Miten hankit kolmessa kuukaudessa erinomaisen lihaskunnon?

Reilu kolme kuukautta sitten vietin vuodenvaihteen Vierumäen urheiluopistolla. Ohjelmaan kuului tuolloin mm. kuntotestin tekeminen. Suosittelen lämpimästi kaikille!

Myös pyöräily parantaa fyysistä kuntoa
Myös pyöräily parantaa kuntoa.

Testin mukaan olin erinomaisessa kunnossa. Hapenottokykyni oli 62 ml/kg/min tai 3,8 l/min. Myös lihaskunto oli hyvä (21 vatsalihasta, 29 punnerrusta ja 31 jalkakyykkyä 30 sekunnissa), mutta liikkuvuudessa (erityisesti kyljet ja lonkat) oli parannettavaa.

Ennen kuntotestiä olin tehnyt kotona noin 1-2 kertaa viikossa yksinkertaista lihaskunto-ohjelmaa. Tähän kuului noin 3 x 30 vatsalihasliikettä, 3 x 20 jalkakyykkyä ja 3 x 15-20 punnerrusta. Kuntotestin jälkeen päätin ottaa erityisesti punnerrusten suhteen (joka oli heikoin kohtani) hiukan tavoitteellisemman otteen. Päätin lisätä joka viikko yhden punnerruksen kokonaismäärään. Kun siis vuoden ensimmäisen viikon aikana tein 3 x 20 punnerusta, viikolla 2 tein 3 x 21 punnerrusta jne. tehden tällä viikolla (viikko 14) 3 x 33 punnerrusta.

Tällä hetkellä 1-2 kertaa viikossa noin 10-15 minuuttia kestävään kotona tekemääni lihaskuntoharjoitteeseen sisältyy 3 x 40 vatsalihasta, 3 x 35 jalkakyykkyä ja 3 x 33 punnerrusta.

Tulokset Vierumäen 30 sekunnin lihaskuntotestissä paranivat merkittävästi.

– 28 vatsalihasta (33 % parannus)
– 37 punnerrusta (28 % parannus)
– 35 jalkakyykkyä (13 % parannus)

Pienellä vaivalla ja tavoitteellisuuden lisäämisellä muutos kolmessa kuukaudessa on ollut dramaattinen. Seuraavaksi jään pohtimaan, miten saisin saman positiivisen kehittymiskäyrän mukaan myös pyöräilyyn ja aamulenkkeilyyn.

2 kommenttia artikkeliin ”Miten hankit kolmessa kuukaudessa erinomaisen lihaskunnon?”

Jätä kommentti