10 askelta täydelliseen kesäpäivään

Tattarisuon metsäKulunut viikko on vietetty ystävien ja perheen kanssa Nuuksiossa.

Vuokrasimme Airbnb:n kautta ison mökin Sorvalammen tuntumasta.

Viikkoon on kuulunut paljon laatuaikaa perheen kanssa, Nuuksion kansallispuistoon tutustumista, kirjojen lukemista, kuntoilua, saunomista ja uimista sekä tietysti ystävien kanssa keskusteluita.

Tämä päivä (pe 8.7.2016) on ollut hyvin lähellä täydellistä. Siihen on kuulunut mm. seuraavat 10 asiaa:

– Aamulla nukkuminen ja herääminen ilman herätyskelloa
– Lapsen kanssa sängyssä loikoilua
– Puolison kanssa Nuuksiossa noin 10 km vaellus ja pulahdus järveen
– Lapsen kanssa ruohon leikkausta
– Päiväunet lapsen kanssa
– Kirjojen lukeminen
– Noin 50 km pyöräily Suomen luontokeskus Haltiaan
– Lyhyt ja kevyt juoksulenkki metsässä
– Kilometrin iltauinti järvessä ja saunominen
– Koko päivä hyvien ystävien, puolison ja lasten kanssa

Ensi viikolla on tarkoitus suunnata Uuteenkaupunkiin ja Porin Suomi Areenaan. Aurinkoista kesän jatkoa!

***

Yksi kommentti artikkeliin ”10 askelta täydelliseen kesäpäivään”

  1. Sinulle saattaa tulla jo paljon ennen eläkeikää täysi kehon burn out, jos yhtenä päivänä pitää kestää tuollaista ruumiillista ( = samalla myös henkistä ) rasitusta. Ei sitä voi suositella ainakaan jatkuvaksi päivittäin, ei lomallakaan. Kannattaako yhtenä päivänä , varsinkin lomalla, aiheuttaa itselleen mahdollisimman paljon kehon lihasten ym. rakenteiden , nivelien-ym.tukirakenteiden rasitusta ja kehittää niiden ennenaikaista kulumaa ?
    Monesti hyperktiivisia tai rauhattomia ihmisiä vaivaava ”liikunnallinen hurjastelu ” eli yltiöpäinen ja varsinkin pakonomainen ( = addiktio ) liika liikunta yleensä väsyttää ihmisen voimat loppuun jo melko nuorena. Eikö vähempikin liikunta riittäisi pitämään kuntoa yllä, ja nauttimaan ympärillä olevasta luonnosta ja samalla perheen ja ystävien seurasta ?

    Vaikka tietysti tässä yhteydessä voisi olettaa, että kysymyksessä on vain ihan tavallinen liikunnallinen elämäntapa, kun ajetaan pyörällä, ja kun kävellään ja uidaan, eikä ajeta autolla. Mutta kysymys on matkojen pituudesta ja samalle päivälle osumisesta. Kohtuus pitäisi osata löytää olla kaikessa ! Urheilussa ja liikuntaharrastuksessakin. Hurjastelu on haitallista niissäkin.
    Kaiken lisäksi taas listaat numeroimalla päivän tekojasi ! Ketä tämänlainen listaaminen todella kiinnostaa? Ja mihin sillä oikein pyrit ? Olemaan esimerkkinäkö ?

    Vastaa

Jätä kommentti