Ekoisi: Uskallatko jättää lastenvaunut ulos?

Olen huomannut, että monet vanhemmat eivät uskalla jättää lastenvaunuja (ilman lasta) ulos vartioimatta.

Vahtiminen onkin loogista, jos vaunuista on maksanut vaikka tuhat euroa. Ja kyllähän lastenvaunuja ilmeisesti aika paljon varastetaankin.

Meillä tilanne on toinen.  Olemme ostaneet lähes 10 vuotta vanhat vaunut ystäviltämme muutamalla kympillä. Ne näyttävät kulahtaneilta, mutta toimivat hyvin ja niiden kanssa voi esimerkiksi käydä juoksemassa.

Hyvänä puolena on myös, että taloudellisesti arvottomista vaunuista ei tarvitse olla huolissaan.

Olemme voineet jättää ne lähes mihin tahansa. Välillä vaunut ovat tainneet olla yönkin yli ulkona vartioimatta.

Esimerkiksi tällä viikolla lähdimme bussilla Vantaalle hoitamaan asioita. Epähuomiossa otimme vaunut mukaan, vaikka paikalle pääsi vain yhdellä bussilla. Riskinä kun on, että bussin vaunupaikat ovat jo täynnä ja seuraava bussi tulee vasta puolen tunnin päästä.

Tällä kertaa riski toteutui. Bussissa oli jo kahdet vaunut eivätkä meidän vaunut mahtuneet sisään. Emme kuitenkaan viitsineet jäädä odottamaan seuraavaa bussia. Nostimme vauvan kantoreppuun ja jätimme vaunut bussipysäkille. Mitään erillistä lukkoa meillä ei vaunuille ollut.

Vaunut olivat hyvässä tallessa, kun tulimme takaisin noin viiden tunnin kuluttua. On mukavaa kun Helsingissä voi luottaa ihmisiin. Itse asiassa kalliiseen omaisuuteen liittyy usein vain turhaa huolta ja vaivaa.

Polkupyörille on omia lukkoja ja telineitä pitkin kaupunkia. Pitäisikö vaunuillekin olla omansa?

Lastenvaunuihin liittyen kannattaa lukea myös nämä Ekoisi-kirjoitukset:
Osa 8: Lastenvaunut: Kuinka paljon on tarpeeksi?
Osa 25: Juokseminen vaunujen ja vauvan kanssa eli vauvajuoksu
Osa 38: Vertailussa kantoliina ja lastenvaunut
Osa 54: Olisi kannattanut käyttää kantoreppua

Edelliset Ekoisi-kirjoitukset löytyvät täältä.

2 kommenttia artikkeliin ”Ekoisi: Uskallatko jättää lastenvaunut ulos?”

  1. Liian usein vaunuja jätetään ilman syytä porraskäytäviin, joissa ne ovat paloturvallisuusriski. Tuhopoltot rappukäytävissä ovat lisääntyneet ja lastenvaunuista tulee todella myrkyllistä kaasua nykyisistä materiaaleista johtuen. Ulos, asuntoon, varastoon tms. siis, kiitos!

    Vastaa
  2. En tiedä, onko Tampere sen turvallisempi kuin Helsinkikään, mutta ainakin me pidämme jatkuvasti vaunuja pienkerrostalomme ulkoseinustalla. Siellä ovat pysyneet, liekö syynä myös se, että ovat käytetttynä ostetut ja jo hieman aikaa nähneet.

    Vastaa

Jätä kommentti