Oma vuoteni 2021 sanoin ja numeroin

Vuoden vaihteessa on hyvä hetki pysähtyä arvioimaan mennyttä ja pohtia tulevaa.

Tässä kirjoituksessa käyn läpi vuoden 2021 merkittävimpiä tapahtumia omasta näkökulmastani. Tämä on oma henkilökohtainen toimintakertomus vuoden 2021 osalta.

Sisällys on seuraava:

  1. Tiivistelmä: 21 asiaa vuodesta 2021
  2. Koronapandemia ja ympäristökriisi
  3. Ensimmäinen vuosi Third Rockin toimitusjohtajana
  4. Kuntavaalit ja luottamustehtävät
  5. Henkilökohtaisia kokeiluja ja kuntoilua
  6. Vuoden 2021 aikana yhteensä 370 + 2 kirjaa
  7. Vastuullista sijoittamista
  8. Vuosi 2021 lukuina
  9. Edellisten vuosien yhteenvedot

Tiivistelmä: 21 satunnaista asiaa vuodesta 2021

1. Puolison kanssa yhdessä 19 vuotta.

2. Lapsi aloitti 1. luokan ja toinen lapsi 4. luokan.

3. Third Rock Finlandin toimitusjohtajana ensimmäinen kokonainen vuosi. Vuoden aikana 48 asiakasta ja 106 vastuullisuusprojektia sekä yhteensä 1835 tuntia töitä.

4. Yhteensä 847 kokousta.

5. Tehokkuuden taika -kirjan viimeistely.

6. Kestävyysmuutoksen tekijät livelähetyksiä yhteensä 10 kpl.

7. Kuntavaaleissa jääminen varasijalle sekä 283 tuntia politiikkaa.

8. Uusia luottamustehtäviä mm. Myrskyvaroitus ry:n varapuheenjohtaja, HSY:n hallitus, Uudenmaan liiton maakuntahallitus, Green Key -tuomariston puheenjohtajuus ja EKOenergian johtokunta.

9. 12 henkilökohtaista kuukauden mittaista kokeilua ja helvetinviikko.

10. Vuoden aikana 10 ostettua tavaraa. Yhteensä henkilökohtaisia tavaroita nyt 250 kpl.

11. 370 luettua tai kuunneltua kirjaa.

12. 365 päivänä 7 minuutin lihaskuntotreeni.

13. 365 päivänä kieltenopiskelua.

14. Yhteensä 511 tuntia liikuntaa. 6111 km pyöräilyä 326 päivänä, 1308 km juoksua 126 päivänä sekä 13,7 km uintia.

15. 21 puolimaratonia.

16. Lahjoituksia 9,79 % kotitalouden nettotuloista (8646 euroa) ja yli 12 500 euroa kerättyjä lahjoituksia kodittomille nuorille.

17. 128 tuntia vapaaehtoistyötä tai yhteiskunnallista vaikuttamista.

18. 84 blogikirjoitusta.

19. 52 kotimaan tai ulkomaan matkapäivää.

20. Rubikin kuution ratkaiseminen alle kahdessa minuutissa.

21. Säännölliset päiväunet ja kiitollisuuspäiväkirja läpi vuoden.

***

  1. Koronapandemia ja ympäristökriisi

Vuonna 2021 koronapandemia jatkui toista vuotta peräkkäin. Tämä vaikutti merkittävästi myös omaan arkeeni. Etätyöskentely totutti meidät ehkä liialliseen kokoustehokkuuteen. Esimerkiksi itse osallistuin vuoden aikana 847 kokoukseen, joka oli noin 25 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

Samaan aikaan etätyöskentely mahdollisti sen, että sain olla paljon enemmän lasten kanssa. Etätyöskentelyn joustavuus lisää ainakin omaa hyvinvointiani merkittävästi, kun keskellä päivää voi esimerkiksi auttaa lasta kotiläksyissä, käydä kuntoilemassa tai ottaa päivätorkut.

