Ekoisi: Ulkoilun ja kesän ylistys

Tällä viikolla olemme saaneet nauttia kesästä ja ulkoilmasta vauvan kanssa oikein toden teolla. Ja voi miten mukavaa se onkaan ollut!

Vauvalle kevät ja kesä ovat avanneet kokonaan uuden maailman.

Vauva jaksaa kiskoa nurmikkoa, maistella hiekkaa, tuijottaa pyöränistuimesta ohi lipuvaa liikennettä ja ihmetellä puiden vehreyttä. Ulkona vauva on muutenkin rauhallisempi, kun seinät eivät ole vastassa ja ilma on raikkaampaa. Lisäksi kun ulkona on lämmin, pukeutumista ei tarvitse juurikaan miettiä (paitsi auringolta suojaaminen). Ulos pihalle voi lähteä aina kun huvittaa.

Ja paljon on huvittanutkin. Esimerkiksi sunnuntaina olin vauvan kanssa aamupäivällä tunnin pihalla. Tämän jälkeen kävin 2,5 tunnin juoksulenkillä (28,5 km), jossa mukana olivat myös Annukka ja vauva pyörän kanssa. Alkuillasta olin vauvan kanssa uudestaan vielä 2,5 tuntia lämpimässä kesäsäässä. Eli yhteensä ulkona tuli sunnuntaina oltua kuusi tuntia.

Vastaavasti lauantaina kävimme aamulla vauvan kanssa tunnin juoksulenkillä, pyöräilimme Maailma kylässä -festareille ja olimme pihalla. Edelleen viime viikolla tein vauvan kanssa erikseen noin 20 km pyörälenkin. Kaiken tämän ohella olemme olleet useita tunteja vauvan kanssa pihalla lähes päivittäin.

Vauvan kanssa ulkoillessa (juoksu ja pyöräily) saa myös itse liikuntaa (ks. juokseminen vaunujen ja vauvan kanssa). Pihalla hengaillessa voi lukea kirjaa tai lehtiä ja seurustella mukavien naapureiden kanssa.

Ja mikä parasta: Lähialueilla ulkoilu ei maksa mitään ja on todella ekologista.

Ulkona vauvan kanssa voi harrastaa hyvin myös vaipattomuutta ja vessahätäviestintää. Olenkin ollut viime aikoina vauvan kanssa pihalla ilman vaippaa. Ihan nappiin puskapissat eivät kuitenkaan ole menneet. Esimerkiksi sunnuntaina vauva onnistui pissaamaan housuihinsa kolme kertaa noin kahden tunnin aikana. Sikäli kuitenkin hyvä, että ilman vaippaa pissan näkee välittömästi, eikä vauva joudu olemaan märissä ja hiostavissa vaipoissa juuri hetkeäkään.

Edelliset Ekoisi-kirjoitukset ovat luettavissa täällä.

3 kommenttia artikkeliin ”Ekoisi: Ulkoilun ja kesän ylistys”

  1. Ulkoilu lähialuiella lasten kanssa rules! Kivet, kävyt, kepit, hiekka, kasvit, ötökät… 🙂

    VVV-vinkki: Ei siinä paljon aina ennätä omista hädistä viestiä, kun on noin kiinnostavaa puuhailtavaa! Eli vaippa ulkona voisi olla vielä ihan hyvä idea, vaikka vähän tylsemmissä olosuhteissakin vessahätäily onnistuisikin.

    Vastaa

Jätä kommentti