Viikkopäiväkirja 48 (29.11.-5.12.2010)

Maanantaina kävin aamulla juoksemassa ja viimeistelin artikkelia verkkovaikuttamiseen liittyen. Päivän vietin Vastuullisuus lihaketjussa -seminaarissa, jossa osallistuin paneelikeskusteluun.

Liha-alan keskeisenä haasteena tulee olemaan, miten vastata käsillä olevaan ilmasto- ja ympäristöhaasteeseen, eläinten hyvinvointia koskeviin kysymyksiin ja ruuan terveellisyyteen vaikuttaviin asioihin. Seminaarin jälkeen kävin kasvisruokakauppa Asokassa. Illalla viimeistelin yhden kirjoituksen, vastasin haastatteluun ja kävin läpi sähköposteja.

Tiistaina kävin aamulla juoksemassa ja kävin aamulla hoitamassa muutamia papereiden allekirjoituksia Luonto-Liiton toimistolla. Aamupäivän istuin Säätytalolla Suomessa valmisteltavan kansalaisaloitteen kuulemistilaisuudessa. Lounaan jälkeen jatkoin matkaa ympäristöministeriöön, jossa käytiin ympäristöjärjestöjen sekä ympäristö- ja ulkoministeriön kanssa läpi vuoden 2011 tulevia kansainvälisiä ympäristökokouksia.

Keskiviikkona viimeistelimme ympäristöjärjestöjohtajien kesken tulevat hallitusohjelmatavoitteet. Lounaalla kävin Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin toiminnanjohtaja Ursula Immosen kanssa ja iltapäivällä kokoonnuimme Luonto-Liitossa suunnittelemaan perustoiminnan viestintää Lapsen Luontoon 2011 -hankkeen puitteissa. Illalla kävimme istumassa iltaa yhdessä Annukan ja Sallan kanssa.

Torstaina kävin aamulla juoksemassa, viimeistelin kolumnin Kalevaan joulun kulutuksesta sekä pyöräilin jälleen Säätytalolle. Tällä kertaa istuin kestävän kehityksen toimikunnan kokouksessa, jossa keskusteltiin kestävästä tuotannosta ja kulutuksesta. Mukana oli mm. Jorma Ollila esittelemässä Suomen maabrändityön näkemuksiä Suomen tulevaisuudesta. Iltapäivän istuin Luonto-Liiton toimistolla valmistelemassa hallituksen kokousta ja hoitamassa henkilöstöasioita.

Perjantaina kävin aamulla juoksemassa ja kävin läpi tulevan viikon menot ja aikataulut. Aamupäivällä istuimme Tomin kanssa palaverissa Avaimen kanssa liittyen ensi keväänä ilmestyvään Ekopop-kirjaan. Iltapäivällä vietimme Luonto-Liiton työntekijöiden pikkujouluja tekemällä zazen-istumisharjoituksen ja syömällä Bistro Artesanassa.

Lauantaina nukuin pitkään ja lueskelin aamupäivällä lehtiä. Päiväksi pyöräilimme Annukan kanssa kaupungille tekemään hankintoja. Varasin uudet silmälasit sekä ostin uudet juoksukengät, -sukat ja -paidan, alusvaatekerraston ja MP3-soittimen kuulokkeet. Shoppailu on todella raivostuttavaa ja kehitimmekin Annukan kanssa iltapäivällä aiheesta muhevan kinastelun. Onneksi päivällinen Silvopleessä helpotti. Sikäli on kuitenkin hyvä, että osteluun liittyy vahvoja negatiivisia tuntemuksia. Yritän omalta osaltani vastata sadan tavaran haasteeseen siten, että kun hankin yhden uuden tavaran, pistän aina vähintään kaksi tavaraa kiertoon. Illalla katsoimme elokuvan Paha perhe.

Sunnuntaina kävimme Annukan kanssa aamulla juoksemassa, siivosin sekä laitoimme ympäristö- ja kehitysjärjestöjen tiedotteen Cancunin ilmastokokoukseen liittyen: Suomen ja EU:n on painostettava Japania mukaan Kioton pöytäkirjan jatkoon. Kirjoittelin aiheesta myös blogin Ilmasto.org sivuille: Voisiko Suomesta tulla ilmastoneuvotteluiden pelastaja sekä valmistelin tulevan viikon muita esityksiä ja kirjoituksia.

Viikon aikana kävin juoksemassa 5 kertaa  (yhteensä 48 km) ja pyöräilin 78 km sekä tein kerran lihaskuntaharjoittelua. Työtunteja ja yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä kertyi viikon aikana yhteensä 71 tuntia.

Viikon osalta olen kiitollinen Luonto-Liiton hyvästä porukasta ja meiningistä sekä siitä, että jäsenmäärämme on kasvanut huimasti viimeisen vuoden aikana. Olen myös kiitollinen siitä, että ympäristö- ja kehitysjärjestöissä on niin osaavia ilmastoasiantuntijoita sekä siitä, että tulevasta ekopop-kirjasta näyttää tulevan aivan mainio.

Viikon aikana olen oppinut kansainvälisistä ilmastoneuvotteluista, lihaketjun vastuullisuudesta, EU:n kansalaisaloitteesta sekä kestävästä tuotannosta ja kulutuksesta. Olen saanut uusia ajatuksia Facebook-statuspäivityksistä ja sosiaalisesta kanssakäymisestä. Lisäksi olen oppinut sen, että mieltään ei kannata myrkyttää huonoilla elokuvilla, kirjoilla tai musiikilla, puhumattakaan shoppailusta.

Tulevan viikon aikana käyn useissa pikkujouluissa, istun ympäristöministeriön ja Demos Helsingin ympäristötietoisuutta koskevassa työpajassa sekä olen puhumassa Ravitsemus ja yhteiskunta -kurssilla ruuan ympäristövaikutuksista. Lisäksi tapaan muita järjestöjohtajakollegoita, osallistun mielenosoitukseen susien puolesta sekä vietän lauantain Luonto-Liiton vuoden viimeisessä hallituksen kokouksessa.

Edellisen viikko on luettavissa täältä: Viikkopäiväkirja 47.

Jätä kommentti