Siinä missä päästöt ja luonnonvarojen kulutus laskivat vuonna 2020, pomppasivat ne vuonna 2021 valitettavasti takaisin kasvu-uralle. Esimerkiksi EU:n päästöt kasvoivat toisella vuosineljänneksellä 2021 peräti 18 prosenttia vuoden takaiseen koronakevääseen verrattuna. Ilmastokriisiä ja luontokatoa olisi aika käsitellä koronapandemian kaltaisena kriisinä ja hätätilana.

Ympäristöpolitiikkaa on edelleen määritellyt vahvasti ilmastokriisi vaikka toki myös luonnon monimuotoisuus on noussut vahvasti keskusteluihin. Kansainväliset ilmastoneuvottelut etenivät vuoden lopussa Glasgowissa, mutta valitettavan hitaasti.

Kesällä 2021 EU julkisti oman Fit for 55 -ilmastopakettinsa ja heti kesälomien jälkeen julkaistu tuore IPCC-raportti sai hälytyskellot soimaan entistä lujemmin. Ilmasto uhkaa lämmetä katastrofaaliset 2,7 astetta.

Helsinki päätti onneksi aikaistaa oman hiilineutraaliustavoitteensa vuoteen 2030. Lisäksi aivan loppuvuodesta Helen ilmoitti vielä lopettavansa kivihiilen käytön kokonaan vuonna 2024. Julkista ilmastokeskustelua on vahvsti määritellyt Suomessa myös Elokapina. Tulevana vuonna olisi tärkeä määritellä, millainen olisi ilmastohätätilan Suomi. Joitain ajatuksia olen kirjoittanut tänne: Millainen olisi ilmastohätätiln Suomi.

  1. Ensimmäinen vuosi Third Rockin toimitusjohtajana

Vuosi 2021 oli ensimmäinen kokonainen vuoteni Third Rock Finlandin toimitusjohtajana. Saimme vuoden aikana pari uutta huippuasiantuntijaa ja tekemistä riitti. Vuoden 2021 aikana meillä oli 48 asiakasta ja toteutimme 106 projektia vastuullisuuteen liittyen.

Kokemuksistani yritysvastuun parissa kirjoitin tänne: Kaksi vuotta yritysvastuun parissa sekä Kauppalehteen: Yritysten kannattaa kirittää ilmasto- ja luontotoimia.

Syyskuussa käynnistimme Kirsi Vuorisen kanssa Kestävyysmuutoksen tekijät -nimellä kulkevat livelähetykset. Tavoitteena on nostaa esille tekijöitä ja ratkaisuja aikamme suurimpiin haasteisiin. Syksyn aikana toteutimme kaiken kaikkiaan 10 lähetystä toinen toistaan hienompien vieraiden kanssa. Tämä oli innostava ja opettavainen uusi aluevaltaus.

  1. Kuntavaalit ja luottamustehtävät

Alkukesästä järjestettiin keväältä siirtyneet kuntavaalit. Olin kolmannen kerran ehdolla, mutta jäin tällä kertaa varasijalle. Varavaltuutettuna sain kuitenkin jatkaa kiinnostavissa luottamustehtävissä, kuten HSY:n hallituksessa ja Uudenmaan liiton maakuntahallituksessa. Tätä ennen ehdin olla yli kahdeksan vuotta kaupunginvaltuustossa. Tämä on antanut paljon.

Luottamustehtäviä on riittänyt muutenkin. Vuonna 2021 minulla on ollut kunnia toimia mm Myrskyvaroitus -yhdistyksen varapuheenjohtajana, Suomen Punaisen Ristin Kontti secondhand -ketjun johtokunnassa, Keskuskauppakamarin vastuullisuuslautakunnassa ja Climate Leadership Coalitionin jäsenenä ja Advisory Boardissa sekä Majoitusalan ympäristömerkki Green Key -tuomariston puheenjohtajana ja Suomen luonnonsuojeluliiton EKOenergian johtokunnassa. Lisää luottamustehtävistäni voi katsoa julkisesta CV:stäni.

