Vuosi 2010 – puolivälin katsaus

Vuoden 2010 ensimmäinen puolisko on takana. Tässä vaiheessa, juuri ennen lomailua, on hyvä pysähtyä katsomaan, mitä on tullut tehtyä. Tavoitteena on ekologisesti kestävän ja oikeudenmukaisen, hiilineutraalin maailman rakentaminen. Sitä on etuoikeutettu, kun voi tehdä juuri niitä asioita, jotka kokee kaikkein tärkeimmäksi.

Työt Luonto-Liitossa ovat vuonna 2010 päässeet täyteen vauhtiin, keskustelua ydinvoiman lisärakentamisesta on käyty kiihkeästi ja myös degrowth-liike on rantautunut Suomeen. Paljon aikaa on mennyt Luonto-Liiton toimiston sisäisissä asioissa, kehityskeskusteluissa, rekrytoinneissa ja muissa henkilöstoasioissa.

Keväällä pääsin mukaan YLE teemalta lähetettyyn Ilmastodieetit -ohjelmaan. Perushaastattelujen ja kommentoinnin lisäksi olen ollut mm. Me Naiset -lehdessä pohtimassa ekologista ruokavaliota ja kaupunkiviljelyä, Hymy-lehdessä puhumassa ilmastonmuutoksesta sekä Kansan Uutisissa ja Kodin Kuvalehdessä keskustelemassa ekologisesta elämäntavasta.

Paljon aikaa on mennyt hoitaessa Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin puheenjohtajan tehtäviä sekä Allianssin ja Nuorten Akatemian hallitustyössä. Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta ja sen eri jaostot sekä kestävän kehityksen toimikunta ovat myös olleet tärkeitä foorumeita. Keväällä minut valittiin Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin edustajana Suomen luonnonsuojeluliiton liittovaltuustoon. Lisäksi alkukesästä aloin tekemään oikeusministeriölle selvitystä verkossa pääosin tai kokonaan tapahtuvan yhdistystoiminnan mahdollistamiseksi.

Henkilökohtaisessa elämässkin on tapahtunut paljon. Alkuvuodesta hankimme ja remontoimme itsellemme uuden kodin Helsingin Käpylässä. Muutto tapahtui helmi-maaliskuun vaihteessa. Vierumäen kuntotestin myötä liikunta on tuntunut entistä mukavammalta ja erityisesti olen onnistunut kehittämään lihaskuntoani.

Koko vuoden olen kirjoitellut viikottain ”Askelia tyytyväiseen elämään” -kirjoitussarjaa. Keväällä aloitin myös viikkopäiväkirjan pidon. Aktiivisen kirjoittelun myötä blogini kävijämäärät ovat nousseet kohisten. Paras uutinen olikin se, että blogini valittiin maaliskuussa Suomen ympäristöblogien ykköseksi.

Tässä vuoden 2010 ensimmäinen puoli vuotta lukuina:

– 50 haastattelua (televisio, radio, lehdet)
– 55 puhetilaisuutta tai luentoa
– 7 kirjallista lausuntoa
– 34 tiedotetta
– 46 artikkelia, juttua tai kolumnia lehtiin tai verkkosivuille
– 139 blogitekstiä
– 263 kokousta
– 9 seminaaria yleisön joukossa
– 5 tempausta/mielenosoitusta (järjestäjänä)
– 17 kotimaan tai ulkomaan matkaa
– 1054 km juoksua
– 2151 km pyöräilyä
– 42 lihaskuntoharjoitusta ja venyttelyä sekä 7 tuntia muuta kuntoilua (lähinnä uintia)

Yhteensä 1089 tuntia palkkatöitä sekä 717,5 tuntia yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä ja 253 tuntia kuntoilua. Lisäksi käytin aikaa 153,5 tuntia asuntoon liittyvään remonttiin. Keskimäärin siis vähän yli 12 tuntia jotain viikon jokaisena päivänä vuoden 2010 aikana.

Vuoden 2009 vastaavat tekemiset ja luvut voi katsoa täältä. Yksin voi tehdä niin vähän. Suurin kiitos kuuluu kaikesta tästä Sinulle! Kiitos kaikille teille, joiden kanssa olen saanut jakaa vuoden 2010 ilot tähän asti! Jatkoa seuraa..

Pyöräilemässä Sammatista Helsinkiin jossain Lohjan ja Siuntion välillä. Edessä vielä pitkä matka.

Yksi kommentti artikkeliin ”Vuosi 2010 – puolivälin katsaus”

  1. Päivitysilmoitus: Lobbaus ja vaikuttaminen

Jätä kommentti