Linturetki: 20 havaintoa ja Zen-istumista

Luhtahuitti / Kuva: Wikipedia

Perjantaina (18.9.) teimme Luonto-Liiton työntekijöiden kanssa linturetken Vanhankaupunginlahdelle. Aamupäivän muutaman tunnin aikana tein kaiken kaikkiaan 20 eri lajihavaintoa. Ylivoimainen oma ennätykseni. Ohessa lista havaituista lajeista, joista varsinkin näköhavainto luhtahuitista oli varsinainen harvinaisuus!

Omin silmin havaitsin seuraavat lintulajit: Varpushaukka, kyhmyjoutsen, peipponen,talitintti, töyhtöhyyppä, haarapääsky, varis, kalasääski, taivaanvuohi, haapana, lapasorsa, valkoposkihanhi, ampuhaukka, tylli, suosirri, luhtahuitti, harmaahaikara, harmaasorsa, mehiläishaukka ja harakka. Lintujen lisäksi tein havainnon lentokoneesta, telaketjumönkijästä ja lehmistä (kyyttöjä).

Pikaisen lounaan jälkeen päivä jatkui Buddhalaisessa keskuksessa Sammossa yhdessä Zen-munkki Markus ”uku” Laitisen ja Tom Henrikssonin kanssa. Teimme reilun 15 minuutin zazen-istumisharjoituksen, jossa tuijotettiin seinää. Harjoituksessa ei laskettu hengityksiä tai toistettu mantroja. Tuijotettiin vain seinää. Lisäksi kokeilimme myös zen-kävelyä ja keskustelimme reilun tunnin onnellisuudesta, ekologisesta elämästä ja monesta muusta jutusta.

Keskellä kalenteridiktatuuria ja arjen pyöritystä voi olla ihan mielekästä pysähtyä, istua alas ja tuijottaa seinää. Näin tulee antaneeksi tilaa omille ajatuksille ja kohtaa itsensä. Varsin mielenkiintoinen kokemus. Suosittelen lämpimästi!  Itselläni aamuiset juoksulenkit ovat toistaiseksi toimineet hyvänä mediaation korvikkeena, mutta ehkä välillä pitää kokeilla myös istumista.

Kiitos Markus Laitiselle ja Tom Henrikssonille hienosta sessiosta! Lisälukemiseksi Markus suositteli Brad Warnerin kirjaa Hardcore Zen.

Yksi kommentti artikkeliin ”Linturetki: 20 havaintoa ja Zen-istumista”

Jätä kommentti