  1. Henkilökohtaisia kokeiluja ja kuntoilua

Vuoden mittaan olen kokeillut joka kuukausi jotain uutta tapaa tai taitoa. Tämän myötä olen mm alkanut nukkua päiväunia, kirjoittanut päiväkirjaa, harjoitellut käsilläseisontaa sekä opetellut ratkaisemaan rubikin kuution alle kahdessa minuutissa. Jokaisesta kuukauden kokeiluistani olen kirjoittanut blogin. Kaikki yhteenvetotekstit löytyvät täältä: Miten kokeilut ovat toimineet. Tammikuussa kokeilin myös Erik Bertrand Larssenin Helvetinviikkoa.

Seurasin kulutustani vuoden 2021 aikana seurasin entistä tarkemmin. Pidin kirjaa kaikista ostamistani tavaroista. Ensimmäisen puolen vuoden aikana en ostanut ainuttakaan tavaraa. Yhteensä vuoden aikana ostin itselleni lopulta 10 tavaraa. Vuoden lopussa tehdyssä inventaariossa laskin, että omistan yhteensä 250 henkilökohtaista tavaraa. Lisäksi harjoittelin joka päivä muutama minuutin Duolingon kassa espanjaa, ruotsia, venäjää tai kiinaa. Yhteensä peräkkäisiä harjoituspäiviä kertyi vuoden loppuun mennessä 598 kpl.

Juoksin vuoden 2021 aikana yhteensä 21 puolimaratonia. Yhteensä juoksin 1308 km ja 126 lenkkiä. Tämä on 350 km ja 25 lenkkiä vähemmän kuin viime vuonna. Puolimaratoneja tuli kuitenkin 6 kpl enemmän edelliseen vuoteen verrattuna.

Pyöräilin vuonna 2021 yhteensä 6111 km 326 eri päivänä. Huhtikuun 12. päivä jälkeen olen pyöräillyt joka ikinen päivä. Yhteensä 264 päivää putkeen. Päivämatkat ovat vaihdelleet tänä aikana 2 km – 175 km välillä. Viime vuonna pyöräkilometreja kertyi yhteensä 303 eri päivänä . Sen sijaan uinti jäi vähemmälle koronasulkujen takia. Uintikilometreja kertyi vuoden aikana vain 13,7 km.

Lisäksi jatkoin päivittäisten lihaskuntoharjoitusten tekemistä. Vuoden 2021 aikana (kuten myös vuonna 2020) tein joka ikinen päivä 7 minute workout -harjoituksen. Treeni on tehty aina ja poikkeuksetta. Treeniä on tehty yöjunan hytin lisäksi mm pyöräretken lomassa uimarannalla, hotellihuoneissa, ystävien ja sukulaisten luona sekä kesäaamuina mökin laiturilla. Pääsääntöisesti treeni on tehty kotona olohuoneessa. Välillä ennen puolimaratonia ja välillä sen jälkeen. Välillä pienessä nuhassa ja väsyneenä, välillä energisenä ja hyvin levänneenä. Yhdistävä tekijä on se, että aina se on tehty ja olen siitä aika ylpeä. Samalla se kertoo siitä, että olen onnistunut välttämään viime vuosina niin pahemmat flunssat kuin loukkaantumisetkin sekä koronan.

  1. Vuoden 2021 aikana yhteensä 370 + 2 kirjaa

Kokeilin tammikuussa 2020, voisinko lukea tai kuunnella kuukauden aikana 31 kirjaa. Keväällä 2020 huomasin, että olin lukenut tai kuunnellut jo sata kirjaa. Vuoden lopussa kirjoja kertyi yhteensä 375. Tänä vuonna ajattelin ottaa rennommin. Päätin kuitenkin twiitata jokaisesta lukemastani tai kuuntelemastani kirjasta ja pian huomasin, että kirjoja kertyi lähes samaa tahtia kuin viime vuonna. Joulukuussa katsoin, että tänäkin vuonna olisi mahdollista päästä kirja per päivä tahtiin ja tässä sitä nyt ollaan. Luin tai kuuntelin vuoden 2021 aikana yhteensä 370 kirjaa. Oheisessa blogissa on lista näistä kirjoista sekä suositukset kahdeksasta eri kategorista.

