Kävin viime viikolla Helsingin Vihreiden Nuorten kasvisruokaillassa puhumassa ruuan ilmasto- ja ympäristövaikutuksista.
Ruoka oli niin hyvää, että uskallan suositella sitä kaikille muillekin näin blogini välityksellä.Ohessa siis hernesosekeiton ja tofupastan ohjeet.
Erityisesti Pakasteherneistä tehty hernesosekeitto oli myönteinen yllätys sekä kaiken lisäksi helppo ja nopea valmistaa.
(PS. Kuvan ruoka ei liity reseptiin)
Hernesosekeitto (n. 4:lle)
– 2 pussia pakasteherneitä
– 1 sipuli
– 1 peruna
– 2 dl kaurakermaa
– kasvisliemikuutio
1. Paloittele sipuli ja peruna ja kuullota kattilan pohjalla.
2. Lisää 5 dl vettä, kasvisliemikuutio ja keitä 10 min.
3. Lisää herneet ja keitä pari minuuttia.
4. Soseuta.
5. Lisää kerma ja kuumenna. Lisää maun mukaan suolaa, pippuria, yrttejä.
Tofupasta (n. 4:lle)
– 1 pkt (270 g) maustamatonta kiinteää tofua
1 paprika
– 1 sipuli
– 1 rkl öljyä
– 4 tl paprikajauhetta
– 2 tl valkosipulijauhetta
– ½ tl valkopippuria
– 1½ tl suolaa
– 1 rkl sokeria
– 2 dl kookosmaitoa
– pastaa (n. 250 g)
1. Valuta tofu ja paloittele se kuutioiksi. Kuutioi paprika ja hienonna sipuli.
2. Sekoita keskenään mausteet sekä sokeri ja suola ja lisää ne kuumalle öljytylle pannulle. Paista mausteseoksessa kevyesti tofu, paprika ja sipuli.
3. Lisää kookosmaito ja anna hautua viitisen minuuttia.
4. Keitä pasta, valuta se hyvin ja lisää kastikkeen sekaan.