Ydinvoima on auringonlaskun teknologiaa

Olin aamulla (2.6.) eduskunnan ympäristövaliokunnassa kuultavana ydinvoiman lisärakentamisesta. Samaan aikaan kun uusiutuvien energialähteiden voittokulku ympäri maailmaa on käynnistynyt, on ydinvoimakapasiteetti Euroopassa vähentynyt. Ei ole epäilystäkään siitä, mihin suuntaan energiapolitiikka on maailmalla menossa.

Luonto-Liiton lausunto ydinvoiman lisärakentamiseen liittyen löytyy täältä. Samaan aikaan myös Greenpeace julkaisi erinomaisen paperin siitä, kuinka ministerit Pekkarinen ja Vanhanen ovat vääristelleen ydinvoimalupien perusteita. Raportti on luettavissa täältä.

Ydinvoiman lisärakentamisesta ollaan päättämässä eduskunnassa mielipuolisen tiukalla aikataululla. Muutamassa viikossa yritetään runnoa läpi päätös, joka linjaa Suomen energiapolitiikkaa sadaksi vuodeksi eteenpäin sekä jättäää vaarallista ydinjätettä ilman kunnollista loppusijoitussuunnitelmaa 100 000 vuodeksi tulevien sukupolvien harteille. Kuka kantaa vastuun?

Alla kuulemisessa pitämäni esitys.

2.6.2010: Ydinvoima on auringonlaskun teknologiaa

Olin aamulla (2.6.) eduskunnan ympäristövaliokunnassa kuultavana ydinvoiman lisärakentamisesta. Samaan aikaan kun uusiutuvien energialähteiden voittokulku ympäri maailmaa on käynnistynyt, on ydinvoimakapasiteetti Euroopassa vähentynyt. Ei ole epäilystäkään siitä, mihin suuntaan energiapolitiikka on maailmalla menossa.

Luonto-Liiton lausunto ydinvoiman lisärakentamiseen liittyen löytyy täältä. http://www.luontoliitto.fi/tiedotteet/?p=973 Samaan aikaan myös Greenpeace julkaisi erinomaisen paperin siitä, kuinka ministerit Pekkarinen ja Vanhanen ovat vääristelleen ydinvoimalupien perusteita. Raportti on luettavissa täältä. http://feed.ne.cision.com/wpyfs/00/00/00/00/00/11/74/2B/wkr0005.pdf

Ydinvoiman lisärakentamisesta ollaan päättämässä eduskunnassa mielipuolisen tiukalla aikataululla. Muutamassa viikossa yritetään runnoa läpi päätös, joka linjaa Suomen energiapolitiikkaa sadaksi vuodeksi eteenpäin sekä jättäää vaarallista ydinjätettä ilman kunnollista loppusijoitussuunnitelmaa 100 000 vuodeksi tulevien sukupolvien harteille. Kuka kantaa vastuun?

Alla kuulemisessa pitämäni esitys.

Yksi kommentti artikkeliin ”Ydinvoima on auringonlaskun teknologiaa”

Jätä kommentti