Vuoden 2021 aikana viimeistelin myös ajanhallintaa ja itsensä johtamista koskevan kirjan. Tehokkuuden taika – näin voit elää enemmän (Into Kustannus) ilmestyi vuoden 2022 alussa. Lisäksi keväällä 2021 ilmestyi Teemu Vaarakallion toimittama kirja Viimeinen siirto. Suomalainen ympäristöliike nyt eli kuinka mahdoton tehdään. Itselläni oli etuoikeus kirjoittaa kirjaan artikkeli otsikolla Puolueiden kujanjuoksu.

  1. Vastuullista sijoittamista

Lapset saivat meiltä vanhemmilta joululahjaksi tänä vuonna tuttuun tapaan 20 euron lahjakortin, jonka he saivat lahjoittaa haluamaansa kohteeseen. Tämän myötä pääsemme käymään myös kiinnostavia keskusteluja lasten kanssa. Tällä kertaa lahjoitukset kanavoituivat seuraavasti:

  • 7-vuotias halusi lahjoittaa rahat kodittomille nuorille
  • 10-vuotias halusi lahjoittaa rahat metsiensuojelutyöhön

Tavoitteenamme on lahjoittaa noin 10% kotitaloutemme nettotuloista hyväntekeväisyyteen. Sijoitussalkkuumme kuuluu mm. ympäristö- ja kehitysjärjestöjä sekä ihmisoikeus- ja eläinsuojelujärjestöjä. Vuoden 2021 aikana lahjoitimme yhteensä 8649 euroa. Se on 9,79 % nettotuloistamme.

Inspiroivin hetki oli kuitenkin se kun kannustin muita lahjoittamaan kodittomien nuorten hyväksi osana Sininauhasäätiön Katu ei ole koti -kampanjaa. Sain päivän vapaaehtoistyöllä kerättyä kolmen päivän aikana yhteensä yli 12 500 euroa rahaa kodittomille nuorille.

Säännöllinen lahjoittaminen vuoden ympäri lisää niin omaa kuin muidenkin hyvinvointia. Planeetan puolesta rahojen likoon laittaminen on lisäksi pidemmällä tähtäimellä varmasti myös kaikkein tuottoisinta sijoittamista. Vastuullisesta sijoittamisesta kirjoitin tänne: Vastuullinen sijoittaminen: Viisi vinkkiä sijoittamiseen ja mitä osakkeita aion itse ostaa.

Kuluvan vuoden aikan nettovarallisuutemme on kasvanut noin 25%. Koko nettovarallisuutemme turvin pystyisimme nykyisellä kulurakenteella tekemään juuri sitä, minkä koemme kaikkein tärkeimmäksi, mielekkäimmäksi ja merkityksellisimmäksi ilman taloudellisia paineita vähintään 15 vuotta. Tämä antaa kummasti tilaa hengittää.

  1. Vuosi 2021 lukuina (sulkeissa vuosi 2020):

1835 tuntia (1758) palkkatöitä
283 tuntia (258) kuntapolitiikkaa
128 tuntia (85) muuta yhteiskunnallista vaikuttamistyötä tai vapaaehtoistoimintaa
511 tuntia (662) kuntoilua ja liikuntaa yhteensä

Vuoden 2021 aktiviteetteja (suluissa vuosi 2020):

