Tarjolla ajanhallintavalmennusta: kolme askelta aluksi

Ajanhallintavalmennus Ellun Kanat Leo StraniusPidin torstaina 19.3.2015 ajan- ja elämänhallinnan aamuintensiivin viestintätoimisto Ellun Kanojen työntekijöille.

Inspiroiva sessio. Iso kiitos Ellun Kanojen väelle huippuhyvästä ja virittävästä keskustelusta! Rikastavaa vuorovaikutusta. Kiitos kun kutsuitte minut paikalle!

Huhtikuussa olen menossa pitämään vastaavaa sessiota vielä mm. Docventures/Madventures porukoille.

Mikäli olet kiinnostunut, tilaa oma ajanhallintavalmennus viikon kuluessa täältä.

Ohessa on kuitenkin lyhyesti kolme peruspointtia ajanhallintaan, joilla pääsee jo todella pitkälle.

1. Lähtokohta: Aika on oikeudenmukainen resurssi, koska sitä on meillä kaikilla käytössämme yhtä paljon. Parasta ajanhallintaa on itsensä johtaminen ja merkityksellisten valintojen tekeminen.

2. Käytännössä: Suunittele työsi, työskentele suunnitelman mukaan sekä sovi mitä tehdään ja tee mitä sovitaan.

3. Pidä mielessä: Tärkeät asiat kannattaa tehdä silloin, kun niillä ei ole vielä kiire. Näin kiire ja stressi eivät häiritse silloin, kun panokset ovat kaikkein korkeimmat.

Ylipäätään kannattaa lopettaa kiireen ihannointi. Kun joku seuraavan kerran kysyy sinulta, onko kiire, vastaa, että ei ole. Se on nimittäin niin, että kiirehtiminen kiireiseksi tekee. Silloin kun on todella kiire, kannattaa istua alas ja odottaa, että se menee ohi.

Itse olen joutunut miettimään ajan- ja elämänhallintaa viime aikoina myös oman arjen kautta. Täytyy nimittäin myöntää, että ajanhallintamittarit ovat vilkkuneet hiukan punaisella, kun on samaan aikaan hoitanut Luonto-Liiton toiminnanjohtajan ja Suomen luonnonsuojeluliiton suojelupäällikön tehtäviä, kaupunginvaltuutetun tehtäviä ja eduskuntavaalikampanjaa sekä kaikenlaisia muita pikkuprojekteja. Varsinkin kun kotona on kaksi pientä lasta.

Ajanhallintavalmennukset lähtivät siitä kun ystäväni Laura Rantanen pyysi minulta henkilökohtaista konsultaatiota ajankäyttöön. Lopulta tammikuussa sopimaamme sessioon tuli kymmenkunta yhteistä ystäväämme. Lauran tekstin tuosta ensimmäisestä sessiosta voi lukea täältä: Säästät aikaasi lukemalla tämän.

Jätä kommentti