Climate Aid yhdistää taiteen ja ilmastotyön

Muistatteko Live Aidin hyväntekeväisyyskonsertit, joilla kerättiin lahjoituksia Afrikan nälänhädän uhreille?

Tämän sukupolven suurin hätä koskee ilmastokriisiä.

Tänään 10.10.2019 julkistimme Climate Aid -konsertin ja lahjoituskohteet. Ilmaiskonsertti pidetään Musiikkitalolla lauantaina 23.11.2019. Tapahtuman suojelijana toimii Jenni Haukio.

Visiona on, että tästä lähtee liikkeelle jättiläismäisten ilmastohyväntekeväisyyskonserttien sarja ympäri maailmaa.

Climate Aid syntyi siitä, kun Heta Heiskanen twiittaili Sitran Mari Pantsarin kanssa sekä tuli keskustelmaan luontoväen jouluglögeillä kanssani ideasta joulukuussa 2018. Aiemmin Heta oli puhunut ideasta myös Johanna Almarkin kanssa. Innoistuin tästä ja niin menimme keskustelemaan aiheesta yhdessä Positive Impactin Elina Levulan ja Jussi Kallion kanssa Sitraan. Siitä se lähti.

Alkuvuodesta 2019 vapaaehtoisvoimin tehtävää ilmastomusiikkia testattiin. Tuolloin yli 100 vapaaehtoista toteutti Meidän ilmasto -nuorten ilmastokokoukselle omistetun musiikkivideon: Minä suojelen sinua. Tuo lyhyt elokuva on omistettu kaikille ilmastotekoja tekeville nuorille. Te ette ole yksin.

Climate Aid ei ole vain yksi konsertti. Climate Aid on ilmastoliike, joka aktivoi ihmisiä elämysten kautta. Muutos tarvitsee uutta tahtia, ja sitä haluamme herätellä elämyksillä, positiivisten, jaettujen kokemusten kautta.

Climate Aid tarjoaa elämysten ohella mahdollisuuden auttaa konkreettisesti. Keräämme pieniä ja suuria lahjoituksia, joilla kasvatetaan hiilivarastoja – soita ja metsiä – Suomeen ja maailmalle. Tämän konkreettisempaa tapaa auttaa yhteistä ilmastoamme on vaikea löytää. Kutsumme kaikki mukaan vaikuttamaan ja vaikuttumaan!

Kampanja huipentuu tapahtumaviikon lopussa 23.11. pidettävään Climate Aid Finland -konserttiin. Musiikkitalossa järjestettävä konsertti on yleisölle ilmainen monitaiteellinen kokemus ilmastonmuutoksesta. Esiintyjinä ovat muun muassa 150 vapaaehtoisen orkesterisoittajan ja kuorolaisen orkesteri, jonka teokset välittävät viestejä eri vuosisadoilta.

Climate Aid -kampanjan tavoitteena on hillitä ilmastonmuutosta keräämällä varoja, joilla kasvatetaan hiilivarastoja. Lahjoituskohteita on kaksi:

  • Puiden istutus: Tavoitteena on istuttaa Namibiassa ja Botswanassa yhteensä 50 hehtaaria metsää (noin 100 000 puuta).
  • Soiden ennallistaminen: Tavoitteena on ennallistaa vähintään yksi suomalainen ojitettu suo.

Lahjoituksia kerätään aikavälillä 10.10. – 6.12.2019.

Climate Aid -liikkeen kotipesä on Kansalaisareena ry ja Climate Aid:n tekijöitä ovat lukuisat henkilöt ja organisaatiot. Liikkeen tukijoita ovat Sitra (päärahoittaja), EK, SAK, STTK, Akava, S-ryhmä, Fortum, Helen, Neste, Tieto, Varma, Positive Impact ja Ellun Kanat.

Climate Aid. Tahti muutokselle.

Climate Aid -konsertin liput ja lahjoitukset: www.climateaid.fi
Lue lisää: Mistä kaikki sai alkunsa

#ClimateAid #tahtimuutokselle

Jätä kommentti