Toimintakertomus 2013: Vuosi tiivistetysti ja numeroina

Leo-StraniusKiitos kaikille blogin lukijoille ja kanssakulkijoille vuodesta 2013!

Takana on mielenkiintoinen vuosi. Olen ollut lähes koko vuoden kotona hoitovapaalla pienen lapsen kanssa. Tämä on antanut arkeen ja elämään uutta näkökulmaa. Takana on myös ensimmäinen vuosi politiikassa ja Helsingin kaupunginvaltuustossa.

Hoitovapaan ja kunnallispolitiikan myötä olen oppinut paljon.

Keväällä sain lisäksi olla mukana tekemässä suoran demokratian historiaa, kun eduskunta käsitteli kansalaisaloitetta turkistarhauksen kieltämiseksi. Olin mukana yhtenä aloitteen vireillepanijana.

Syksyllä haastoin suorassa radiolähetyksessä osana Luonto-Liiton Ilmastoasenne-kampanjaa Docveturesin Riku Rantalan kuukaudeksi kasvisruokailuun. Haasteesta syntyi yli 30 000 osallistujaa kerännyt Lihaton lokakuu, joukkorahoitettu reseptivihkonen ja paljon muuta. Lisäksi syksyllä kommentoin useassa eri yhteydessä Talvivaaran kaivosyhtiön tilannetta ja sen ympäristöongelmia.

Ohessa vuosi 2013 lukuina (sulkeissa vuosi 2012):

– 78 (71) haastattelua (televisio, radio, lehdet, verkko)
– 47 (63) puhetilaisuutta tai luentoa
– 10 (12) kirjallista lausuntoa
– 27 (25) artikkelia, juttua tai kolumnia lehtiin tai verkkosivuille
– 7 (50) tiedotetta
– 194 (304) blogitekstiä (www.leostranius.fi)
– 248 (436) kokousta
– 11 (42) seminaaria
– 7 (11) tempausta tai mielenosoitusta (järjestäjänä)
– 33 (35) kotimaan tai ulkomaan matkaa
– 648 km (1728 km) juoksua
– 5696 km (3641 km) pyöräilyä
– 126 (23) kertaa muuta kuntoilua/liikuntaa

Vuoden 2013 aikana tein yhteensä 152 (1358) tuntia palkkatöitä, 830 (1111) tuntia yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä ja 499 tuntia kunnallispolitiikkaa. Lisäksi arkeeni kuului 442 (387) tuntia kuntoilua/liikuntaa.

Hoitovapaasta huolimatta arjessa on ehtinyt siis tapahtua yllättävän paljon muutakin. Kaupunginvaltuutetun työn ja muutamien kampanjoiden lisäksi olen kirjoittanut Tekniikka&Talous -lehden Energia-blogia, käynyt puhumassa kymmenissä tilaisuuksissa, kirjoittanut kymmeniä artikkeleita tai kolumneja sekä antanut kymmenittäin haastatteluja. Niistä merkittävimpiin ovat kuuluneet Helsingin Sanomien henkilöjuttu ja vierailu Jari Sarasvuon ohjelmassa Sini Saarelan vangitsemisen yhteydessä.

Vuoden mittaan monet ihmiset ovat ottaneet yhteyttä. Kiitos siitä! Varsinkin kaupunginvaltuuston päätöksiin liittyvissä kysymyksissä ihmiset ovat ilahduttavan aktiivisia. Esimerkiksi joulukuussa, kun kaupunginvaltuusto käsitteli Meri-Rastilan osayleiskaavaa, tuli tämän yksittäisen asian johdosta minulle pelkästään yli 100 viestiä.

Aina saamani palaute ei tietenkään ole kovin positiivista tai kannustavaa. Kun kirjoitin liikkumistrendeistä, sain mm. seuraavan viestin: ”Muuta sinä vaikka jonnekin tippukiviluolaan lapsinesi, mutta jätä jo muut rauhaan. Kaikki mainitsemasi “trendit” ovat suoraa seurausta kaltaistesi mielenvikaisten päsmäreiden verotuksellisista toimista.”

Hyvää ja inspiroivaa alkanutta vuotta 2014!  Kolme askelta ja 11 vinkkiä arjen tehostamiseksi löytyy täältä.

Muistakaa tehdä mielekkäitä asioita, harjoittaa lykättyä tarpeentyydytystä ja olla rohkeita! Toivotan kaikille innostusta ja energiaa, rikastavaa vuorovaikutusta, kiitollisuutta, oppimista ja vierailuja epämukavuusalueella – näistä on hyvä arki (ks. arjen muistilista) mielestäni tehty.

Yhteenvedot hoitovapaasta ja kunnallispolitiikasta täällä:
Neljä ajatusta vuoden hoitovapaasta
Vuosi 2013 kaupunginvaltuutettuna: Yhteenveto ja 10 numeroa valtuustotyöstä

Lue myös aiempien vuosien yhteenvedot:
– 2012: Toimintakertomus 2012 eli vuosi pähkinänkuoressa
– 2011: Toimintakertomus 2011: 11 asiaa – ja vuosi lukuina
– 2010: Vuosi 2010 – Toimintakertomus ja Kiitos!
– 2009: Vuosi 2009 paketissa ja lukuina – Kiitos! (4.1.2010)
Arjen muistilista vuodelle 2012

Jätä kommentti