Viikkopäiväkirja 37 (13.9.-19.9.2010)

Maanantaina kävin aamulla juoksemassa 18 km lenkin sekä tapasin hyvien järjestöjen toiminnanjohtajia ja pääsihteereitä vapaamuotoisella aamupalalla. Muuten päivä sujui Luonto-Liiton toimistolla viikottaisen toimistokokouksen parissa ja työhyvinvointiryhmän kokouksessa. Iltapäivän päätteeksi minulla oli kunnia osallistua Ilma Massan professorikaronkkaan. Kirjoitin siitä tänne: Ilmo Massa ja yhteiskuntatieteellinen ympäristötutkimus.

Tiistaina jatkoin selvityksen tekemistä verkkovaikuttamisesta. Aamupäivällä annoin myös haastattelun Reutersille kaivoslaista. Muuten koko päivä hurahti Luonto-Liiton Pyöreän pöydän ensimmäisessä tapaamisessa, jossa suunnittelimme työntekijöiden, luottamushenkilöiden ja vapaaehtoisten kanssa yhdessä vuoden 2011 toimintaa. Illalla annoin vielä radiohaastattelun lentoliikenteeseen liittyen.

Keskiviikkona istuin aamulla Nuorten Akatemian hallituksen kokouksessa sekä vietin Anna mulle aikaa -päivää. Aika on siinä mielessä kiva ja oikeudenmukainen resurssi, että meillä kaikilla on käytössä sitä tietyissä rajoissa saman verran eli 24 tuntia vuorokaudessa. Lisäksi tein selvitystä verkkovaikuttamisesta ja aloitin artikkelin kirjoittamisen ympäristötietoisuudesta Suomessa. Kun samana päivänä sai lukea Helsingin Sanomista, että huoli ilmastonmuutoksesta on hiipunut, energiaverot epäilyttävät, Sukari ajaa Vihtiin taas Ideaparkia, jonne joku tyyppi rakentaa myös 200 neliön omakotitaloa ja aikoo käydä sieltä töissä Helsingissä, näytti siltä, että ympäristötietoisuus ei juuri sinä päivänä ihan huippulukemissa ollut.

Torstaina kävin aamulla juoksemassa ja jatkoin Ympäristötietoisuus Suomessa -artikkelin tekemistä. Välillä kävin lounaalla Hyvejohtajuus-blogin pitäjän ja Providentian Jason Lepojärven kanssa. Iltapäivällä osallistuin vielä Luonto-Liiton puheenjohtajiston puhelinkokoukseen, jossa kävimme läpi tulevan hallituksen kokouksen esityslistan. Illalla vietimme Annukan kanssa laatuaikaa käymällä syömässä Ravintola Domossa ja katsoimme Josef Faresin elokuvan Faija.

Perjantaina teimme aamulla Luonto-Liiton työntekijöiden kanssa linturetken Vanhankaupunginlahdelle. Saldona oli 20 eri lintulajihavaintoa. Iltapäivällä minulla oli taas mahdollisuus vierailla Buddhalaisessa keskuksessa Sammossa yhdessä Zen-munkki Markus Laitisen ja Tom Henrikssonin kanssa. Kirjoittelin päivän elämyksistä tänne: Linturetki: 20 havaintoa ja Zen-istumista. Alkuillasta istuin vielä Luonto-Liiton susiryhmän kokouksessa sekä kävin läpi sähköposteja.

Lauantaina kirjoittelin artikkelia ympäristötietoisuudesta Suomessa koko päivän. Lisäksi lueskelin lehtiä ja kirjoittelin muita tekstejä. Illalla luin vielä hiljattain hyväksytyn Tuomas Ylä-Anttilan mainion väitöskirjan: Politiikan paluu. Globalisaatioliike ja julkisuus. Hyvän kuvan väitöskirjasta saa lukemalla Elias Krohnin Kansanuutisiin tekemän jutun: Aktivismi muutti poliittisen julkisuuden.

Sunnuntaina kävin aamupäivällä 30 km juoksulenkillä. Pidempää lenkkiä en olisi tällä kertaa jaksanutkaan. Muuten päivä sujui tukevasti kirjoitushommissa sekä tulevan viikon esityksiin ja tapaamisiin valmistautuessa.

Viikon aikana kävin juoksemassa 3 kertaa  (yhteensä 58 km) ja pyöräilin 66 km Työtunteja ja yhteiskunnallista vapaaehtoistyötä kertyi viikon aikana yhteensä 83,5 tuntia.

Viikon osalta olen kiitollinen Luonto-Liiton hyvästä meiningistä ja mukavista työkavereista, kannustavista ystävistä sekä siitä, että minulla on mahdollisuus tuntea Ilmo Massan kaltaisia upeita ihmisiä. Olen myös kiitollinen siitä, että olen hyvässä kunnossa ja terve.

Viikon aikana olen oppinut verkkovaikuttamiseen ja ympäristötietoisuuteen sekä globalisaatioliikkeeseen liittyen paljon, olen oppinut myös monia uusia lintulajeja ja zen-istumisharjoituksen sekä monta asiaa sähköpostien kirjoittelusta.

Tulevan viikon aikana valmistelen Luonto-Liiton toimintasuunnitelmaa vuodelle 2011, käyn puhumassa Autottoman päivän tilaisuudessa, tapaan Ralph Naderin, Peter Vicrtorin ja Jyrki Kataisen sekä istun lisäksi huippukiinnostavassa Kasvu Murroksessa -seminaarissa Vanhalla. Lisäksi olen johtamassa puhetta Uudenmaan ympäristönsuojelupiirin hallituksen kokouksessa ja toimin pääsihteerina Luonto-Liiton hallituksen kokouksessa. Tietysti lauantaina poikkean myös Megapolis2025-tapahtumassa.

Jätä kommentti