Suomen YK-politiikka, Jyrki vie ja Mauri vikisee sekä Simo-Siili

Ulkoasianministeriö ja Suomen YK-liitto järjestivät keskustelutilaisuuden Suomen YK-politiikasta ja ajankohtaisista globaalipoliittisista kysymyksistä.

Paikalla oli ulkoministeri Alexander Stubb. Hänen mukaansa Suomen YK-politiikan keskeisiä painopistealueita ovat mm. (1) konfliktien ehkäisy ja kriisinhallinta, (2) kestävän kehitys ja globaalikysymykset sekä (3) ihmisoikeudet. Hyvätuulinen ministeri pahoitteli viiden minuutin myöhästymistään Greenpeacen valtioneuvoston linnan edessä järjestämän aktion takia.

Alexander Stubb UM:n ja kansalaisjärjestöjen keskustelutilaisuudessa

Itse kannustin Suomea toimimaan aktiivisesti erityisesti ympäristökysymysten suhteen ja kysyin mitä toimenpiteitä Suomi aikoo tehdä (1) YK:n ympäristöjärjestön UNEO:n edistämiseksi, (2) varmistaakseen ilmastorahoituksen lisäisyyden sekä (3) pysäyttääkseen luonnon monimuotoisuuden heikkenemisen ja tukeakseen kansainvälisen luonnonvarapaneelin syntymistä.

Tilaisuuden jälkeen kävin vielä katsastamassa Greenpeacen järjestämää tempausta valtioneuvoston linnan edessä. Tämän jälkeen pääsimme ihastelemaan Luonto-Liiton toimistolla harvinaista tapausta. Pitkän ja haastavan prosessin jälkeen 6.5.2010 syntyi Simo-Siili. Kaikki osapuolet voivat erinomaisesti.

Jyrki vie. Mauri vikisee. Suomi kantaa riskit.
Leo ja 6.5.2010 syntynyt Luonto-Liiton Simo-Siili.

Yksi kommentti artikkeliin ”Suomen YK-politiikka, Jyrki vie ja Mauri vikisee sekä Simo-Siili”

Jätä kommentti