Lobbaus ja vaikuttaminen

Olin lauantaina 28.8. puhumassa Polttavan Kysymyksen kansalaislobbauskoulutuksessa lobbauksesta. Alla lauantaina tilaisuudessa pitämäni esitys.

Kansalaislobbarit korjaavat Suomen ilmastopolitiikkaa eduskuntatalolla 7.-8.9.2010

Lobbaus eli käytäväpolitiikka tarkoittaa wikipedian mukaan erilaisten eturyhmien pyrkimyksiä vaikuttaa päättäjiin ja poliitikkoihin. Kyse ei ole lahjonnasta, sukulaisuuteen vetoamisesta, oman edun tavoittelusta, vaikuttajan ”takapuolen nuolemisesta” tai kiristyksestä ja uhkailusta. Lobbauksen perusohjeita löytyy esimerkiksi täältä.

Oma vaikuttamistyöni Luonto-Liitossa ja muissa järjestöissä tai tahoissa on pitkälle puhumista ja kirjoittamista. Vuoden 2010 ensimmäisen puolen vuoden aikana annoin 50 haastattelua, olin puhumassa 55 tilaisuudessa ja kirjoittelin 46 artikkelia tai kolumnia sekä istuin 263 kokouksessa.

3 kommenttia artikkeliin ”Lobbaus ja vaikuttaminen”

  1. Päivitysilmoitus: Lobbauskirja ja lobbaus

Jätä kommentti