Ekoisi: Yhteenveto viikon lomamatkasta: Viro, Saarenmaa ja Muhu

Olimme viikon hyvien ystävien kanssa Virossa ja Saarenmaalla. Tarkemmin ottaen mökkeilimme Muhun saarella Koguvan kylässä Pärdi-nimisessä majatalossa.

Matka taittui kätevästi Käpylästä Länsiterminaaliin bussilla, sieltä edelleen laivalla Tallinnaan ja bussilla Muhun saarelle, josta oli vielä 6 km kävelymatka Koguvan kylään ja majapaikkaamme.

Paikassa oli sähköt, mutta hanasta ei tullut juomakelpoista vettä ja pyykit (lähinnä kestovaipat) piti pestä käsin. Lähin ruokakauppa oli Liivan kylässä noin 9 km päässä Koguvasta. Suurimman osan ruoasta toimme kuitenkin Tallinnasta.

Viikon mittaan kävimme Kuressaaressa ja Tihusessa sekä teimme veneretken Kõinastun saarelle. Ylimääräisenä lisänä sain pestä viitenä iltana vaippapyykin käsin (noin tunnin homma/ilta), koska paikassa ei ollut pesukonetta.

Lomailu ja matkat vauvan kanssa sujuivat mukavasti. Kestovaipoilla pärjäsi koko viikon vaikka niiden pesu olikin aika kovaa hommaa ja bussissa tehtyjen valtavien kakkojen siivoaminen oma projektinsa. Sormiruokailua ja vessahätäviestintää on reissun päällä haastavaa toteuttaa. Joukkoliikenne toimi hyvin vaikka täytyykin myöntää, että polkupyörämme sekä ruoka ja vesi tulivat perille ystävien autolla.

Arjen hoitamisen lisäksi luin ja kävin kuntoilemassa.

Luin viikon aikana yhteensä 770 sivua eli seuraavat kirjat:
– Deepak Chopra: Sielukas johtaminen
– Martin Melin: Nykypäivän Machiavelli
– Timothy Ferris: 4 tunnin työviikko
– Marikka Bergman: Pientä elämää etsimässä

Liikuntaa harrastin Muhun ja Saarenmaan mukavissa maastoissa ja maisemissa seuraavasti:
– Kävin juoksemassa 5 kertaa (yhteensä 70 km)
– Kävin pyöräilemässä 4 kertaa (yhteensä 131 km)

Sähköpostit ja uutiset tarkistin viikon aikana puhelimestani muutaman kerran. Blogia en kirjoittanut lainkaan ja myös Facebook pysyi kiinni. Työpuheluita taisi tulla kaksi – toinen soittaja oli huolissaan pihaltaan kadonneista kimalaisista ja toinen halusi ilmoittaa liito-oravahavainnosta.

Kesä, isäkuukausi ja loma jatkuvat kaupungissa ja pieniä viikonloppureissuja tehden. Tavoitteena on vauva-arjen lomassa:
– Käydä viikossa viisi kertaa juoksemassa
– Pyöräillä 15 km päivässä eli noin 105 km viikossa
– Lukea kirjoja vähintään 100 sivua päivässä
– Olla vauvan kanssa mahdollisimman paljon

Edelliset Ekoisi-kirjoitukset ovat luettavissa täällä.

4 kommenttia artikkeliin ”Ekoisi: Yhteenveto viikon lomamatkasta: Viro, Saarenmaa ja Muhu”

 1. Terve Leo,
  mukavaa, että Viron lomareissu onnistui.
  Toivottavasti osaat ottaa rennosti kesällä muutenkin…,
  …itse asiassa suosittelisin lukemistoosi vähän kaunokirjoja noiden tiede-ympäristöpainotteisten teosten rinnalle…ja vähemmän kilpaurheilumaista kuntoilua. Vähempikin riittää, varsinkin kun sulla ei ole paino-ongelmia.
  ps. hienoa, että jouduit harrastamaan käsipyykkiä! Myös sinun vaippasi pestiin käsin Pietarissa, Mytninskaja Naberezhnajan asuntolassa 1974-75. Vesi lämpeni kaasulla – suihkusta tuli lämmintä vettä vain kerran viikossa. Neuvostoliitossa osattiin säästää…

  Öisinajattelija

  Vastaa
 2. Kuulemma minun vaippani pestiin käsin helsinkiläisessä opiskelijakämpässä 70-luvun alussa. Kun siitä kuulin, en enää pitänyt vaippojen pyykkäämistä mökillä käsin minään Suorituksena.

  Vastaa

Jätä kommentti