Kolilla Jumalan pikkusormi

Torstaina (22.10.) suuntasin Joensuuhun ja Kohtuus Vaarassa -tapahtumaan.  Olin paikalla puhumassa ilmastonmuutoksesta ja valmistatumisesta Kööpenhaminan ilmastokokoukseen. Erinomaisen hyvin järjestetty tilaisuus ja innostava keskustelu! Junamatkan Helsingistä Joensuuhun yritin tehdä töitä. Lienee kuitenkin mahdoton ajatus, että junassa välillä Helsinki-Joensuu olisi kunnollinen matkapuhelinkenttä, jotta yhteys verkkoon toimisi.

Joensuusta matka jatkui perjantaina (23.10.) Kolille ja Paimentupaan. Perille saapuessani huomasin, että olen ollut samassa paikassa Annukan kanssa 2003-2004 vuoden vaihteessa lomailemassa. Silloin kypsyttelimme mm. päästöstä vapaaehtoistyöstä Etelä-Amerikassa, jonka toteutimme sitten vuonna 2005 Perussa. Tällä kertaa kyseessä ei ollut kuitenkaan lomailu. Kolille minut sai Suomen luonnonsuojeluliiton (SLL) hallituksen kokous, jossa päätettiin mm. vuoden 2010 toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta. Tämä taisikin olla viimeinen SLL:n hallituksen kokous vähään aikaan. Marraskuun alussa aloitan työt Luonto-Liiton pääsihteerinä.

Kokouksen jälkeen illaksi ehdimme vielä Kolin seurojentalolle päivälliselle ja illanviettoon. Ihastelin Edo Penningsin, Suonna Konosen, Leila Luukkaisen sekä Isä, Poika ja Polkuharmonin esityksiä, kunnes sukelsin pilkkopimeään iltaan ihastelemaan tähtitaivasta ja hiljaisuutta kävellessäni takaisin Paimentupaan nukkumaan.

Aamulla (24.10.) heräsin Kolilta jo klo 3.30 ja hyppäsin Helsinkiä kohti klo 5.07 lähtevään junaan yhdessä Sinin kanssa. Aamun ensimmäisten tuntien aikana luin Risto Isomäen Jumalan pikkusormi -kirjan loppuun. Teos on taattua Isomäkeä. Hiukan liian väkivaltainen, mutta sitäkin kiehtovampi, ajatuksia avaava ja koukuttava. Suosittelen!

Jätä kommentti