Viikkopäiväkirja 34 (23.8.-29.8.2010)

Maanantaina tapasin aamulla Sampo Villasen Expresso Edgessä ja kävin keskustelemassa tulevasta kirjahankkeesta Kustannusosakeyhtiö Avaimessa. Iltapäivällä vedin Luonto-Liiton toimistokokousta, istuin Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan osallisuusjaoston kokouksessa Allianssi talolla sekä tapasin Effin puhenjohtaja Tapani Tarvaisen Cafe Javassa liittyen verkkovaikuttamista koskevaan selvitykseeni. Ilta sujahti sähköpostien ja selvitystyön kimpussa.

Tiistaina kävin aamulla juoksemassa ja tapasin yliopistolla Thomas Wallgrenia yhdessä Tom Henrikssonin kanssa. Iltapäivän ja illan jatkoin selvityksen tekemistä verkkovaikuttamiseen liittyen. Välissä vastailin YLE:n Uusi Musta -verkkosivutoimittajan kysymyksiin järjestöjen suoraveloituslahjoituksiin ja Itämerityöhön liittyen. Luonto-Liiton Itämerityöstä voi lukea lisää esimerkiksi täältä.

Keskiviikkona kävin aamulla juoksemassa. Laitoimme myös tiedotteen 24.9. tulevasta Kasvu murroksessa -konferenssista: Kasvukeskustelun (degrowth) huippunimet Suomeen. Samasta teemasta annoin iltapäivällä myös pidemmän puhelinhaastattelun. Muuten päivä jatkui verkkovaikuttamista koskevan selvitystyön kimpussa ja Luonto-Liiton käytännön asioita siinä sivussa hoitaessa. Illalla piipahdin huippuhienoatyötä tekevän Demos Helsingin 5-vuotisjuhlissa.

Torstaina kävin aamulla lyhyellä juoksulenkillä ja tein lihaskuntoharjoittelua. Aamupäivän istuin ilmasto.orgin järjestämässä viestintätyöpajassa aiheena kuinka toimia verkossa tehokkaammin. Kirjoittelin siitä tänne. Iltapäivällä valmistelin Luonto-Liiton hallituksen kokousta ja illan istuin johtamassa puhetta Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin hallituksen kokouksessa. Kokouksessa kävimme läpi mm. syksyn aikataulua ja tulevia lausuntoja.

Perjantaina kävin läpi Luonto-Liiton syksyn aikatauluja, vastasin haastatteluun koskien ydinvoiman lisärakentamista, istuin Luonto-Liiton päälliköiden eli viisikon kokouksessa ja haastattelin yhtä tulevaa harjoittelijaa. Ilta sujahti Luonto-Liiton hallituksen kokouksessa ja siihen liittyvissä asioiden hoidossa. Työpäivälle kertyi yhteensä mittaa 17 tuntia.

Lauantaina kävin aamulla juoksemassa ja suuntasin tämän jälkeen Maan ystävien Polttava Kysymys -ilmastolakikampanjan kansalaislobbausta (7.-8.9.) koskevan tempauksen koulutustilaisuuteen puhumaan lobbauksesta. Iltapäivällä tapasin Tanja Aitamurtoa liittyen verkkovaikuttamista koskevaan selvitystyöhöni. Lisäksi kävimme keräämässä Annukan kanssa lähikulmilta nokkosia, joista teimme kastiketta luomuperunoista tehdylle perunamuussille. Illalla siivosimme, piipahdimme Eekun ja Niklaksen ”Miten äkkiä nuoruus päättyi” -syntymäpäiväjuhlissa sekä herkuttelimme Vegemestassa.

Sunnuntaina nukuin pitkään ja kävin aamupäivällä juoksemassa 26 km lenkin. Alkusyksyn viileässä ilmasssa juokseminen on selvästi miellyttävämpää kuin kesähelteillä. Muuten päivä sujahti tulevan viikon esityksiä ja erilaisia kirjoitushommia tehdessä.

Viikon aikana kävin juoksemassa 5 kertaa  (yhteensä 64 km) ja pyöräilin 102 km sekä tein kerran lihaskuntoharjoittelua. Työtunteja ja yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä kertyi viikon aikana yhteensä 84,5 tuntia.

Tulevan viikon aikana istun pari päivää Gustavelundissa Tuusulassa Sauna 2010 päättäjäkurssilla osallistumisesta ja vaikuttamisesta, käyn läpi yhdessä Luonto-Liiton työntekijöiden kanssa tulevan syksyn suunnitelmia ja olen puhumassa Suomalaisyritysten globaalit eettiset haasteet -seminaarissa palmuöljyn ympäristövaikutuksista. Lisäksi viikonloppuna on vielä Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin syyssuunnittelupäivä. Siinä sivussa toivon ehtiväni myös pyöräilemään, juoksemaan ja tekemään verkkovaikuttamista koskevaa selvitystyötä.

Jätä kommentti