Degrowth – kutsu piknikille ja vaihtoehtoja talouskasvulle

Viimeksi kuluneen neljännesvuosisadan aikana maailman talous on tuplaantunut, mutta samalla on ylitetty maapallon ekologisen kantokyvyn rajat. Esimerkiksi New Economics Foundation (NEF) on laskenut, että talouden hiili-intensiteetin pitäisi laskea 95 prosenttia vuoteen 2050 mennessä, mikäli ilmastonmuutos halutaan pitää kurissa, ja talous kasvaa kolmen prosentin vuosivauhtia. Tämä on niin haasteellinen tavoite, että tulevaisuuden hyvinvoinnin varmistamiseksi on syytä tarkastella hiili-intensiteetin vähentämisen lisäksi myös talouskasvun määrää.

Suomeen perustettu Degrowth-verkosto edistää keskustelua kasvun rajoista ja vaihtoehdoista. Epämuodollinen verkosto on huolestunut talouden jatkuvan kasvun sosiaalisista ja ympäristövaikutuksista. Tavoitteena on muun muassa luoda Suomelle skenaarioita, joissa tarkastellaan mahdollisuuksia talouden hallittuun laskuun ilman negatiivisia sosiaalisia seurauksia.

Sunnuntaina 6.6. klo 12-16 levitetään liinat nurmelle, puretaan eväskori – ja keskustellaan taloudesta Helsingin Töölönlahdella vapaamuotoisen piknikin puitteissa.

Degrowth-piknikin tiedote: Kasvukritiikin uusi aalto levittäytyy Suomeen

– Kansainväliset Picnic 4 Degrowth ! -sivut osoitteessa: http://picnic4degrowth.net
– Kansainvälinen Degrowth-piknikpäivä on myös Helsingissä ja Facebookissa.

4.6.2010: Degrowth – piknik ja vaihtoehtoja talouskasvulle

Viimeksi kuluneen neljännesvuosisadan aikana maailman talous on tuplaantunut, mutta samalla on ylitetty maapallon ekologisen kantokyvyn rajat. Esimerkiksi New Economics Foundation (NEF) http://www.neweconomics.org/sites/neweconomics.org/files/Growth_Isnt_Possible.pdf

on laskenut, että talouden hiili-intensiteetin pitäisi laskea 95 prosenttia vuoteen 2050 mennessä, mikäli ilmastonmuutos halutaan pitää kurissa, ja talous kasvaa kolmen prosentin vuosivauhtia. Tämä on niin haasteellinen tavoite, että tulevaisuuden hyvinvoinnin varmistamiseksi on syytä tarkastella hiili-intensiteetin vähentämisen lisäksi myös talouskasvun määrää.

Suomeen perustettu Degrowth-verkosto edistää keskustelua kasvun rajoista ja vaihtoehdoista. Epämuodollinen verkosto on huolestunut talouden jatkuvan kasvun sosiaalisista ja ympäristövaikutuksista. Tavoitteena on muun muassa luoda Suomelle skenaarioita, joissa tarkastellaan mahdollisuuksia talouden hallittuun laskuun ilman negatiivisia sosiaalisia seurauksia.

Sunnuntaina 6.6. klo 12-16 levitetään liinat nurmelle, puretaan eväskori – ja keskustellaan taloudesta Helsingin Töölönlahdella vapaamuotoisen piknikin puitteissa.

Degrowth-verkoston tiedote ja kutsu piknikille: Kasvukritiikin uusi aalto levittäytyy Suomeen http://www.luontoliitto.fi/tiedotteet/?p=979

Kansainväliset Picnic 4 Degrowth ! -sivut osoitteessa: picnic4degrowth.net
Kansainvälinen Degrowth-piknikpäivä on myös Helsingissä ja Facebookissa. http://www.facebook.com/event.php?eid=113761221988861&index=1

Yksi kommentti artikkeliin ”Degrowth – kutsu piknikille ja vaihtoehtoja talouskasvulle”

Jätä kommentti