Viikkopäiväkirja 13 (26.3.-1.4.2012)

Maanantai: Olin aamulla vauvan kanssa, siivosin sekä kirjoitin ekoisin vauvamatkailusta ja kulutus.fi-blogin ekopaastosta. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyä kävin läpi sähköposteja sekä hoidin henkilöstö- ja hallintoasioita. Iltapäivällä vedin Luonto-Liiton toimistokokousta, jonka aluksi toteutin pienen läsnäoloharjoituksen ja puhuin hyvästä vuorovaikutuksesta. Päivän päätteeksi kokoustimme vielä toimiston johtoryhmän kanssa ja kävimme Malvan kanssa läpi yhtä hankeraportointia. Kotiin pyöräilin Ruohonjuuren kautta ja illan olin vauvan kanssa. Alkuillasta olin hetken aikaa myös yläkerran lasten kanssa. On ollut tosi kiva huomata, miten Helsinki on pistänyt pyöräteitä kesäkuntoon!

Tiistai: Kävin aamulla juoksemassa ja pyöräilin Harjun nuorisotalolle, jossa olin Luonto-Liiton kehityspäivillä. Aamupäivän aikana Iida Rauhalammi veti siilijengille esiintymis- ja vuorovaikutuskoulutuksen. Iltapäivällä kokoonnuimme neljään työpajaan juonimaan järjestön tulevia kuvioita. Välissä annoin haastattelun HBL:lle maksuttomasta joukkoliikenteestä sekä Anna-lehdelle ekovanhemmuudesta. Päivän päätteeksi vierailimme vielä Sea Lifessa. Illan olin vauvan ja sähköpostien kanssa.

Keskiviikko: Aamulla HBL julkaisi haastatteluni maksuttomasta joukkoliikenteestä. Aamupäivällä osallistuin Kepan järjestämään infotilaisuuteen koskien Avointa Ministeriötä. Luonto-Liiton toimistolla kävimme lyhyesti läpi Luonto-Liiton uusien verkkosivujen tilannetta ja eduskunnan kansalaisinfossa osallistuin perustuloa ajavan kansalaisaloitekampanjan julkaisutilaisuuteen. Iltapäivällä hoidin Luonto-Liiton toimistolla erilaisia henkilöstö- ja hallintoasioita sekä valmistauduin seuraavan päivän A-talk -keskusteluun. Illalla olin vauvan kanssa. Radio Suomi lähetti Luonto-Suomi ohjelmassa haastatteluni ympäristöystävällisemmästä elämäntavasta.

Torstai: Kävin aamulla juoksemassa, olin vauvan kanssa ja valmistauduin illan A-talk -keskusteluun. Lounaalla kävin Sampo Marjomaan kanssa ja iltapäivällä osallistuin Valtion nuorisoasiain neuvottelukunnan (Nuora) ja arviointi- ja avustustoimikunnan järjestämään seminaariin Tavastialla. Tommi Laitio puhui seminaarissa hyvin asenteista järjestötoiminnassa. Päivän päätteeksi osallistuin vielä Eetin vetämän Globaalin kuluttajan oppikirja -hankkeen kokoukseen. Illalla olin keskustelemassa YLE:n A-talkissa ydinjätekiistasta.

Perjantai: Kirjoitin aamulla vielä blogitekstin ydinjätekiistasta ja annoin samasta aiheesta haastattelun Radio Vegalle. Luonto-Liiton toimistolle pyöräiltyäni hoidin hallintoasioita ja kävin pikaisesti läpi sähköposteja. Tämän jälkeen hyppäsin bussiin ja matkustin Lohjalle. Olin puhumassa ilmastonmuutoksen haasteista ja mahdollisuuksista Lohjan kaupungin ja Laurea-ammattikorkeakoulun järjestämässä seminaarissa Tytyrin kaivosmuseossa. Hieno paikka! Päivän päätteeksi palasin vielä Helsinkiin ja kävin luontoväen kolmannen kerran järjestetyssä baari-illassa. Illan olin kotona Annukan, vauvan ja sähköpostien kanssa.

Lauantai: Nukuin aamulla pitkään ja olin aamupäivän vauvan kanssa. Samalla vietin päivää Earth Hour -hengessä ilman sähköä. Kirjoittelin kokemuksista, havainnoista ja epäonnistumisista erikseen tänne: Päivä ilman sähköä (Earth Hour). Iltapäivällä olin edelleen vauvan kanssa ja kävin myös ensimmäistä kertaa pitkään aikaan juoksemassa vaunujen kanssa. Illan olimme yläkerran lasten kanssa heidän vanhempiensa ollessa elokuvissa.

Sunnuntai: Aamupäivällä siivosin ja hoidin muita kotitöitä sekä tein kirjoitushommia ja valmistauduin tulevaan viikkoon. Myös virpojat kävivät ahkerasti oven takana. Iltapäivällä kävin vegeperheiden tapaamisessa vauvan kanssa ja illan olin kotona.

Edellinen viikkopäiväkirja on luettavissa täällä: https://leostranius.fi/2012/03/viikkopaivakirja-12-19-25-3-2012/

Jätä kommentti