Ekoisi: Vauvan onni on pihalla

Kesän myötä olemme olleet vauvan kanssa paljon kerrostaloasuntomme kotipihalla. Varsinkin kun tuntuu, että vauva viihtyy siellä erinomaisen hyvin.

Pihalla olemme tehneet lähinnä neljää asiaa:

1. Istutaan nurmikolla. Vauva tykkää repiä nurmikkoa, tunkea sitä suuhunsa, pyöritellä erilaisia oksia käsissään ja tuijotella muuta meininkiä.

2. Syödään hiekkaa. Vauva tykkää istua hiekkalaatikolla sekä pyöritellä käsissään hiekkaa ja pihan yhteisiä hiekkalaatikkoleluja. Usein vauva innostuu myös syömään hiekkaa.

3. Keinutaan. Vauva tykkää istua keinussa. Mitä kovemmat ovat vauhdit, sen parempi. Erityisen innoissaan hän on, mikäli heittelen samalla palloa.

4. Tarkkaillaan muita. Erityisen kiinnostavaa on myös kävellä pitkin pihaa ja tarkkailla muiden lasten puuhailuja sekä tutustua heihin lähemmin.

Vauvan arki ja ilo syntyvät tällä hetkellä todella pienistä asioista. Kotipihalle ei tarvitse erikseen matkustaa. Mitään erityisiä tavaroita tai varusteita pihalla olemiseen ei tarvita, koska nurmikko, hiekka, puut ja oksat ovat tässä vaiheessa jo ihan tarpeeksi kiinnostavia. Kaiken lisäksi pihalla on laatikollinen lasten yhteisiä hiekkalaatikkoleluja.

Oma aikakaan ei käy välttämättä pitkäksi. Vauvan kanssa seurustelun ohella kun voi lueskella lehtiä ja kirjoja, surffata puhelimella verkossa sekä tutustua naapureihin ja heidän lapsiinsa.

Edelliset Ekoisi-kirjoitukset ovat luettavissa täällä.

2 kommenttia artikkeliin ”Ekoisi: Vauvan onni on pihalla”

  1. ”Oma aikakaan ei käy välttämättä pitkäksi. Vauvan kanssa seurustelun ohella kun voi lueskella lehtiä ja kirjoja, surffata puhelimella verkossa sekä tutustua naapureihin ja heidän lapsiinsa.”

    Nyt taidan olla monien mielestä tylsä, mutta ei kuulosta kivalta, että aikuinen pienen lapsen kanssa ulkoillessaan keskittyy omiin asioihinsa, esim. lukemaan lehtiä tai surffaamaan verkossa. Lapsi kaipaa ennen kaikkea läsnäoloa ja sitä ei synny, jos vanhempi näpräilee puhelintaan.

    Sama ongelma vaivaa nykyisin kaikkia ihmissuhteita. Kun erilaisin härpäkkein koko ajan seurataan muualla olevia tuttuja, ei olla läsnä niille, joiden seurassa fyysisesti ollaan.

    Vastaa
  2. Kaikki ihmisethän tuon ikäisiä lapsiaan pihalla käyttää. Vai onko jossakin niin surkeita syrjäytyneitä tai alkoholisteja, ettei päästä edes lapsiaan ulos.

    Vastaa

Jätä kommentti