18 (22) haastattelua (televisio, radio, lehdet, verkko)
60 (40) puhetilaisuutta tai luentoa
8 (16) kolumnia tai artikkelia lehtiin tai verkkosivuille
84 (34) blogitekstiä (www.leostranius.fi)
847 (629) kokousta
63 (50) seminaaria tai webinaaria
52 (46) kotimaan tai ulkomaan matkapäivää

Vuoden 2021 kuntoilu ja oppiminen lukuina (suluissa vuosi 2020):

1308 km (1651 km) juoksua (126 juoksulenkkiä)
6111 km (6361 km) pyöräilyä (326 eri päivänä)
13,7 km (50 km) uintia
365 (366 krt) lihaskuntoharjoittelua (7 minutes workout)
370 (375 kpl) luettua tai kuunneltua kirjaa
365 (233 krt) päivänä espanjan tai ruotsin kielen opiskelua

Kiitos kuluneesta vuodesta! Erityisesti kiitos rakkaalle puolisolleni Annukka Bergille, jonka kanssa olemme ehtineet olla yhdessä jo huimat 19 vuotta. Kiitos tietysti myös lapsilleni, jotka osaavaat haastaa ja vaatia enemmän kuin mihin muuten pystyisin. On ollut hienoa seurata nuoremman lapsen koulun aloitusta ja vanhemman lapsen 4. luokkaa. Kiitos kaikille ystäville, kollegoilleni ja tuttaville eri yhteyksissä.

Toivon uudelle vuodelle siirtymistä hiilineutraaliin kiertotalouteen, jossa luonnon monimuotoisuus vahvistuu eli sitä, että ilmastokriisiä aletaan vihdoin käsittelemään kriisinä, luontokato otetaan tosissaan ja luonnonvarojen kulutus vähenee.

Elämä ei kuitenkaan ole vain suorittamista. Arkeen pitää mahtua myös palautumista ja lepoa. Tässä 24+2 vinkkiä laiskotteluun.

Perheenjäsenten mielestä vuoden 2021 tärkeimmät saavutukseni olivat seuraavat:

  • 7V: ”Teit mulle riisikakkuja!”
  • 10v: ”Kirjan kirjoittaminen”
  • Puoliso: ”Third Rockin toiminnan vakiinnuttaminen”

8. Edellisten vuosien yhteenvedot:

– 2020: Oma vuoteni 2020 sanoin ja numeroin

– 2019: Toimintakertomus 2019 ja yhteenveto vuosikymmenestä

– 2018: Toimintakertomus: Vuosi 2018 sanoin ja numeroin

– 2017: Toimintakertomus: Vuosi 2017 sanoin ja numeroin

– 2016: Toimintakertomus 2016: Vuosi sanoin ja numeroin

– 2015: Toimintakertomus 2015: Vuosi sanoin ja numeroin

– 2014: Toimintakertomus 2014: Vuosi sanoin ja numeroin

– 2013: Toimintakertomus 2013: Vuosi tiivistetysti ja numeroina

– 2012: Toimintakertomus 2012 eli vuosi pähkinänkuoressa

– 2011: Toimintakertomus 2011: 11 asiaa – ja vuosi lukuina

– 2010: Vuosi 2010 – Toimintakertomus ja Kiitos!

– 2009: Vuosi 2009 paketissa ja lukuina

Tänään hyvää ja kevyttä pyörätreeniä vajaa pari tuntia. Eilen tunti hyötypyöräilyä, 1,5 tunnin kuntopiiri ja 1,5 tunnin uintitreeni. Aamuisin tietty venyttelyä ja seitsemän minuutin lihaskuntotreeni. Huomenna sitten juoksua! 

#triathlon @helsinkitriathlon
Tänään oli kiva päättää työviikko Helsingin tanssiopistolla @rauhatati kanssa! 🎉🔥
Tänään Sari Valton vieraana upean Elli Aaltosen kanssa keskustelemassa Yle Radio 1:n ohjelmassa Keskusteluja ihmisyydestä. Pääsimme pohtimaan 101 onnen päivää kirjani pohjalta elämän tarkoitusta, arvoja ja ajankäyttöä. 

