Arjen muistilista vuodelle 2012

Vuoden vaihtuessa on hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään mennyttä ja tulevaa. Tavoitteista ja lupauksista kannattaa tehdä myös julkisia.

Tässä on vielä itselleni muistutuksena uudenvuodenlupaukseni eli arjen muistilista vuodelle 2012.

Vaihtoehtoinen uudenvuodenpuhe tasan vuoden takaa (edelleen yllättävän ajankohtainen) löytyy täältä: Vaihtoehtoinen uudenvuodenpuhe.

Vuonna 2012 pyrin muistamaan, että seuraavat viisi asiaa ovat elämäni ja arkeni lähtökohtia:

1. Innostus, energia ja positiivisuus. Tavoitteena on vaalia omaa päivittäistä jaksamista liikunnan, ruokavalion ja elämäntapojeni myötä. Sen mitä teen, pyrin tekemään hyvin ja innostuneesti. Kun teen merkityksellisiä asioita, pystyn jakamaan hyvää myös muille. Vaikka moni asia olisi huonosti, voin silti aina valita oman suhtautumiseni annettuihin olosuhteisiin.

2. Rikastava vuorovaikutus. Tavoitteena on pyrkiä siihen, että ihmisiä tavatessani he ovat tapahtuneen vuorovaikutuksen jälkeen paremmalla tuulella kuin ennen kohtaamista. Mietin päivittäisissä kohtaamisissani erityisesti sitä, millä tavalla autan toisia olemaan parhaimmillaan. Millä tavalla autan toisia menemään vielä pidemmälle?

3. Oppiminen. Tavoitteena on pitää silmät auki ja oppia päivittäin uusia asioita.  Oppimisen edellytyksenä on luovasti intohimoinen suhde omaan tekemiseen, hyvien kysymysten kysyminen ja jatkuva vuorovaikutus erilaisten ihmisten kanssa.

4. Kiitollisuus. Tavoitteena on osoittaa päivittäin kiitollisuutta niille ihmisille ja asioille, jotka lähtökohtaisesti ovat kanssani rakentamassa onnellista, kohtuullista ja ekologista yhteiskuntaa. Yksin voi tehdä niin vähän. On parempi löytää ihmisten hyvät puolet ja osoittaa tämä heille selkeästi.

5. Vierailu epämukavuusalueella. Tavoitteena on mennä myös sinne, missä joutuu kohtaamaan rasitusta, pelkoa, häpeää ja ujostusta. Kun epämukavuusalueella vierailee vaihtelevasti oman palautumiskyvyn rajoissa, mukavuusalue ja suorituskyky kasvavat.

Gandhia mukaillen toivon, että jokainen meistä on omassa elämässään se muutos, jonka toivoo maailmassa laajemmin näkevän. Vuonna 2012 on lisäksi hyvä vaalia vihan sijaan rakkautta, valheen sijaan totuutta, väkivallan sijaan rauhaa ja pelon sijaan rohkeutta.

Yksi kommentti artikkeliin ”Arjen muistilista vuodelle 2012”

Jätä kommentti