Viikkopäiväkirja 45 (8.-14.11.2010)

Maanantaina kävin aamulla juoksemassa sekä valmistelin ympäristöjärjestöjen hallitusohjelmatavoitteita ja viimeistelin Luonto-Liiton 9 kuukauden toimintakertomuksen. Iltapäivällä vedin toimistokokousta ja samalla juhlistin pienimuotoisesti täyteen tullutta vuotta Luonto-Liiton pääsihteerinä. Takana on mahtava vuosi, upeita kokemuksia ja hienoja ihmisiä! Iltapäivällä viimeistelin vielä verkkovaikuttamista koskevaa selvitystyötä, kävin läpi sähköposteja ja nautin olostani Luonto-Liiton toimistolla.

Tiistaina kävin aamulla juoksemassa ja tapasin Helsingin Vihreiden toiminnanjohtaja Maaria Haikaraista. Aamupäivän istuin Allianssin hallituksen kokouksessa ja iltapäivän saman järjestön syyskokouksessa. Vuoden 2011 painopistealueet tulevat olemaan Allianssissa vapaaehtoistoiminta ja nuorten työllisyys. Kokouksen kannanotossa esitetään äänestämismahdollisuutta myös 16-vuotiaille. Varapuheenjohtajaksi valittiin tiukan äänestyksen jälkeen Matti Niemi. Itse jatkan edelleen hallituksen varajäsenenä.

Keskiviikkona Luonto-Liitto tiedotti sekä Tornatorin tekemistä metsätuhoista että maa- ja metsätalousministeriön holtittomasti myöntämistä ilveksen kaatoluvista. Tarvitaan metsien- ja ilvesten suojeluapua! Päivä sujahti Luonto-Liiton toimistolla eri ihmisten kanssa keskustellessa ja käytännön juttuja hoitaessa. Kokousvapaat päivät ovat kyllä aika mukavia! Iltapäivällä vedin työntekijöille rentoutumisharjoituksen.

Torstaina kävin aamulla juoksemassa ja istuin aamupäivän seitsemän kertaa demokratia -raportin julkaisutilaisuudessa. Iltapäivällä kävimme läpi Luonto-Liiton ympäristökasvatustoiminnan ja perustoiminnan viestintää sekä tapasin yhtä Luonto-Liiton vapaaehtoiseksi haluavaa opiskelijaa. Illan valmistauduin tuleviin puhetilaisuuksiin sekä kävin läpi sähköposteja. Illalla katsoimme Pasi Toiviaisen erinomaisen dokumentin: Vihreä kaupunki: Täydellinen ekotalo.

Perjantaina kävin aamulla juoksemassa sekä kävin läpi tulevan viikon aikatauluja ja keskustelin ajankohtaisista asioista ihmisten kanssa Luonto-Liiton toimistolla. Julkaisin myös blogikirjoituksen nettikiusaamisesta: Nettikiusaaminen kuriin: Seitsemän vinkkiä. Iltapäivällä olin puhumassa tulevaisuuden järjestötoiminnan muutosvoimista sekä osallistuin ”Sosiaalinen media ja avoimet toimintamallit järjestötoiminnassa” -seminaariin oikeusministeriössä. Todella hyvät sessiot! Illalla kävimme Annukan kanssa syömässä ravintola Kotossa.

Lauantaina blogini täytti viisi vuotta: Juhlapäivä: Viisi vuotta ja 991 tekstiä! Aamupäivällä siivosin ja iltapäiväksi suuntasin Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin syyskokoukseen Siuntioon. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2011 toimintasuunnitelma ja budjetti sekä tehtiin iso liuta sääntömuutoksia ja hyväksyttiin julkilausuma Sipoonkorven kansallispuistosta. Sääntöuudistuksen myötä piiri päätti vaihtaa nimekseen Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri.

Sunnuntaina kävin aamulla juoksemassa ja vietin isänpäivän brunssia yhdessä sisarusteni kanssa. Oli kyllä aivan mahtavaa saada Lari, Pilvi, Daniel ja Minna, Christina ja Lyla sekä Pentti saman pöydän ääreen. Iltapäiväksi suuntasimme Annukan kanssa Porvooseen kummilapsemme eli Samuelin nimijuhliin. Sitä on todella etuoikeutettu, kun saa harteilleen sellaisen luottamuksen, kun kummina toimiminen. Kummina lupaan tukea Samuelin vanhempia hänen kasvattamisessaan eettiseksi, vastuuntuntoiseksi, ystävälliseksi ja muut huomioon ottavaksi ihmiseksi. Helsingin Sanomissa julkaistiin juttu asunnon hankinnastamme. Kirjoittelin aiheesta myös blogiini: Ympäristötietoista asunnon hankintaa.

Viikon aikana kävin juoksemassa 5 kertaa  (yhteensä 50 km) ja pyöräilin 55 km sekä tein kerran lihaskuntaharjoittelua. Työtunteja ja yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä kertyi viikon aikana yhteensä 74 tuntia.

Viikon osalta olen kiitollinen hienoista ihmisistä Luonto-Liitossa ja Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan ympäristönsuojelupiirissä. Olen kiitollinen tulevista uusista haasteista, läheisistä ihmisistä, jotka tukevat ja auttava silloin kun apua tarvitaan, uusista vapaaehtoisaktiiveista, jotka kävelevät ovesta sisään ja haluavat toimia hyvien asioiden eteen, omista sisaruksistani ja luottamuksesta olla hyvien ystävien lapselle kummi.

Viikon aikana olen oppinut paljon motivaatiosta ja siitä, miksi sovituista asioista on niin vaikea pitää kiinni. Olen oppinut suhtautumaan nettikiusaajiin ja saanut muistutuksen, kuinka nihkeää negatiivisen palautteen antaminen voi olla. Olen myös oppinut paljon sukulaisistani ja toimimisesta kummina.

Tulevan viikon aikana olen keskustelemassa Tulevaisuuden yliopisto -tilaisuudessa siitä, onko eettinen ja ekologinen tulevaisuus mahdollinen sekä puhumassa Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan kokouksessa verkkovaikuttamista koskevasta selvitystyöstäni ja ViSiOn seminaarissa kansainvälisestä ilmastopolitiikasta. Viikonloppu vierähtää Mikkelissä Luonto-Liiton valtuuston kokouksessa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Viikkopäiväkirja 45 (8.-14.11.2010)”

Jätä kommentti