”Jos tietäisit kuolevasi kolmen kuukauden päästä, miten käyttäisit viimeiset elonpäiväsi? Tekisitkö muutoksia ajankäyttöösi? Miten erottaa olennainen epäolennaisesta?”

https://areena.yle.fi/podcastit/1-72760580
Jippii! Tänään ilmestyi vihdoin mun uusi kirja 1,5 astetta parempi arki. Teos löytyy ääni- ja ekirjapalveluista sekä toki myös perinteisenä painettuna versiona kirjakaupoista tai kustantajan verkkokaupasta. 

Kirja kuvaa niitä valintoja, joita meidän on ilmastokriisin aikakaudella Suomen kaltaisissa yhteiskunnissa tehtävä. Iloinen uutinen on, että ilmastoystävällinen arki tekee planeetan ohella ennen kaikkea hyvää myös meille itsellemme!

#parempiarki #kirjat #kirjagram @gummeruskustannus
Revontulet! #koli
Ukko-Kolilla! #koli #ukkokoli
Rauhaa ja hyvää uutta vuotta kaikille! 

Mennyt vuosi onkin ollut aikamoinen. Teimme Third Rockissa noin sadalle yritykselle tai organisaatiolle noin 180 projektia. Palkkasimme seitsemän uutta asiantuntijaa ja liikevaihto kasvoi noin 50 % edellisestä vuodesta.

Omassa elämässä vuosi 2024 oli kaikkien aikojen paras liikuntavuosi. Kesäloman aluksi tein omatoimisen triathlonin täysmatkan, jota varten oli harjoiteltu koko alkuvuosi. Loppukesästä tein vielä pari puolimatkaa ja syksyllä 50-vuotissynttäripäivönä 50 km juoksun. Lisäksi vuoden aikana juoksin 12 puolimaratonia. Kuntoilua kertyi yhteensä 840 tuntia, keskimäärin noin 16 tuntia viikossa. 

Alkuvuonna ilmestyi 101 onnen päivää kirja ja joulun alla posti toi kotiin uuden kirjani 1,5 astetta parempi arki, joka ilmestyy heti tammikuun alussa 2025. Uusi ilmastoteos on viides kirjani. 

50-vuotissyntymäpäiväjuhlien järjestämisen sijaan päätin, että käyn seuraavan vuoden ajan joka viikko lounaalla ystävieni kanssa keskustelemaan elämän tarkoituksesta.

Kuntapolitiikan luottamustehtäviä varavaltuutetun lisäksi on ollut HSY:n ja Uudenmaan liiton hallituksissa sekä Uudenmaan liiton maakunnan yhteistyöryhmässä. Lisäksi olen saanut tehdä hiukan vapaaehtoistyötä eläinten oikeuksien puolesta Animalian hallituksessa. Kirsi Vuorisen kanssa olemme tehneet vuoden aikana yhteensä 21 jaksoa kestävyysmuutos-podcastia. 

Kaiken kaikkiaan vuoden aikana kertyi 929 kokousta ja 67 kotimaan matkapäivää. Ei yhtään laiva- tai lentomatkaa. Yhteensä 208 luettua tai kuunneltua kirjaa. Lisäksi lahjoitimme puolison kanssa vuoden aikana 9065 euroa eli noin kahdeksan prosenttia nettotuloistamme hyväntekeväisyyteen. Päivittäiset Duolingo-harjoitukset ruotsin ja espanjan osalta vaihtuivat nuottien harjoittelemiseen. Duolingo-harjoituksen tein jokapäivä ja putki on jatkunut nyt 1688 päivää. 

