Anna suden elää! -mielenosoitus Helsingissä ke 4.4. klo 14.30

Luonto-Liitto, Wild Lynx ja Oikeutta Eläimille osoittavat mieltä Suomen poronhoitoalueen susien puolesta keskiviikkona 4. päivä huhtikuuta Helsingissä. Tapahtuma alkaa kello 14.30 Kolmen sepän patsaalla.

Mielenosoituksella järjestöt vaativat poronhoitoalueen sudenkaatolupien perumista. Mielenosoituksen järjestäjät ovat tyrmistyneitä Suomen harjoittamasta susipolitiikasta ja etenkin poronhoitoalueen hälyttävästä susitilanteesta.

“Susi on Suomessa erittäin uhanalainen laji. On uskomatonta, että 1/3 Suomesta on aluetta, jolla  susi on virallisesti lainsuojaton. Ministeriön pitää löytää nopeasti ratkaisu susien ja porojen sovittamiselle yhteen poronhoitoalueella”, sanoo Luonto-Liiton susiryhmän varapuheenjohtaja Jaana Julin.

Susien ahdingosta on huolissaan myös Salakaadot seis ­-kampanjan suojelija toimittaja Roman Schatz.

“Suomen pitäisi olla ylpeä susistaan. Vainon on loputtava”, sanoo Schatz.

Lue myös aiemmat kirjoitukseni susien puolesta:
Lepää rauhassa Auli-susi – Ei enää yhtään kaatolupaa!
– Kirjoitukseni Suden Aika -lehdessä: Suden suojelu kaupunkilaisen näkökulmasta.

Lisätietoja mielenosoituksesta:
Luonto-Liitto: Huomenna osoitetaan mieltä poronhoitoalueen susien puolesta
www.luontoliitto.fi/susiryhma
www.salakaadotseis.fi
Mielenosoituksen Facebook-tapahtuma

Jätä kommentti