Viikkopäiväkirja 21 (21.-27.5.2012)

Maanantai: Julkaisin aamulla ekoisi-blogin edellisellä viikolla hankitusta pyöränistuimesta. Aamupäivällä olin kokouksessa Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolla suunnittelemassa Suomen luonnonsuojeluliiton ja Luonto-Liiton yhteisiä syyspäiviä ja Kepassa tulevaa ilmastolakikoulutusta.

Lounaan jälkeen vedin toimistokokousta ja kävin keräämässä allekirjoituksia kansalaisaloitekampanjaan Nelosen uutisten kuvatessa tilannetta. Vajaassa puolessa tunnissa allekirjoituksia kertyi 11 kpl. Vastaanotto oli todella myönteistä! Päivän päätteeksi pidimme toimiston johtoryhmän kokouksen.

Alkuillasta olin vauvan kanssa pihalla ja osallistuin vielä puheenjohtajiston puhelinkokoukseen koskien tulevan viikonlopun hallituksen kokouksen esityslistaa.

Tiistai: Kävin aamulla juoksemassa ja lähetin Luonto-Liiton tiedotteen luontoleireistä . Aamupäivällä osallistuin lisäksi kansalaistoimijoiden aamiaistapaamiseen, kokoustin Itämeren oppimispolkua koskien ja kävin lounaalla Finnwatchin Sonjan ja Henrin kanssa. Iltapäivällä istuin vielä kansalaisaloitekampanjan ohjausryhmän kokouksessa. Ensimmäisen viikon aikana allekirjoituksia on kertynyt noin 4000 kpl. Iltapäivällä saimme lisäksi jymyuutisia. Luonto-Liiton ja Suomen luonnonsuojeluliiton esityksestä metsiensuojelun supersankari Olli Manninen voitti Pohjoismaisen ympäristöpalkinnon. Illan olin vauvan ja sähköpostien kanssa.

Keskiviikko: Kävin aamulla juoksemassa Annukan ja vauvan kanssa. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni osallistuin kansalaisaloitekampanjan viestintää koskevaan kokoukseen. Lounaan jälkeen hoidin erilaisia henkilöstö- ja hallintoasioita sekä kirjoittelin yhteenvedon edellisen päivän järjestöjen varainhankintaa koskevasta Salla Saarisen luennosta. Päivän päätteeksi kävin vauvan kanssa 20 km pyöräretkellä ja siinä sivussa joka keskiviikkona järjestettävällä Helsingin Polkupyöräilijöiden katuajokurssilla, jossa opeteltiin ajamaan polkupyörällä autojen seassa.

Torstai: Kävin aamulla Luonto-Liiton toimistolla hoitamassa muutamia henkilöstö- ja hallintoasioita. Iltapäiväksi matkustin Lahteen, jossa olin puhumassa Päijät-Hämeen sosiaalipoliittisessa foorumissa ekologisesti kestävästä kehityksestä, luonnon rajoista ja toisin elämisen haasteista. Minun lisäkseni seminaarissa puhuvat mm. Vappu Taipale sukupolvien välisestä solidaarisuudesta ja SOSTEn pääsihteeri Vertti Kiukas sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävästä kehityksestä. Kiukaan mukaan ilman vapaaehtoistyötä hyvinvointivaltio saa sydänkohtauksen. Illalla olin kotona vauvan kanssa ja hoidin päivän mittaan kertyneet sähköpostit.

Perjantai: Kävin aamupäivällä juoksemassa, valmistelin tulevia menoja ja osallistuin Ilmatieteen laitoksella IPCC-seminaariin aiheena äärevät sääilmiöt ja yhteiskunnan toimivuus. Veganissimossa nautitun lounaan jälkeen hoidin Luonto-Liiton toimistolla henkilöstö- ja hallintoasioita sekä kävin läpi sähköposteja. Illan olin kotona ja luin lehtiä.

Lauantai: Kävin aamulla juoksemassa ja pyöräilin Luonto-Liiton toimistolle, jossa olin aamupäivän hallituksen kokouksessa. Iltapäivällä kävin Kumpulan kyläjuhlissa ja vietimme neljä tuntia koko perheen voimin Maailma Kylässä -festareilla. Illan olin kotona.

Sunnuntai: Nukuin aamulla pitkään, lueskelin ja olin vauvan kanssa. Päivällä kävin 28 km juoksulenkillä kierrellen Helsingin rantoja. Annukka ja vauva olivat mukana pyörällä. Iltapäivällä Minna kävi tuomassa meille lainaan kestovaippoja. Kiitos Minna! Edelliset vaipat ovat käyneet pieniksi. Päivän päätteeksi olin vauvan kanssa pihalla. Samalla kävimme katsomassa myös naapurin maalattua parkettilattiaa. Harkitsemme itse tumman parketin vaalentamista maalaamalla. Viikonlopun aikana luin Osmo Soininvaaran Vihreä politiikka -kirjan.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täällä: Viikkopäiväkirja 20.

Yksi kommentti artikkeliin ”Viikkopäiväkirja 21 (21.-27.5.2012)”

Jätä kommentti