Turkistarhaton Suomi -kansalaisaloite etenee eduskuntaan

Tänään (9.1.2013) saatiin Väestörekisterikeskuksesta (VRK) vahvistus, että kansalaisaloitteemme turkistarhauksen kieltämiseksi Suomessa keräsi 69 381 allekirjoitusta!

Kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle VRK:n päätöksen mukaisesti kuuden kuukauden kuluessa tästä päivästä.

Turkistarhaus on vastatuulessa ympäri Eurooppaa.

Viime kuussa maailman neljänneksi suurin minkkiturkisten tuottajamaa Hollanti lakkautti turkistarhauksen epäeettisenä elinkeinona. Seuraavaksi turkistarhauksen lakkauttamisesta keskustellaan muun muassa Norjassa ja Ruotsissa.

Lue koko tiedote täältä: Turkistarhaton Suomi -kansalaisaloite etenee eduskuntaan

3 kommenttia artikkeliin ”Turkistarhaton Suomi -kansalaisaloite etenee eduskuntaan”

 1. Ihmetyttää, ettei väestörekisterikeskus tarkastanut allekirjoituksia laajemmalla otannalla. Epäkuranttien allekirjoittajien osuus oli todella suuri. Aitoja vaalikelpoisten kansalaisten allekirjoituksia lienee alle 40 000 eli aloite on pätemätön.

  Vastaa
  • Kiitos kommentista Kriitikko!

   Väestörekisterikeskuksen mukaan lomakkeet tutkittiin systemaattisen otannan menetelmällä (tasaväliotos). Valituilla parametreillä (99 % luottamustaso, 2 % virhemarginaali, 5 % odotettu virheellisten tapausten määrä) otoskooksi määräytyi 790 lomaketta eli joka 88. lomake. Otannan tuloksena 2,15 % tarkistetuista (=otantaan kuuluneista) kannatusilmoituksista todettiin ei-kelvollisiksi. Tämä oli merkittävästi vähemmän kuin etukäteen oletettu 5 %. Hylätyksi tulemisen syitä olivat mm. tunnistamaton henkilö (syntymäaika ja nimi eivät täsmänneet), ulkomaan kansalainen ja alaikäisyys.

   Parhain terveisin
   -Leo

   Vastaa

Jätä kommentti