Viikkopäiväkirja 22 (31.5.-6.6.2010)

Maanantaina vastailin väitöskirjahaastatteluun koskien ilmastonmuutoksen sopeutumista ja ruokaturvaa. Iltapäivällä vedin Luonto-Liiton toimistokokousta sekä kävin läpi Luonto-Liiton sääntöjä ja yritysyhteistyön reunaehtoja. Päivä sujui pitkälle toimistorutiineja hoitaessa ja tulevia asioita valmistellessa.

Solidaarisuuskalenteri

Tiistaina osallistuin Ruuhkamaksuja koskevaan seminaariin sekä eduskunnan tietoyhteiskuntaryhmän ja TIEKE:n järjestämään seminaariin verkkovaikuttamista koskien. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa täältä. Ministeri Braxin mukaan verkosta on muotoutunut kansalaisille merkityksellinen osallistumisen ja vaikuttamisen areena. Suomen tavoitteena on olla verkkodemokratiavertailussa maailman 10 kärkimaan joukossa 2010-luvun loppuun mennessä. Tällä hetkellä ollaan sijalla 30. Mika Mannermaa esitti tuleville sukupolville ääntä päätöksenteossa ja tulevien sukupolvien oikeuksien kirjaamista perustuslakiin. Illalla istuin vielä Luonto-Liiton energia- ja ilmastojaoston kokouksessa.

Keskiviikkona olin aamulla eduskunnan ympäristövaliokunnan kuultavana ydinvoiman lisärakentamista koskien. Tämän jälkeen osallistuin Luonto-Liiton viisikon kokoukseen ja jatkoin iltapäivällä ympäristöjärjestöedustajien ja Outokummun väliseen tapaamiseen. Lisäksi piipahdin juhlimassa kesäkauden avajaisia Vasemmistonuorten toimistolla Hakaniemessä.

Torstaina tavoitteena oli viettää toimistopäivää ilman kokouksia ja säännöllisiä menoja. Aamupäivällä istuin kuitenkin Kasvu murroksessa -hankkeen ohjausryhmän kokouksesa, suunnittelin pikaisesti tulevan syksyn Älä osta mitään -päivän kuvioita sekä kävin lounaalla Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturin kanssa. Alkuillasta olin eduskunnan kansalaisinfossa puhumassa puurakentamisen ilmastovaikutuksista.

Perjantaina laitoimme aamulla tiedotteen degrowth-piknikkiin liittyen. Iltapäiväksi suuntasin Espooseen ja Tellabsille lounastamaan vanhojen työkavereiden kanssa sekä siivoamaan vanhoja papereitani. Samalla huomasi, että viimeisen 15 vuoden aikana on menty läpi aika monta projektia ja juttua. Tuli haikea ja haalea olo. Alkuillasta annoin puhelinhaastattelun China Dialoguelle Olkiluoto 3 -rakennushankkeen ongelmista.

Lauantaina vietimme Annukan kanssa lomapäivää. Nukuimme pitkään, siivosimme, luimme kävimme kävelemässä ja katsoimme elokuvan Avatar. Samalla tuli luettua viimeisimmästä Image-lehdestä, että suomalaiset syövät henkeä kohti 14,5 kg makeisia vuodessa. Kun itse ei syö moisia turhakkeita grammaakaan, niin jonkun pitää syödä sitten ilmeisesti 29 kg / vuosi. Kamalaa itsensä myrkyttämistä ja luonnonvarojen kulutusta.

Sunnuntaina järjestimme kerrostalopihallamme viljelylaaritalkoot. Mikä parasta, niin viljelylaarin innoittamana pihalle saatiin myös viljelypalstaa, raparperipenkki, marjapuskia sekä mm. luumu- ja omenapuita. Iltapäiväksi suuntasin Töölönlahdelle degrowth-piknikille. Meitä oli iltapäivällä parhaimmillaan yli 30 henkilöä ja kaiken kaikkiaan paikalla kävi porukkaa varmasti yli tuplasti enemmän. YLE:n tv-uutisten ja YLE:n Radion lisäksi paikalla juttua kävi tekemässä myös HBL. YLE:n verkkosivuilla näkyy mm. hieno degrowth-polkupyöräni. Myös Helsingin Sanomissa oli jo koko sivun juttu tapahtumasta: Talouskasvun vastustajat lähtevät piknikille tänään.

Viikon aikana kävin juoksemassa 4 kertaa  (yhteensä 40 km) ja pyöräilin 99 km sekä tein kotona 2 kertaa lihaskuntoharjoitusta. Työtunteja ja yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä kertyi viikon aikana yhteensä 80 tuntia.

Tulevan viikon aikana hoidan muutamia työpaikkahaastatteluja, käyn hyvien pääsihteereiden ja toiminnanjohtajien kanssa aamiaisella, osallistun onnellisuustalous-seminaariin Tieteiden talolla sekä olen puhumassa Kenen ilmasto? -kirjan julkaisutilaisuudessa.

6.6.2010: Viikkopäiväkirja 22 (31.5.-6.6.2010)

Maanantaina vastailin väitöskirjahaastatteluun koskien ilmastonmuutoksen sopeutumista ja ruokaturvaa. Iltapäivällä vedin Luonto-Liiton toimistokokousta sekä kävin läpi Luonto-Liiton sääntöjä ja yritysyhteistyön reunaehtoja. Päivä sujui pitkälle toimistorutiineja hoitaessa ja tulevia asioita valmistellessa.

