Testissä juoksureppu ja työmatkajuoksu

juoksureppuPienten lasten, vaativan työn ja kunnallispolitiikan yhteyteen on vaikea sovittaa aktiivista kuntoilua. Hyöty- ja työmatkaliikunta on tässä elämäntilanteessa hyvä tapa ylläpitää hyvinvointia.

Viimeiset parikymmentä vuotta olenkin pyöräillyt työmatkani. Valitettavasti tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että työmatkani Helsingin Käpylästä keskustaan on vain noin 6 kilometriä (ellei pyöräile kiertotietä). Pelkästä työmatkapyöräilystä ei siis paljon kuntoilua vielä kerry.

Tänä syksynä päätin kokeilla työmatkajuoksua. Sitä varten piti hankkia juoksureppu. Pienen nettivertailun perusteella päädyin hankkimaan Salomon 12 Agilen (hinta 110 euroa). Keskeisenä vaatimuksena oli, että saan reppuun mahtumaan kannettavan tietokoneeni (11 tuumainen MacBook Air) ja hiukan vaihtovaatteita.

Repussa ensimmäisellä kerralla kulkivat seuraavat tavarat:

– MacBook Air -kannettava tietokone ja Logitechin hiiri
– Farkut
– Alushousut
– Sukat
– Aluspaita
– Pusero
– Älypuhelin koteloineen
– Kuulokkeet
– Avaimet

Yhteensä painoa repulla tavaroineen oli 2,68 kg. Tällä tavaramäärällä reppu oli lähes täynnä eli paljon enempää ei olisi mitään enää sisälle mahtunut. Pelkkä reppu (ilman juomajärjestelmää) painoi työpaikan puntarin mukaan 360 grammaa (valmistaja antaa sivuilla painoksi 380 grammaa).

Ensimmäinen juoksu tuntui mukavalta. Reppu kyllä toki tuntuu selässä ja hiukan hölskyy. Tuollaisessa lyhyessä 6 km matkassa näin pienellä painolla ja hölskynnällä ei ole kuitenkaan juuri mitään väliä. Erityisen hyvän tuosta Salomonin juoksurepusta tekee lantiovyöllä olevat sivutaskut, joihin saa avaimet ja puhelimen. Läppäri taas sujahtaa kätevästi juomajärjestelmälle varattuun erilliseen lokeroon selkää vasten.

Nähtäväksi vielä jää, miten reppujuoksu toimii pidemmillä matkoilla.

Talvisin työmatkajuoksu on hyvä vaihtoehto työmatkapyöräilylle kun talvikelit soveltuvat lähtökohtaisesti paremmin juoksulle kuin pyöräilylle. Saa nähdä miten käy.

Mielelläni kuulen kokemuksia työmatkajuoksusta ja juoksurepuista.

2 kommenttia artikkeliin ”Testissä juoksureppu ja työmatkajuoksu”

 1. Hei Leo,

  mitkä ovat nyt kokemuksesi nyt työmatkajuoksusta ja tuosta Salomonin repusta? Itselläni olisi noin sama työmatka, ja harkitsen jonkin juoksurepun hankkimista. En ole siis vielä aloittanut juoksemaan työmatkoja.

  Tuntuuko mielestäsi kyseistä repuua raskaalta kantaa, kannattaisiko hankkia pienempi? Pohdin, että olisko tuo myös hyvä reppu matkoille, ymmärtääksenihän se on myös vedenpitävä. Onko sinun mielestä tuo reppu riittävä pienille päiväretkille tai päivävaelluksille?

  Vastaa
  • Hei Mari, kokemukset ovat todella hyvät. Toimii erinomaisesti. Suosittelen siis lämpimästi juuri tuota mallia. Parasta on, että reppuun mahtuu juuri ja juuri 11 tuumainen MacBook Air, joka mulla on yleensä aina mukana. Päivävaellukseen voi olla vähän liian pieni, mutta esim. päivän pyöräretkelle varmasti riittävä.

   Vastaa

Jätä kommentti