Ekoisi: Olisi kannattanut käyttää kantoreppua

Vertailin tammikuussa ekoisissä kantoliinaa (tai -reppua) ja lastenvaunuja.

Aiemmin vaunut ovat osoittautuneet monin verroin kantoliinaa monikäyttöisemmiksi. Nyt mielipide heilahti kuitenkin kantorepun suuntaan. Ohessa tarinani sunnuntailta (1.4.).

Lähdin käymään vauvan kanssa vegeperhetapaamisessa. Kyseessä on vegaanivanhempien ja -lasten tai siitä kiinnostuneiden yhteinen ryhmä, joka toimii pääasiassa sähköpostilistan kautta, mutta myös kokoontuu säännöllisen epäsäännöllisesti.

En ole vielä uskaltanut aloittaa vauvan kanssa polkupyöräilyä, joten ajattelin, että paras tapa päästä Käpylästä Ala-Malmille, jossa tapaaminen oli, on hypätä bussiin numero 74 Arabian ostoskeskuksen edestä.

Kävelin vauva vaunuissa pysäkille ja odotin bussia. Valitettavasti bussissa oli jo kahdet vaunut, enkä enää mahtunut mukaan. Seuraava bussi tuli vasta puolen tunnin päästä. Varmistaakseni pääsyn siihen, vein vaunut Arabian ostoskeskukseen, ja otin vauvan kantoreppuun.

Note to self: Kun seuraavan kerran menet vauvan kanssa johonkin sellaiseen paikkaan, johon pääsee vain yhdellä harvoin kulkevalla bussilla, älä ota vaunuja mukaan.

Toisaalta. Kun kulkee vaunujen kanssa, pääsee joukkoliikenteessä maksutta. Kantorepun kanssa jouduin kiltisti maksamaan normaalin bussilipun. Voin vain kuvitella miten moni vanhempi kuljettaa lasta (turhaan) vaunuissa siitä syystä, että pääsee maksutta joukkoliikenteellä.

Parasta tietysti olisi, jos kaikilla olisi maksuton joukkoliikenne – aivan kuten kaikilla pitäisi olla maksuton terveydenhuolto ja opiskelukin.

Edelliset Ekoisikirjoitukset ovat luettavissa täältä: Ekoisi

6 kommenttia artikkeliin ”Ekoisi: Olisi kannattanut käyttää kantoreppua”

 1. Vaunuista on kaupungilla niin paljon haittaa, harmia ja riesaa, etten kyllä varmasti ota vaunuja mukaan ellei ole ihan pakko. Kyllä siitä ilosta, ettei vaunuja tarvitse, voi bussimatkan hinnan hyvin maksaa.

  Vastaa
 2. Sitten kun alatte pyöräillä, niin meidän istuimemme on siis Wee Ride Kangaroo Deluxe:

  Ainakaan vielä viime vuonna etuistuinta ei löytynyt käytettynä, joten tämä on niitä harvoja tavaroita, mitä lapselle kannattaa hankkia uutena. Tuohon pakettiin kuului ainakin viime vuonna kaksi kiinnitystankoa, ja kun tangot on asennettu, istuin on nopea siirtää pyörästä toiseen. Tangonkin voi tarvittaessa kierrättää toiseen pyörään, mutta se on hieman isompi operaatio.

  Meille istuin hankittiin vasta Silmun 1-vuotiskesänä, jolloin hän nautti jo suunnattomasti vauhdista ja maisemista. Heti ensimmäisellä retkellä ajettiin 80 km kahtena peräkkäisenä päivänä. Jos haluatte testata lapsen viihtymistä, sopikaa vaikka Matin kanssa koeajosta!

  Muita Suomessa myytäviä etuistuinmalleja ovat Safe-T-Seat ( tai ) ja Kangaroo Carrier ().

  Ellei pyörässä ole tukevaa jalkaa, kannattaa istuimen lisäksi hankkia kaksipuoleinen jalka, jolloin ei tarvitse pelätä pyörän kaatumista lasta istuimeen nostaessa.

  Vastaa
 3. Päivitysilmoitus: Ekosi: Pyöränistuin vapauttaa

Jätä kommentti