Kaiken kaikkiaan tämä on ollut henkilökohtaisesti erinomainen vuosi kun ei ole ollut kiire mihinkään ja on saanut tehdä juuri niitä asioita, joita on halunnutkin tehdä. Vuoden vaihteen saan olla Kolilla perheen ja ystävien kanssa.
Kyllä Turussakin osataan tehdä hyvää pyöräkatua!
Hyvää joulua!
Posti toi kotiovelle parhaan joululahjan! Uuden kirjani 1,5 astetta parempi arki - miksi päästöjen vähentäminen tekee meidät onnellisiksi. 

Unboxing-videon kuvasi ja editoi 10-vuotias lapseni. 

#unboxing #parempiarki #kirja @gummeruskustannus
Tietokirjailija ja vaikuttaja Leo Straniuksen 1,5 astetta parempi arki – Miksi päästöjen vähentäminen tekee meidät onnelliseksi(Gummerus) on konkreettinen opaskirja, joka auttaa valitsemaan viisaammin ja voimaan paremmin. Kirjassaan Stranius havainnollistaa esimerkein, miksi tiivis asuminen, minimalistinen kuluttaminen, vegaaninen ruokavalio ja muut ilmastoystävälliset valinnat eivät merkitse raskasta ja kurjaa elämää, vaan tekevät hyvää meille itsellemme.

Mitä hyötyä on siitä, että omistaa vain vähän tavaraa? Miten tehdä ilmastoystävällinen pikalounas etätyöpäivän keskellä? Miten arvioida oman toiminnan päästöjä ja vaikuttavuutta? Leo Stranius antaa uutuuskirjassaan 1,5 astetta parempi arki välineitä oman hiilijalanjäljen pienentämiseen avaamalla konkreettisia hiililaskelmia arjen eri valinnoista.

”1,5 asteen kanssa linjassa oleva arki on monella tavalla hyvää. Kun elää omien arvojensa mukaan ja tekee itseään suurempia ja planeetan kannalta merkityksellisiä asioita, kasvattaa henkistä hyvinvointiaan ja vahvistaa omaa mielenterveyttään. Näin ei tarvitse elää jatkuvassa ristiriidassa sen kanssa mitä tietää ja mitä tekee”, Stranius kirjoittaa kirjassaan.

Straniuksen mukaan päästötavoitteiden mukainen arki tuo elämään levollisuutta ja onnellisuutta. Myös henkilökohtainen varallisuus kasvaa, kun kuluttaa vähemmän.

”Monet asiat ovat paljon yksinkertaisempia ja helpompia, kun turhat asiat rajautuvat arjesta kokonaan pois häiritsemästä. Ravintolassa ja kaupassa valinnat ovat selkeitä. Lomamatkat ja siirtyminen paikasta toiseen tapahtuvat selkeiden periaatteiden mukaan. Yksinkertaisuus, tehokkuus ja taloudellisuus sekä terveellisyys yhdistyvät kauniilla tavalla hyväksi kokonaisuudeksi”, Stranius kirjoittaa.

”Voisiko 1,5 asteen ilmastoystävällinen arki näyttää yhä useammalle houkuttelevammalta, jos se kehystettäisiin hyveellisyyden ja pyyteettömyyden sijaan oman edun tavoittelulla? Itsekkyydellä. Siitähän tässä kaikessa lopulta on kysymys: siitä, että meillä kaikilla olisi paljon nykyistä parempi elämä.”
Mistä voimaa vastuullisuustyöhön multikriisien aikakaudella? Tietysti työskentelystä planeetan puolesta! Aika hieno loikka ollaan tehty Third Rockissa viimeisen reilun neljän vuoden aikana. 

”Third Rock on muuttunut neljässä vuodessa kolmen ihmisen pienestä ja intohimoisesta vastuullisuuspalveluita tarjoavasta yrityksestä jo 17 asiantuntijan vaikuttavaksi yhteisöksi. Vuoden 2024 aikana olemme palvelleet peräti 96 yritystä tai organisaatiota 156 projektin muodossa.”

https://thirdrock.fi/mista-voimaa-vastuullistyohon-multikriisien-aikakaudella/