki. Arki kahden pienen lapsen sekä työ- ja politiikkakuvioiden kanssa on haastavaa. Puolisoni onkin venynyt paljon. Kiitos Annukka! Tammikuussa vauva oppi kävelmään (9kk iässä) ja kaahottaa nyt pitkin asuntoa. Liikunnalle on jäänyt paljon vähemmän aikaa kuin olisin toivonut, mutta sellaista tämä tietysti on, kun eduskuntavaalikampanja vyöryy päälle. Tammikuun ilonaiheita oli myös hienosti huomiota kerännyt Vegaanihaaste, jonka yhtenä tukijana sain toimia.

6. Ajanhallintaintensiivit. Tammikuussa pidin myös ajanhallintakoulutusta ystävälleni Laura Rantaselle. Tämä on poikinut ajanhallintaluentoja niin Madventures/Docventures tuotantoyhtiölle, Ellun Kanoille kuin Vihreiden puoluetoimistollekin. Mikäli olet kiinnostunut ajanhallintavinkeistä, niin ota yhteyttä.

Tammikuu numeroina

– Olin töissä Luonto-Liitossa 139,5 tuntia
– Tein vapaaehtoistyötä 36,5 tuntia
– Käytin aikaa kunnallispolitiikkaan 20 tuntia
– Käytin aikaa eduskuntavaalikampanjaan 42 tuntia
– Käytin aikaa kuntoiluun 33 tuntia
– Kävin puhumassa 5 tilaisuudessa
– Annoin 5 haastattelua
– Kirjoitin 10 lausuntoa, kolumnia tai tiedotetta
– Julkaisin 24 blogia
– Osallistuin 54 kokoukseen
– Osallistuin 2 seminaariin
– Kävin kerran matkalla (Tallinnassa)

Hyvää alkanutta helmikuuta!

Jätä kommentti