Vauhtia Sipoonkorven kansallispuistolle ja pääkaupunkiseudun ruuhkamaksuille

Lauantaina (21.11.) pyöräilin Vuosaaren Rastilaan Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin syyskokoukseen. Kokouksen aluksi Keijo Savola kertoi Uudenman suoluonnosta. Hallituksen esittämä toimintasuunnitelma ja talousarvio hyväksyttiin pienin muutoksin. Uusi hallitus saatiin kasaan ilman ylimääräisiä äänestyksiä ja allekirjoittanut valittiin uudelle puheenjohtajakaudelle vuosiksi 2010-2011. Kokouksen jälkeen kävimme Annukan kanssa juoksemassa 10 km lenkin.

Piirin tavoitteena on seuraavan kahden vuoden aikana Sipoonkorven kansallispuiston perustaminen, pääkaupunkiseudun ruuhkamaksujen edistäminen ja energiankulutuksen vähentäminen Uudellamaalla. Myös jätteen synnyn ehkäisyssä on täällä paljon tehtävää. Lisäksi vuosi 2010 tulee olemaan kansainvälisen luonnon monimuotoisuuden vuosi. Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri korostaa silloin ekologisten verkostojen suojelua maakuntien ja kuntien kaavoituksessa. Ensi vuonna jaamme myös palkinnot meluntorjunnassa ja soidensuojelussa kunnostautuneille.

Ohessa syyskokouksen julkilausuma suoluonnosta ja tiedote henkilövalinnoista.

– Uudenmaan soille lisää suojelua ja arvostusta
– Leo Stranius Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin puheenjohtajaksi – vauhtia Sipoonkorven kansallispuistolle ja pääkaupunkiseudun ruuhkamaksuille

Illalla pyöräilyn, kokoustamisen ja juoksun päälle katsoimme elokuvan Baadedr Meinhof Komplex. Väkivaltaiseen toimintaan ei koskaan pitäisi vastata väkivallalla. Elokuva muistutti erinomaisen hyvin siitä, miten yhteiskunnan tai poliisin ja yksilöiden harjoittama rakenteellinen väkivalta raaistaa yhteiskuntaa.

Viikon mittaan olin puhumassa Kokoomuksen ympäristövaliokuntatyöryhmässä eduskunnassa ajankohtaisista ympäristöasioista, HYY:n Vihreiden Vihreä Salonki -tilaisuudessa ja Helsingin yliopiston ravitsemus- ja yhteiskunta -kurssilla ruuan ympäristövaikutuksista sekä keskustelemassa kansantaloustieteiden opiskelijoiden 50-vuotisjuhlapaneelissa ja Luonto-Liiton ilmastoillassa ajankohtaisesta ilmastopolitiikasta ja Kööpenhaminan ilmastokokouksen näkymistä. Perjantaina istuimme iltaa Merin ja Laurin luona. Teemaan kuului ilmastoahdistuksesta vapautumista.

Lisäksi Turun Sanomissa julkaistiin keskiviikkona (18.11.) kirjoitukseni Nuorten yhteiskunnallinen toiminta murroksessa. Kirjoittelin myös kulutus.fi -sivulle sähköriippuvaisesta elämästä. Viikon harmittavin uutinen oli päätös kauppojen aukioloajoista.

Jätä kommentti