Joulukuun kokeilu: Miten kokeilut ovat toimineet

Kokeilen tänä vuonna joka kuukausi jotain uutta tapaa. Joulukuussa kokeilin seurata, miten vuoden aikana kokeilemani asiat ovat kiinnittyneet osaksi arkea.

Tammikuussa kokeilin päivätorkkujen ottamista. 10-20 minuutin päivätorkut lounaan jälkeen antaa mahtavasti lisää energia iltapäivään.

Käytännössä tein excelin, johon kirjasin päivittäin, olenko tehnyt tai toteuttanut joulukussa vuoden aikana aiemmin kokeilemiani asioita. Toki seuranta samalla myös kannusti tekemään joitakin jo unholaan jääneitä kokeiluita.

Tässä yhteenveto siitä, miten monena päivänä olen joulukuussa kutakin vuoden aikana kokeilemaani asiaa tehnyt:

-Päivittäiset päivätorkut: 22 päivänä
-Säännöllinen nukkumaanmenoaika: 12 päivänä
-Takareisien venyttely: 29 päivänä
-Etätyöpäivän tarkistuslista: 18 päivänä
-Päiväkirja: 19 päivänä
-Iltarutiinit kuntoon: 12 päivänä
-Päivittäinen liikunta: 26 päivänä
-Käsilläseisonta: 21 päivänä
-10 tunnit dieetti: 20 päivänä
-Rubikin kuution ratkaiseminen: 31 päivänä
-Blogikirjoitus päivässä: 8 päivänä

Erityisen hyödyllisinä olen kokenut tämän vuoden kokeiluista päiväunet ja 10 tunnin dieetin. Lisäksi rubikin kuution ratkaiseminen on ollut mukavaa päivittäistä käsillätekemistä ja toimii hyvänä stressileluna. Joulukuun aikana sain ratkaistua kuution nopeimmillaan jo puoleentoista minuuttiin. 10 tunnin dieetti taas on tehnyt sen, että ylenmääräinen iltasyöminen on jäänyt vähemmälle. Tämä parantaa yöunien laatua.

Käsilläseisontaa aloin joulukuun aikana harjoittelemaan uudestaan, mutta siinä en ole juurikaan edennyt. Eikä takareidetkään veny vielä niin paljon, että saisin kädet suorilla jaloilla maahan. Päiväkirjan kirjoittaminen on kuitenkin auttanut jäsentämään ajatuksia ja tunteita pitkin kuukautta.

Säännöllinen nukkumaanmenoaika tekisi erittäin hyvää, mutta sen noudattaminen on osoittautunut yllättävän vaikeaksi. Tämä nukkumaanmenoaikojen vakionti on varmasti yksi osa-alue, jota haluan vielä harjoitella tulevana vuonna.

Jos sinulla olisi mahdollisuus kokeilla 30 päivän ajan jotain uutta tapaa, joka voisi lisätä hyvinvointiasi tai opettaa sinulle jotain uutta, mitä kokeilisit? Entä mitä suosittelisit minulle? Itse ajattelin tämän vuoden tapaan kokeilla myös vuonna 2022 joka kuukausi jotain uutta tapaa tai asiaa. Ideoita ja vinkkejä otetaan ilolla vastaan!

Ohessa kokemukset aikaisempien kuukausien kokeiluista.

Jätä kommentti