Vaalikampanja on tehty: Kiitos ja kumarrus!

Eduskuntavaalityö on nyt omalta osaltani tehty, ja on aika kiittää kaikkia niitä lukuisia ihmisiä, joiden tuesta, avusta ja kyvyistä olen kampanjakuukausien aikana saanut nauttia.

Haluan myös kiittää lämpimästi kaikkia, jotka ovat jo antaneet ainokaisen äänensä minulle, tai jotka ovat edes harkinneet sitä. Kiitos luottamuksestanne!

Eduskuntavaalien tulos ei ole vielä selvillä tätä kirjoittaessani, ja vaikka tulos jännittää, olo on rauhallinen ja tyytyväinen. Tulos ei ole minun vallassani.

Omalla kohdallani pääasia on, että on tehty hyvä kampanja, pidetty keskustelussa yllä tärkeitä teemoja ja kohdattu ihmisiä. Vaaleja tulee ja menee, mutta ihmiset pysyvät, ja myös monet ekologiset, sosiaaliset ja eläinten hyvinvointiin liittyvät haasteet vaativat huomiota yhä uudelleen ja uudelleen.

Jos kampanja onnistui nostamaan edes hieman ”onnellisuuden, kohtuullisuuden ja ekologisuuden” painoarvoa, ja jos olen onnistunut tekemään työni niin, että mukana olevat ihmiset ovat kokeneet työnsä merkitykselliseksi ja arvostetuksi, olen onnistunut tehtävässäni. Tärkeitä eivät ole vain tavoitteet; myös tekemisen tavalla on väliä.

Kaikkiaan käytin eduskuntavaalikampanjaani aikaa 492,5 tuntia ja 14 489,22 euroa rahaa (ks. vaalibudjettini). Kadulla olen ollut 107,5 tuntia ja jakanut siellä 17 050 esitettä. Erityisesti ihmisiä on puhuttanut ydinvoima, maahanmuutto ja seksuaalivähemmistöt. Tämän lisäksi olen ollut useissa tilaisuuksissa ja antanut lukuisia haastatteluita.

Haluan silti tunnustaa, ettei vaalikentille lähtö kello puoli seitsemän aamulla ollut aina helppoa, eikä siinä aina onnistuttu. Kiitos tuntemattomien lahjoittamista hymyistä harmaina aamuina!

Miksi ihmeessä minua kannattaa äänestää tänään sunnuntaina 17.4.? Lyhyestä esittelystäni ja CV:stäni voit katsoa lisätietoja. Myös taustani ja ympäristöhavahtumiseni saattaa kiinnostaa joitakin. Tiivistetysti näkemyksistäni politiikan lähes sataan eri aihealueeseen olen kirjoittanut tänne: Politiikka ABC-Ö.

Tukiryhmässäni on ollut mukana 161 erilaisista taustoista tulevaa ihmistä, jotka ovat aikaa ja vaivaa säästelemättä osallistuneet lukuisin tavoin onnellisen, kohtuullisen ja ekologisen yhteiskunnan edistämiseen. Tukiryhmäni esimerkiksi jakoi kadulla ja postilaatikoihin noin 32 000 esitettä.

Tähän taitavien ja viisaiden ihmisten verkoston apuun ja näkemyksiin olen voinut luottaa. Lisäksi olen voinut nojata vihreiden ammattimaiseen ja asiantuntevaan kampanjakoneistoon ja siihen pitkään inhimillisen ja ympäristöystävällisen politiikan perinteeseen, joka puolueella on takanaan. Tunnen seisseeni jättiläisen harteilla.

Lopulta haluan kiittää puolisoani Annukkaa tuesta ja jaksamisesta! Hänelle lupaan hoitaa viikkosiivouksen ainakin koko loppukevään ajan.

Jätä kommentti