Katu ei ole koti -kampanjassa kerättiin kodittomille nuorille 72000 euroa!

Ihan huikeaa! Alunperin ajattelin, että olen tyytyväinen, jos saan kerättyä rahaa kodittomille nuorille Sininauhasäätiön Katu ei ole koti -kampanjassa yhteensä 1000 €. Pidin tätä haastavana, mutta mahdollisena tavoitteena.

Halusin toimia kampanjassa vapaaehtoisena, jotta kukaan ei olisi suojaton, huomaamaton eikä toivoton. Jokainen on tärkeä eikä kukaan saa olla unohdettu.

Lopulta kävi kuitenkin niin, että lahjoittajia löytyi verkostoistani peräti 237 ja lahjoituksia kertyi kolmen päivän aikana 12 625 €. Koko kampanjassa saatiin kerättyä rahaa huimat 71 915 €.

Kiitos ystävät!

Suomessa on yli 800 koditonta nuorta. Olen itsekin kokenut nuorena asunnottomuutta ja henkilökohtaisesti oli tärkeää saada toimia vapaaehtoisena tässä kampanjassa.

Käytännössä käytin sunnuntain 3.10. keräämällä rahaa ystäviltäni, kavereiltani, tutuilta ja puolituntemattomilta. Olin yhteydessä ihmisiin WhatsAppin, Facebookin, Twitterin, Instagramin ja LinkedInin kautta.

Yhteensä koko kampanjassa oli minun ohella mukana 59 vapaaehtoista tai ryhmää. Sininauhasäätiö sai kolmen päivän aikana koko kampanjassa lähes 72 000 euroa yhteensä 1704 eri lahjoittajalta.

Mihin raha sitten käytetään? Nuoret tarvitsevat päivittäin hygieniatuotteita ja alusvaatteita, sekä talveksi kenkiä ja takkeja. Rahoilla tuetaan myös viime vuoden kampanjalla hankitun harjoitteluasunnon toimintaa, esimerkiksi mahdollistamalla päihteettömyyteen kannustavaa toimintaa tukihenkilön avulla.

Sininauhasäätiö halusi palkita minut vapaaehtoistyöstäni kahden hengen hotelliyöllä. Lahjoitin hotelliyön kodittomille nuorille. He ansaitsevat sen enemmän.

PS. Ulkona on yhä viileämpää. Kampanjasivu on auki vielä muutaman päivän. Voit siis käydä edelleen tekemässä lahjoituksen osoitteessa www.katueiolekoti.com/Leo

Yksi kommentti artikkeliin ”Katu ei ole koti -kampanjassa kerättiin kodittomille nuorille 72000 euroa!”

  1. Hyväntekeväisyys ei pelasta köyhyydeltä eikä se ole pätevä ja kestävä ratkaisu nuorten asunnottomuusongelmiin. Se tuo vain hetkellistä vähäistä apua tilanteen helpottamiseksi. Se ei riitä ongelman poistamiseen. Hyväntekeväisyyskampanjoiden mentyä ohi ongelma pysyy entisellään, koska sen varsinaisten syiden selvittämiseen ja poistamiseen ei puututa tarpeeksi.

    Mistä tämä asunnottomuus johtuu , mikä tällaista nuorten pahoinvointia aiheuttaa hyvinvointivaltioksi kutsutussa Suomessa ja erityisesti sen pääkaupungissa Helsingissä ?
    Tällainen näkyvä nuorten asunnottomuus ei kohenna Suomen ja Helsingin imagoa nuorten ihmisten kaikinpuolisen hyvinvoinnin takaajana. Ongelman perusteellinen tarkastelu ja sen ratkaiseminen on tehtävä paikallisella sekä kansallisella poliittisella tasolla yhteistuumin. Ensisijaisesti valtion ja kuntien päättäjien tulisi huolehtia siitä, että kaikilla sen alueella elävillä ihmisillä olisi mahdollisuus kotiin. Niiden olisi huolehdittava siitä , että kenenkään ei olisi pakko elää kadulla. Jollei tällaista poliittista vastuuta kanneta Suomessa, niin maata ei voi nimittää hyvinvointivaltioksi, sillä se ei takaa edes hyvinvoinnin ja turvallisuuden perustana olevaa asuntoa kaikille sitä tarvitseville.

    Vastaa

Jätä kommentti