Vaalikampanja on tehty: Lämpimät kiitokset!

Kunnallisvaalikampanja on nyt omalta osaltani tehty.

On aika kiittää kaikkia niitä lukuisia ihmisiä, joiden tuesta, avusta ja kyvyistä olen kampanjakuukausien aikana saanut nauttia.

Haluan myös kiittää lämpimästi kaikkia, jotka ovat jo antaneet ainokaisen äänensä minulle, tai jotka ovat edes harkinneet sitä. Kiitos luottamuksestanne!

Kunnallisvaalien tulos ei ole vielä selvillä tätä kirjoittaessani, ja vaikka tulos jännittää, olo on rauhallinen ja tyytyväinen. Se mitä on suunniteltu, on tehty. Tulos ei ole minun vallassani.

Omalla kohdallani pääasia on, että on tehty hyvä kampanja.

On pidetty keskustelussa yllä tärkeitä teemoja ja kohdattu ihmisiä. Vaaleja tulee ja menee, mutta ihmiset pysyvät, ja myös monet ekologiset, sosiaaliset ja eläinten hyvinvointiin liittyvät haasteet vaativat huomiota yhä uudelleen ja uudelleen.

Kampanjan myötä toteutettiin kolme uutta innovaatiota:

– Esitteelläni on saanut alennusta lempiravintolastani eli Cafe Veganissimosta.
– Kymmenkunta vaalipolkupyörää on kiertänyt pitkin kaupunkia.
Ekoisin vaalikirppis on pitänyt majaa ennakkoäänestyksen alkamisesta lähtien kaksi viikkoa Kumpulan Vekarakirppiksellä.

Jos kampanja onnistui nostamaan edes hieman keskustelua tulevien sukupolvien Helsingistä, ja jos olen onnistunut tekemään työni niin, että mukana olevat ihmiset ovat kokeneet työnsä merkitykselliseksi ja arvostetuksi, olen onnistunut tehtävässäni. Tärkeitä eivät ole vain tavoitteet; myös tekemisen tavalla on väliä.

Kaikkiaan käytin kunnallisvaalikampanjointiin aikaa 321 tuntia ja 9265,80 euroa rahaa (ks. vaalibudjettini). Kadulla olen ollut 138 tuntia ja jakanut siellä 25 700 esitettä. Lisäksi tukiryhmä on jakanut 5000 esitettä eli yhteensä niitä on mennyt 30 700 kpl.

Haluan silti tunnustaa, ettei vaalikentille lähtö puoli seitsemältä aamulla ole ollut aina helppoa, eikä siinä aina onnistuttu. Kiitos tuntemattomien lahjoittamista hymyistä harmaina aamuina! Kaiken kaikkiaan katukampanjointi on ollut todella kivaa.

Miksi ihmeessä minua kannattaa äänestää sunnuntaina 28.10.? Lyhyestä esittelystäni ja CV:stäni voit katsoa lisätietoja. Myös taustani ja ympäristöhavahtumiseni saattavat kiinnostaa joitakin. Vaalirahoituksen lisäksi olen halunnut julkistaa myös kaikki mahdolliset sidonnaisuuteni.

Tiivistetysti näkemyksistäni politiikan yli sataan eri aihealueeseen olen kirjoittanut tänne: Politiikka ABC-Ö. Vastaukseni vaalikoneisiin löytyvät täältä. Olen myös ollut vaikuttunut, miten moni kovasti arvostamani ihminen on halunnut suositella minua.

Tukiryhmässäni on ollut mukana noin 150 erilaisista taustoista tulevaa ihmistä, joista monet ovat aikaa ja vaivaa säästelemättä osallistuneet kampanjan edistämiseen.

Tähän taitavien ja viisaiden ihmisten verkoston apuun ja näkemyksiin olen voinut luottaa. Lisäksi olen voinut nojata Helsingin Vihreiden ammattimaiseen ja asiantuntevaan kampanjakoneistoon ja siihen pitkään inhimillisen ja ympäristöystävällisen politiikan perinteeseen, joka puolueella on takanaan. Tunnen seisseeni jättiläisen harteilla. Vetoapua olen saanut jopa ministereiltä.

Lopulta haluan kiittää puolisoani Annukkaa tuesta ja jaksamisesta! Hän on kuitenkin tehnyt viime kädessä kaikkein suurimman vaalityön olemalla ihanan yhteisen lapsemme kanssa kaikki ne tunnit, jotka itse olen ollut kampanjoimassa.

Jätä kommentti