Rakkauden metsä Helsinkiin

PuuEri puolilla maailmaa on rakkauden siltoja, joihin rakastavaiset voivat käydä lukitsemassa lukon elinikäisen rakkauden symbolina.

Luonto ja metsä on suomalaisille tärkeä. Mitä jos Suomessa ja Helsingissä rakkautta voisi tunnustaa ja osoittaa lukkojen ja siltojen lisäksi tai sijaan myös istuttamalla puun?

Voisiko Helsinki osoittaa paikan, johon rakastavaiset voisivat käydä istuttamassa puun merkkinä rakkaudestaan? Rakkauden metsä voisi olla paikka, johon rakastavaiset tulisivat myöhempinä vuosina muistamaan merkkipäiväänsä.

Idea on alun perin kestävän matkailun ammattilaiselta Anu Nylundilta. Hän on avannut ideaa myös blogissaan.

Ideasta inspiroituneena ajattelin tehdä kaupunginvaltuuston kokouksessa 8.6.2016 aloitteen rakkauden metsän perustamisesta Helsinkiin.

Mitä mieltä olet? Tarvitaanko Helsinkiin rakkauden metsä?

EDIT: Päivitys: Rakkauden metsä -ajatus etenee. Lue täältä lisää.

***

Valtuustoaloite Rakkauden metsän perustamiseksi Helsinkiin (luonnos)

Eri puolilla maailmaa on rakkauden siltoja, joihin rakastavaiset voivat käydä lukitsemassa lukon elinikäisen rakkauden symbolina.

Luonto ja metsä on suomalaisille tärkeä. Olisi upeaa, jos Suomessa ja Helsingissä rakkautta voisi tunnustaa ja osoittaa lukkojen ja siltojen lisäksi myös istuttamalla puun.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Helsinki selvittää mahdollisuuden osoittaa viheralue rakkauden metsälle.

Helsingissä 8.6.2016

Leo Stranius (Vihreät)

***

6 kommenttia artikkeliin ”Rakkauden metsä Helsinkiin”

 1. Kiitos Leo Stranius!
  Toivottavasti asia etenee! Tämä on Suomen matkailulle tärkeä hanke ja osoittaa oikeanlaista matkailun kehittämistä ( luonto, vastuullisuus, houkutus palata takaisin).
  Hienoa, että tartuit tähän ja toimit reilusti!
  Anu Nylund

  Vastaa
 2. Kiitos Anu! Valtuustoaloitteen allekirjoitti tänään 33 kaupunginvaltuutettua lähes kaikista valtuustoryhmistä! Seuraavaksi aloite lähtee lausunnolle eri lautakuntiin ja päätyy sieltä sitten aikanaan kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi.

  Vastaa
 3. Rakkauden metsä on hyvä ajatus, kunhan toiminta on riittävän vapaa- ja monimuotoista. Hautausmaata muistuttava puupelto ei varmaan kiinnostaisi.

  Tai ehkä kaupunki voisi viestittää, ettei ole niin nuukaa, vaikka sen metsiin ilmestyisi yksittäisiä taimia. Istutin viime kesänä rakkaani syntymäpäivänä pikku kuusen Kumpulantaipaleelle lähelle paikkaa, jossa olemme tavanneet. Rakkauden puu menetti latvansa talven koettelemuksissa, mutta nyt se on taas alkanut puskea kerkeästi kerkkää!

  Vastaa
 4. Leo, saarnaat rakkauden sanomaa. Otat aina mallia muualta maailmalta, kaikesta mikä on ajankohtaista muotia. Rakkauden saarnaaminen on tietysti soveliaampaa kuin vihapuheet.Ja metsän istuttaminen on tietenkin suotava asia.
  Kuitenkaan helsinkiläiset eivät elä vain pelkästä rakkaudesta ! Eikö helsinkiläisillä ole todellakaan mitään vakavampaa huolenaihetta, kuin rakkauden metsän puuttuminen maisemasta ? Eikö heillä ole huolta toimeentulostaan ja elinoloistaan, kelvollisen elinympäristön tuhoutumisesta ? Eikö Vihreiden kaupunginvaltuutettu voisi tehdä enemmän aloitteita kaikkien kaupunkilaisten elinolojen parantamiseksi ? Ettei vaikkapa Helsingin kaupungin toimesta heitetä asunnottomia ihmisiä talvipakkaseen majoitustilojen puuttuessa tai niiden ollessa kiellettyjä joiltakin ihmisryhmiltä ….Tai etteivät Helsingin leipäjonot kasvaisi vuosi vuodelta pitemmiksi köyhyyden ja asunnottomuuden takia….jne.jne. kaupunkilaisia vaivaavan ahdingon poistamiseksi päiväjärjestyksestä.

  Noudatat ihanteesi Mahatma Gandhin periaatteita, Levität hänen kasvissyöjä ideologiaansa ja rakkauden sanomaansa. Uskot ehkä niiden soveltuvan nykyaikaan suoraan omaksuttuina ?
  Mutta Mahatma Gandhi ei elänyt Suomessa, eikä edes nykyisenkaltaisen ryöstokapitalismin aikakaudella. Hänellä oli hyviä ideoita, mutta niitä saattaa olla hyvin hankala toteuttaa nykyoloissa. Maailma on paljon muuttunut Gandhin ajoista. Nykyään politiikan teko ei voi perustua pelkän rakkauden ja suvaitsevaisuuden saarnaamiseen ,naiviuteen ja herkkäuskoisuuteen. Sillä tavalla ei menesty politiikassa,

  Vastaa
 5. Onni Tonkija:
  Tervehdys taas pitkästä aikaa Ranskasta!Meillä on tullut nyt voimaan se laki, joka pakottaa suuret kaupat lahjoittamaan hyväntekeväisyysjärjestöille ruokaylijäämän , tai jos se ei kelpaa ihmisten ravinnoksi niin laittamaan sen eläinten ruuaksi tai kompostiin. Enää eivät kaupat saa heittää ruokaa roskiksiin.
  Miten tonkiminen edistyy , onko se yleistynyt siellä Suomessa?

  Ihmisten keskinäisestä rakkaudesta puheenollen hautausmaata muistuttava puupelto ei todellakaan ole hauska ajatus,
  Olen jo pitkään istuttanut mailleni lehti-tai havupuun jokaisen poismenneen koirani ja kissani muistoksi. Eläinten hautausmaalla kasvaa mm.Suomesta tuotu rauduskoivu! Sekin menetti viime talvena latvansa, mutta pinnistää ja jatkaa nyt kasvuaan.
  Puita voi istuttaa sopiville paikoille…ennenkaikkea raukkaudesta luontoon.

  Vastaa
 6. Rakkauden metsän voisi aloittaa esim hylkäämällä Keskuspuiston typistämisen yleiskaavaehdotuksessa. Katsotaanpa, miten vihreät äänestävät, onko siellä luonnon ystäviä vai hallinnollisten lehmänkauppojen tekijöitä!

  Vastaa

Jätä kommentti