Miksi ryhdyin vegaaniksi?

Mikä asia saisi sinut ryhtymään kasvissyöjäksi tai vegaaniksi tai miksi aikanaan (ja milloin) ryhdyit kasvissyöjäksi/vegaaniksi?

Itselläni syy olla vegaani on ilmasto- ja ympäristövaikutusten minimointi, omasta terveydestä huolehtiminen ja eläinten oikeudet.

Olin ollut pitkään kasvissyöjä ja kotivegaani. Kaksi viimeistä tikkiä vegaaniksi ryhtymiseen olivat seuraavat tapahtumat vuonna 2007.

  1. Lisääntynyt tieto juusto- ja maitotuotteiden ilmastovaikutuksista.

Osallistuimme puolisoni kanssa vuonna 2007 tutkimukseen, jossa käytiin tarkkaan läpi luonnonvarojen kulutuksemme. Tämä alleviivasi sitä, että eläinperäiset tuotteet kasvattivat hiili- ja ympäristökädenjälkeämme. Tuolloisessa arjessa isoin myönteinen ympäristövaikutus saataisiin luopumalla juustosta ja lehmän maidosta.

  1. Oikeutta Eläimille -järjestö julkaisi marraskuussa vuonna 2007 salaa kuvattuja kuvia ja videoita yhteensä 101 suomalaiselta eläintilalta.

Ongelma noissa kuvissa ei ollut niinkään se, että niissä tapahtui laittomuuksia. Ongelma oli erityisesti se, että laki ja järjestelmämme salli tuon kuvissa olleen eläinten kauhean kohtelun.

Nämä kaksi asiaa johtivat siihen, että päätimme puolisoni kanssa molemmat ryhtyä vegaaneiksi vuoden 2008 alusta. Miten sinä?

Lisää elämäntarinastani voi lukea Mia Takulan kirjoittamasta artikkelista kirjassa Elämäni vegaanina – 14 ihmistä huipulla.

Jätä kommentti

Close Bitnami banner
Bitnami