Ekoisi: Pyöränistuin vapauttaa

Kävimme perjantaina (18.5.) hankkimassa vauvalle pyöränistuimen ja kypärän.

Tämä oli samalla kaikkein kallein hankinta, jonka olemme vauvalle toistaiseksi tehneet. Ja kaiken lisäksi vielä uutena. Tällä kertaa sopivaa pyöränistuinta kun ei löytynyt käytettynä ja kypärän halusimme turvallisuussyistä uutena.

Pyöränistuin on mallia Hamax Sleepy ja kypärä on liskokuviolla varustettu ja lapsille säädettävä Met. Kypärä ja istuin maksoivat Velosportissa Hepon jäsenkortilla saadun alennuksen jälkeen yhteensä 103 euroa.

Hamax Sleepy oli helppo ja nopea asentaa ja sopii hyvin melkein pyörään kuin pyörään. Hyvänä ominaisuutena on se, että istuimen saa irti pidikkeestä ja vaihdettua toiseen pyörään. Tarakkaa ei tarvita. Eli kunhan hankkii toisen pidikkeen (sen yritämme saada nyt jostain käytettynä), niin istuinta voi käyttää useammassa eri pyörässä.

Tosin meillä Annukan pyörässä (Nishiki 422) pidikkeen tiellä oli takajarrun vaijerin pidike, joka rajoitti telineen paikkaa. Omassa pyörässäni (Nishiki RH80) joudun taas siirtämään U-lukon pidikettä, jotta saan pyöränistuimen pidikkeen paikalleen. Eli pientä säätöä asennus saattaa vaatia.

Mutta voi sitä riemua ja vapautta, joka pyöränistuimesta syntyi. Nyt emme ole vauvan kanssa liikkuessamme enää riippuvaisia kävelyvauhdista tai joukkoliikenteestä – ja vaunujen kanssa sen armoilla, sattuuko vaikka bussissa olemaan vaunuille tilaa. Aiemmin olimme kokeilleen naapureiden vastaava istuinta ja peräkärryä, joten ihan sokkona emme hankintaa joutuneet tekemään.

Mikä parasta: Vauva tuntuu viihtyvät istuimessa todella hyvin. Olemme ehtineet tehdä kaksi pyöräretkeä. Molemmilla kerroilla vauva on ensin tarkkaillut istuimesta käsin kiinnostuneena ympäristöä. Vaikka istuimen saa myös nukkumisasentoon, ehti vauva molemmilla pyöräreissuilla nukahtaa istuimeen pää sylissä retkottaen.

Pyörä on pääkaupunkiseudulla ekologisin, nopein, halvin ja kätevin tapa päästä paikasta toiseen – oli vauva sitten mukana tai ei.

Ekoisi-kirjoitukset ovat luettavissa täällä.

8 kommenttia artikkeliin ”Ekoisi: Pyöränistuin vapauttaa”

  1. Onnittelut, lastenistuin on ihan mahtava elämän helpottaja, kun sen kanssa pääsee alkuun! Ensimmäisten vuosien ajan on kätevää pitää kantoreppua tai -liinaa pyöränkorissa mukana niitä hetkiä varten, kun lapsi ei ole istuimessa, ja silti pitäisi tehdä jotain järkevää (esim. jonottaa kahvilaan). 😀

    Vastaa

Jätä kommentti