Viikkopäiväkirja 43 (25.-31.10.2010)

Maanantaina kävin aamulla juoksemassa, istuin vetämässä Luonto-Liiton viisikon ja työhyvinvointiryhmän kokousta sekä toimistokokousta, jossa puhuin myös rikastavasta vuorovaikutuksesta. Iltapäiväksi pyöräilin Suomen luonnonsuojeluliiton toimistolle, jossa osallistuin Ympäristöakatemiaa toteuttavan Ympäristöareenan hallituksen ja Luonnonsuojelija-lehden toimistusneuvoston kokouksiin. Illalla vedin Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin hallituksen kokousta, jossa käytiin läpi sääntömuutosasiat ja vuoden 2011 budjetti. Päivän päätteeksi muokkasin vielä Luonto-Liiton yhdeksän kuukauden toimintakertomusta.

Tiistaina aloitin vajaan viikon mittaisen luku- ja kirjoitusloman. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että loppuviikolle en ollut sopinut yhtään töihin liittyvää kalenterimerkintää. Aamulla nukuin pitkään, kävin juoksemassa ja kirjoittelin vastauksia Tom Henrikssonin lähettämiin kysymyksiin koskien kirjahankettamme. Päivän mittaan hengailin Facebookin, sähköpostin, netin, kirjojen ja lehtien parissa. Opin samalla myös uusia sanoja: parhautta, mahtavuutta, ässää, timanttia, helmee sekä 5 tehokasta konstia, joiden avulla saa Facebookista aina hyvän mielen.

Keskiviikkona kävin aamulla juoksemassa ja kävimme läpi oikeusministeriössä verkkovaikuttamista koskevaa selvitystyötä. Annukan kanssa vietetyn lounaan jälkeen jäin erityisesti miettimään sitä, pitäisikö epämuodolliselle kansalaistoiminnalle mahdollistaa jokin nykyistä yhdistyksen rekisteröintiä kevyempi malli (kevytrekisteröinti), jotta esimerkiksi julkisten avustusten saaminen olisi verkkopohjaisille liikkeille mahdollista. Iltapäivällä viimeistelin verkkovaikutamista koskevaa selvitystyötä. Suomen luonnonsuojeluliitto taas julkisti aivan mahtavan suovideon: Ei turve yksin pala. Illalla poikkesimme Pasilan Rauhanasemalle PAX-klubille kuuntelemaan ystävien kanssa ihanaa Yonan keikkaa. Yona tanssii aamuruskoon päin ja se sulamaan saa tämän routaisen maan, väistyy toivottomuus.

Torstaina Luonto-Liitto tiedotti tulevasta Salakaadot seis -kampanja-avauksesta: Pelastakaa Suomen sudet! Olemme saaneet kampanjaan mukaan aivan mielettömän jengin eri alojen vaikuttajia. Vai miltä kuulostaa nämä: Tanja Karpela, Sofi Oksanen, Mikael Jungner, Timo T. A. Mikkonen ja Karri Miettinen (Paleface). Tukijalista julkaistaan kokonaisuudessaan maanantaina 1.11. Salakaadot seis -nettisivuilla. Päivän aikana lueskelin, hengailin Facebookissa ja kahlailin läpi sähköposteja. Illalla kävimme testaamassa Marian ja Annukan kanssa Bistro Artesanan. Kirjoittelin kokemuksistani tänne: Bistro Artesana tarjoaa luomuvegaaniruokaa tyylillä.

Perjantaina kävin aamulla juoksemassa ja lueskelin viikon aikana vähän retuperälle jääneitä työsähköposteja. Päivällä annoin haastattelun blogiini liittyen. Iltapäivällä tein pakollisia Luonto-Liiton hommia ja työstin yhtä kirja-artikkelia. Illalla vietimme Annukan kanssa L&A-sessiota nauttien hyvästä japanilaisesta ruuasta ravintola Kotossa. Lisäksi kävimme katsomassa elokuvan The Social Network. Kirjoittelin neljä huomiota elokuvasta tänne: The Social Network – Elokuva innostuksesta ja tekemisestä.

Lauantaina kävin aamulla juoksemassa sekä olin kantoapuna Minnan ja Niklaksen muutossa. Päivällä piipahdin kirjamessuilla ja varjokirjameissuilla, jossa Pentti Linkola hermostui kovaääniseen pianon soitantaan. Alkuillasta siivosin ja tapasin Annukan siskoa. Illalla olimme juhlimassa Pekka Haaviston uutta kirjaa. Päivän aikana tapasin huomattavan joukon minua jossain vaiheessa todella paljon inspiroineita ihmisiä. Upeaa!

Sunnuntaina kävin juoksemassa 18 km ja 99 minuuttia. Päivän aikana valmistelin tulevan viikon esityksiä ja kirjoutushommia sekä työstin edelleen yhtä kirja-artikkelia. Lisäksi kävin läpi lokakuun aktiviteetit.

Viikon aikana kävin juoksemassa 6 kertaa  (yhteensä 66 km) ja pyöräilin 67 km Työtunteja ja yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä kertyi viikon aikana yhteensä 58 tuntia.

Viikon osalta olen kiitollinen siitä kalenterivapaasta ajasta, josta olen saanut nauttia päivätolkulla sekä oman blogini herättämästä kiinnostuksesta. Olen kiitollinen huippukiinnostavista teksteistä, joita olen saanut lukea sekä inspiroivista ihmisistä, joita olen tavannut. Olen kiitollinen Yonan vaikuttavasta keikasta Rauhanasemalla sekä ystävieni muutosta yläkertaan.

Viikon aikana olen oppinut jälleen kerran, että ylimääräinen lomailu ilman sen kummempaa tarkoitusta ei oikein sovi minulle. Olen oppinut Buddhalaisuudesta ja Facebookin käytöstä. Lisäksi olen oppinut jotain innostuksesta, energiasta ja intensiteetistä sekä tekemisen meiningistä.

Tulevan viikon aikana käyn päivällisellä Ruotsin Kruununprisenssa Victorian ja Prinssi Danielin kanssa Presidentinlinnassa. Käyn Kotkassa puhumassa ruuan ympäristövaikutuksista ja osallistun Roveniemellä Arktista Vimmaa -festivaalin yhteydessä järjestettäviin paneelikeskusteluihin.

Jätä kommentti