Viikkopäiväkirja 25 (21.6.-27.6.2010)

Solidaarisuuskalenteri

Maanantaina valmistelin degrowth-esitystä kestävän kehityksen toimikunnan kokoukseen, annoin puhelinhaastattelun liittyen ydinvoimaan, kävin läpi sähköposteja sekä kirjoittelin positiivisesta ajattelusta. Illalla kävin juoksemassa.

Tiistaina kävin kylässä Kerhokeskuksessa, jossa toiminnanjohtaja Minna Riikka Järvinen haastatteli minua järjestöjohtamisesta. Iltapäivällä piipahdin Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin kutsumassa kokouksessa yhdessä muiden ympäristöjärjestöjen, HSL:n ja Neste Oilin kanssa keskustelemassa palmuöljyn käytöstä kaupungin joukkoliikenteessä ja iltapäivän vietin kestävän kehityksen toimikunnan kokouksessa eduskunnassa keskustelemassa vihreästä taloudesa ja degrowth-taloudesta. Kokouksen jälkeen vastailin Kuluttaja-lehdelle muropakettien ympäristövaikutuksista ja illalla pidimme palaveria Tom Henrikssonin kanssa tulevasta kirjahankkeesta.

Keskiviikkona olin ympäristöministeriössä tapaamassa Itävallan Growth in Transition -hankkeen puuhahenkilö Elisabeth Freytagia. Loppupäivän istuin Luonto-Liiton toimistolla käyden läpi avoimia asioita ja siivoten sähköposteja. Illaksi pyöräilimme Jounin ja Ainon luokse teelle tapaamaan hyviä ystäviä. Pyöräily Helsingin illassa on vapauttavaa vaikka Hakamäentietä (ja Hämeentietä) voi pitää kevyen liikenteen nöyryytyksen monumenttina.

Torstaina vastailin Helsingin Sanomien toimittajan kysymyksiin liittyen kansalaistoimintaan ja kevytaktivismiin. Kävin lounaalla pitkäaikaisen ystäväni Jennin kanssa ja tein muutamia kirjoitushommia.

Perjantaina suuntasin hyvien ystävien kanssa viikonlopuksi Juhannuksen viettoon Sammattiin mukana polkupyörä, kasa hyviä kirjoja ja lenkkarit.

Viikon aikana kävin juoksemassa 4 kertaa  (yhteensä 40 km) ja pyöräilin 143 km sekä tein kerran lihaskuntoharjoitusta. Työtunteja ja yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä kertyi viikon aikana yhteensä 44,5 tuntia.

Tulevan viikon aikana eduskunta päättää ydinvoiman lisärakentamisesta. Kunhan hankkeet on saatu äänestyksessä kaadettu, voi hyvällä syyllä jäädä lomalle.

Jätä kommentti