Viikkopäiväkirja 38 (20.9.-26.9.2010)

Kuva: Pertti Sundqvist

Maanantaina olin aamulla kuvattavana Studio Skaalassa. Iltapäivällä vedin Luonto-Liiton toimistokokousta ja kävimme läpi Joannan ja Tomin kanssa auttottomaan päivään liittyviä asioista. Lisäksi Tom Henriksson haastatteli minua järjestöjohtamisesta tulevaa kirjahanketta varten. Illalla luonnostelin Luonto-Liiton vuoden 2011 toimintasuunnitelmaa ja valmistelin tulevan sunnuntain hallituksen kokousta.

Tiistaina kävin aamulla juokemassa ja vedin Luonto-Liiton viisikon kokousta. Muuten päivä sujahti Luonto-Liiton toimistoaskareiden ohella verkkovaikuttamista koskevan selvitystyön kimpussa ja ympäristötietoisuus Suomessa artikkelin parissa. Uudenmaan ympäristönsuojelupiiri tiedotti biokaasuautojen puolesta: Biokaasuautot leikkaisivat tehokkaasti liikenteen päästöjä

Keskiviikkona kävin aamulla juoksemassa ja istuin aamupalalla Ralph Naderin kanssa. Päivällä piipahdin Helsingin yliopistolla puhumassa Autottoman päivän -tapahtumassa. Autoton kampus, Autoton Helsinki! Auto kannattaa jättää kotiin aina kun mahdollista, koska autoilu saastuttaa ympäristöä, kuluttaa aikaa, on vaarallista ja kallista. Iltapäivällä valmistelin Luonto-Liiton vuoden 2011 budjettia ja muita juttuja sekä kävin kasvisruokakauppa Asokassa. Illan tein verkkovaikuttamista koskevaa selvitystyötä ja viimeistelin ympäristötietoisuus Suomessa -artikkelia.

Torstaina kävin aamulla juoksemassa ja kuuntelin yhtä mahdollista vaihtoehtoa Luonto-Liiton jäsenrekisteriksi. Kävin lounaalla Suomeen Kasvu murroksessa -seminaariin saapuneen professori Peter Victorin kanssa. Iltapäivällä tapasimme Victorin ja Kasvu murroksessa –hankkeen ohjausryhmän jäsenten kanssa valtiovarainministeri Jyrki Kataisen. Illalla olin vetämässä Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin hallituksen kokousta.

Perjantaina kävin aamulla juoksemassa ja istuin koko päivän Vanhalla ylioppilastatalolla Kasvu murroksessa -seminaarissa. Seminaari oli valtava menestys! Vanhan juhlasali oli viimeistä paikkaa myöden täynnä (yli 500 henkilöä) ja verkosta seminaarin suoraa lähestystä seurasi noin 300 henkilöä. Lounastauolla piipahdin keskustelemassa Helsingin yliopiston valtio-opin opiskelijoiden sekä Rosa Meriläisen ja Thomas Wallgrenin kanssa Tom Henrikssonin järjestämässä Perusta puolue -tilaisuudessa. Illalla istuimme Kasvu murroksesa -seminaarivieraiden ja järjestäjien kanssa illallisella Atelje Finnessä.

Lauantaina nukuin pitkään ja siivosin sekä Seurasin verkosta iltapäivällä upeaa Megapolis 2025 –seminaaria. Iltapäivän ja illan vietimme Annukan kanssa Porvoossa Anna-Stiinan ja Markuksen sekä uuden rimpulan luona. Illalla piipahdimme vielä Pub Magneetissa.

Sunnuntaina kävin aamulla juoksemassa ja istuin koko päivän Luonto-Liiton hallituksen kokouksessa toimistolla. Illalla valmistelin tulevan viikon kirjoitustöitä ja esityksiä.

Viikon aikana kävin juoksemassa 5 kertaa  (yhteensä 46 km) ja pyöräilin 81 km sekä tein kerran lihaskuntoharjoittelua. Työtunteja ja yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä kertyi viikon aikana yhteensä 78 tuntia.

Viikon osalta olen kiitollinen, että ympärilläni on niin paljon hienoja ihmisiä, jotka haluavat tukea ja auttaa minua. Olen kiitollinen myös siitä, että minulla oli mahdollisuus tavata Ralph Nader ja Jyrki Katainen sekä siitä, että sain olla mukana järjestämässä huippuhienoa Kasvu murroksessa -seminaaria.

Viikon aikana olen oppinut palautteen antamisesta, degrowth-ajattelusta ja amerikan poliittisesta tilanteesta. Olen oppinut myös autoilusta ja pyöräilyn edistämisestä.

Tulevan viikon aikana käyn Allianssin järjestöporokoiden kanssa aamiaisella ja istun Luonto-Liiton energia- ja ilmastojaoston kokoksessa. Olen puhumassa Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan (KANE) kokouksessa verkkovaikuttamista koskevasta selvitystyöstä sekä OK-opintokeskuksen koulutustilaisuudessa kansalaistoiminnan muutoksesta ja sosiaalisesta mediasta.

Jätä kommentti