Tiistaina osallistuin Ruuhkamaksuja koskevaan seminaariin https://leostranius.fi/2010/06/ruuhkamaksu-%E2%80%93-mika-maksaa/ sekä eduskunnan tietoyhteiskuntaryhmän ja TIEKE:n järjestämään seminaariin verkkovaikuttamista koskien. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa täältä. http://194.79.19.108/webcasts/eduskunta/verkkoseminaari0106/ Ministeri Braxin mukaan verkosta on muotoutunut kansalaisille merkityksellinen osallistumisen ja vaikuttamisen areena. Suomen tavoitteena on olla verkkodemokratiavertailussa maailman 10 kärkimaan joukossa 2010-luvun loppuun mennessä. Tällä hetkellä ollaan sijalla 30. Mika Mannermaa esitti tuleville sukupolville ääntä päätöksenteossa ja tulevien sukupolvien oikeuksien kirjaamista perustuslakiin. Illalla istuin vielä Luonto-Liiton energia- ja ilmastojaoston kokouksessa.

Keskiviikkona olin aamulla eduskunnan ympäristövaliokunnan kuultavana ydinvoiman lisärakentamista koskien. https://leostranius.fi/2010/06/ydinvoima-on-auringonlaskun-teknologiaa/ Tämän jälkeen osallistuin Luonto-Liiton viisikon kokoukseen ja jatkoin iltapäivällä ympäristöjärjestöedustajien ja Outokummun väliseen tapaamiseen. Lisäksi piipahdin juhlimassa kesäkauden avajaisia Vasemmistonuorten toimistolla Hakaniemessä.

Torstaina tavoitteena oli viettää toimistopäivää ilman kokouksia ja säännöllisiä menoja. Aamupäivällä istuin kuitenkin Kasvu murroksessa -hankkeen ohjausryhmän kokouksesa, suunnittelin pikaisesti tulevan syksyn Älä osta mitään -päivän kuvioita sekä kävin lounaalla Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturin kanssa. Alkuillasta olin eduskunnan kansalaisinfossa puhumassa puurakentamisen ilmastovaikutuksista. https://leostranius.fi/2010/06/puurakentamisen-ilmastovaikutukset/

Perjantaina laitoimme aamulla tiedotteen degrowth-piknikkiin liittyen https://leostranius.fi/2010/06/degrowth-%E2%80%93-kutsu-piknikille-ja-vaihtoehtoja-talouskasvulle/. Iltapäiväksi suuntasin Espooseen ja Tellabsille lounastamaan vanhojen työkavereiden kanssa sekä siivoamaan vanhoja papereitani. Samalla huomasi, että viimeisen 15 vuoden aikana on menty läpi aika monta projektia ja juttua. Tuli haikea ja haalea olo. Alkuillasta annoin puhelinhaastattelun China Dialoguelle Olkiluoto 3 -rakennushankkeen ongelmista.

Lauantaina vietimme Annukan kanssa lomapäivää. Nukuimme pitkään, siivosimme, luimme kävimme kävelemässä ja katsoimme mm. Avatarin. http://fi.wikipedia.org/wiki/Avatar_%28elokuva%29 Samalla tuli luettua viimeisimmästä Image-lehdestä, että suomalaiset syövät henkeä kohti 14,5 kg makeisia vuodessa. Kun itse ei syö moisia turhakkeita grammaakaan, niin jonkun pitää syödä sitten ilmeisesti 29 kg / vuosi. Kamalaa itsensä myrkyttämistä ja luonnonvarojen kulutusta.

Sunnuntaina järjestimme kerrostalopihallamme viljelylaaritalkoot. Mikä parasta, niin viljelylaarin innoittamana pihalle saatiin myös viljelypalstaa, raparperipenkki, marjapuskia sekä mm. luumu- ja omenapuita. Iltapäiväksi suuntasin Töölönlahdelle degrowth-piknikille. Meitä oli iltapäivällä parhaimmillaan yli 30 henkilöä ja kaiken kaikkiaan paikalla kävi porukkaa varmasti yli tuplasti enemmän. YLE:n tv-uutisten ja YLE:n Radion http://areena.yle.fi/audio/1040837 lisäksi paikalla juttua kävi tekemässä myös HBL. YLE:n verkkosivuilla http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/06/kasvukritiikkipiknik_veti_paikalle_myos_ikaihmisia_1739566.html näkyy mm. hieno degrowth-polkupyöräni. Myös Helsingin Sanomissa oli jo koko sivun juttu tapahtumasta: Talouskasvun vastustajat lähtevät piknikille tänään http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Talouskasvun%20vastustajat%20l%C3%A4htev%C3%A4t%20piknikille%20t%C3%A4n%C3%A4%C3%A4n/1135257354644

Viikon aikana kävin juoksemassa 4 kertaa (yhteensä 40 km) ja pyöräilin 99 km sekä tein kotona 2 kertaa lihaskuntoharjoitusta. Työtunteja ja yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä kertyi viikon aikana yhteensä 80 tuntia.

Tulevan viikon aikana hoidan muutamia työpaikkahaastatteluja, käyn hyvien pääsihteereiden ja toiminnanjohtajien kanssa aamiaisella, osallistun onnellisuustalous-seminaariin Tieteiden talolla sekä olen puhumassa Kenen ilmasto? -kirjan julkaisutilaisuudessa. http://www.intokustannus.fi/uutiset/2010/34/

Jätä kommentti