Kuntavaalit 2021 – Kiitos!

Iso kiitos kaikille teille, jotka osallistuitte kuntavaaleihin ja äänestitte! Erityiskiitos tietenkin teille, jotka annoitte ainokaisen äänen Vihreille tai minulle. Arvostan suuresti!

Itse sain yhteensä 475 ääntä. Kolmas kausi valtuutettuna jäi haaveeksi. Tämä riittää juuri ja juuri varavaltuutetun paikkaan, mikä on tietysti kova juttu!

Kuntavaaleista jäi kahtalaiset fiilikset.

Ensinnäkin moni hieno ehdokas eri puolueista ja eri paikkakunnilla meni läpi. Ilmaston, lähiluonnon ja hyvinvoinnin puolustajia löytyy laajasti ympäri Suomea! Lisäksi Vihreitä piti Helsingissä selkeästi toiseksi suurimman puolueen aseman. Vihreät teki historiansa toiseksi parhaan kuntavaalituloksen.

Toisaalta kannatus ei riittänyt Helsingissä vieläkään kuntavaaleissa suurimman puolueen paikkaan ja pormestariin. Valtakunnallisestikin kannatus tippui ja monissa kaupungeissa menetettiin asemia. Toki samaan aikaan moniin kuntiin saatiin hienoja vihreitä valtuutettuja.

Valtakunnallinen äänestysaktiviisuus 55,1 % on hämmentävän alhainen. Tämä on harmillista.

Itse olen saanut toimia Helsingin kaupunginvaltuutettuna viimeiset kahdeksan vuotta. Se on pitkä aika ja paljon on ehtinyt sinä aikana tapahtua. Haikein mielin nämä tehtävät nyt loppuvat.

Mitä sitten seuraavaksi?

Vaalitulos antaa itselleni nyt enemmän aikaa jollekin uudelle. Valtuutetun homma kun on Helsingissä vähintään puolipäivähomma. Ehkä nyt päätöksenteon sijaan on enemmän aikaa kunnianhimoisen ilmasto- ja luontopolitiikan toimeenpanolle.

Ilmastokriisi, luontokato, kiertotalous, vastuullisuustyö, kansalaisyhteiskunta ja heikompien puolustaminen ovat tekemiseni keskiössä jatkossakin. Lisäksi omat lapset ovat vielä hetken pieniä. Olen käytännössä ollut kokopäivätyössä ja kaupunginvaltuutettuna melkein koko lasteni eliniän.

Vaalien tuloksia voi tarkastella Oikeusministeriön tulospalvelusta tai Ylen sivuilta.

Iso kiitos kaikille kuntavaalehdokkaille ja äänestäjille! Olette demokratian sankareita!

Jätä kommentti