Turkistarhaton Suomi 2025

Animalia julkaisi keskiviikkona 5.5. turkisvastaisen mainoskampanjan, jota tähdittää Suomen huippumalli Nanna Grundfeldt. Kampanjaa turkistarhattomasta Suomesta tukee sata tunnettua suomalaista. Itselläni on iso kunnia olla mukana joukossa.

Mukana tukijoukoissa ovat mm. ministerit Tuija Brax, Anni Sinnemäki ja Henna Virkkunen, valtiosihteeri Velipekka Nummikoski, professorit Ilkka Hanski, Pekka Sulkunen ja Rauno Sairinen, runoilija Jenni Haukio, ohjaajat Aki Kaurismäki ja Aku Louhimies, kansanedustajat Paavo Arhinmäki, Tarja Filatov, Antti Kalliomäki, Tanja Karpela, Erkki Tuomioja ja Pia Viitanen sekä muusikot Tommy Lindgren, Jimi Pääkallo, Maija Vilkkumaa ja paljon muita.

Kampanjan tavoitteena on kieltää turkistuotanto lainsäädännön keinoin Suomessa vuoteen 2025 mennessä. Tähän on hyvät mahdollisuudet. Yleinen moraalikäsitys on muuttunut vahvasti turkistarhauksen vastaiseksi. Myös lainsäädännön pitää seurata perässä.

Turkistarhauksessa kyse on myös ympäristöongelmasta. Turkistarhaus aiheuttaa turhia fosfori-, typpi -ja metaanipäästöjä sekä rehun valmistus ja kuljetukset kuluttavat luonnonvaroja. Lisäksi turkiseläimille syötetään myös ihmiselle kelpaavaa ravintoa (silakkaa) ja lopputuote on täysin turha ylellisyystavara.

Kiitos Animalialle upeasta työstä! Lista kaikista kampanjan tukijoista löytyy täältä.

Jätä kommentti