Viikonlopun shoppailua

Lauantaina (24.10.) osallistuin Helsingin Narinkkatorilla Ilmastoherätys -tempaukseen. Soittelimme herätyskelloja päättäjille. Kööpenhaminan ilmastokokoukseen on aikaa enää reilu kuukausi ja kaikki keskeiset neuvottelukysymykset ovat edelleen auki. Tästä sitoutumisen vaikeudesta Maan ystävien Meri Pukarinen on kirjoittanut osuvasti. Lauantain tempauksessa kyse oli kansainvälisestä 350.org-kampanjan toimintapäivästä, jossä järjestettiin yli 5200 ilmastotempausta 181 maassa. Mainio meininki!

Ilmastotempauksen jälkeen siirryimme paradoksaalisesti keskustan humuun shoppailemaan. Mukaan tarttuivat Juoksija- ja Fillari -lehdet sekä tietokoneen hiiri ja uusi matkapuhelin. Olo keskustan osatoshumussa on kuvottava. Onneksi pääsimme karkuun lounaalle Silvoplee -ravintolaan ja ruokaostoksille kasvisruokakauppa Asokaan. Illan päätteeksi katsoimme Miyazakin elokuvan Laputa – linna taivaalla.

Sunnuntaina valmistelin tulevan viikon kirjoituksia ja esitelmiä. Välillä kävin Helsingin kirjamessuilla keskustelemassa Maailmanpolitiikan Atlaksesta sekä Otto Bruunin ja Teppo Eskelisen toimittamasta finanssikapitalismi -kirjasta. Keskustelu sujui pitkälle samoissa meiningeissä kuin kirjan julkaisutilaisuudessakin aiemmin. Täytyy kyllä sanoa, että Into Kustannus tekee mahtavaa työtä!

Kirjamessuilta en löytänyt mitään kiinnostavaa. Saadakseen tiedon hyvistä uusista kirjoista ei todellakaan tarvitse mennä messuille. Muutenkin kirjamessujen kakofoniassa ja tungoksessa olo oli tukala. Kirjojen hankintaan liittyy minulla ainakin mielikuva rauhallisesta ympäristöstä, jossa voi hiukan haistella kirjojen tuoksua, selailla ja lueskella niitä, ennen mahdollista hankintaa.

Jätä kommentti